Εκτός φορολόγησης τα αγροτεμάχια των κατ' επάγγελμα αγροτών!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 07:33

Εκτός φορολόγησης τα αγροτεμάχια των κατ' επάγγελμα αγροτών!

Τα μέλη της διακομματικής επιτροπής συμφώνησαν να μη φορολογηθούν τα αγροτεμάχια των κατ' επάγγελμα αγροτών. Η απόφαση αυτή θα επιβαρύνει ανάλογα τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και γι αυτό ο υφυπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου να παρουσιάσουν στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής πλήρεις πίνακες με το τι θα πληρώσουν και ποιοι, με δεδομένη την απαλλαγή των κατ' επάγγελμα αγροτών.

Η γη των κατ' επάγγελμα αγροτών υπολογίζεται σε 14 εκατ. στρέμματα, από τα συνολικά 66,5 εκατ. στρέμματα που είναι ήδη καταγεγραμμένα. Η απαλλαγή τους σημαίνει, ταυτόχρονα, επιβάρυνση των υπολοίπων προκειμένου να συγκεντρωθούν τα 3,177 δισ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί στο μνημόνιο.

Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ότι το κενό στα κρατικά έσοδα θα καλυφθεί από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης (αδήλωτα ακίνητα, αυθαίρετα και οικόπεδα εκτός σχεδίου...), αλλά όσο το Υπουργείο αδυνατεί να εντοπίσει αδήλωτα ακίνητα και αυθαίρετα, το ... «μάρμαρο» θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι
ιδιοκτήτες διαμερισμάτων! Τα μέλη της επιτροπή υποστηρίζουν ,πάντως, ότι θα εντοπιστούν όλα τα αδήλωτα ακίνητα μέσω της νέας φόρμα του Ε9.




00 inkefalonia general ad 300X250