Βάσω Λεβεντάκου στον COSMOS 96,5: “Ο ήχος των πυροτεχνημάτων έχει επιβαρυντικές επιπτώσεις στα ζώα” – Τι αναφέρει για την υπόθεση της Αράχωβας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 18:46

Βάσω Λεβεντάκου στον COSMOS 96,5: “Ο ήχος των πυροτεχνημάτων έχει επιβαρυντικές επιπτώσεις στα ζώα” – Τι αναφέρει για την υπόθεση της Αράχωβας

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε η κυρία Βάσω Λεβεντάκου Οικονομολόγος, Στατιστικός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, αλλά και Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα.

Η κα Λεβεντάκου αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για τα ζώα, για την χρησιμοποίηση άηχων πυροτεχνημάτων ενόψει των γιορτών. Όπως τόνισε, ο ήχος των πυροτεχνημάτων επιφέρει επιβαρυντικές επιπτώσεις στα  κατοικίδια ζώα αλλά και σε αυτά της κτηνοτροφίας, καθώς τρομάζουν πολύ. Παράλληλα σημείωσε, ότι υπάρχουν ήδη περιοχές στην Ελλάδα οι οποίες χρησιμοποιούν άηχα πυροτεχνήματα και αυτές είναι η Καβάλα και η Καλαμάτα και το κόμμα για τα ζώα έχει στείλει την πρόταση του σε όλες τις Δημοτικές Αρχές στην Ελλάδα.

Η καλεσμένη μίλησε για την συμμετοχή του Κόμματος για τα ζώα στο ετήσιο συνέδριο της Χάγης στο οποίο συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν την συμβολή της εντατικής κτηνοτροφίας στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η κα Λεβεντάκου αναφέρθηκε και στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του σκύλου στην Αράχωβα ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την υπόθεση με τον θάνατο της γυναίκας στην Θεσσαλονίκη από τα σκυλιά του γείτονα.

Ακούστε την συνέντευξη




00 inkefalonia general ad 300X250