Καππάτος: Ικανοποιείται το αίτημα των Οδηγών Ταξί για αντικατάσταση με επιβατηγά οχήματα από 6-9 θέσεις

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 12:28

Καππάτος: Ικανοποιείται το αίτημα των Οδηγών Ταξί για αντικατάσταση με επιβατηγά οχήματα από 6-9 θέσεις

Ικανοποιείται το αίτημα του Σωματείου Οδηγών Ταξί Κεφαλονιάς

Το καλοκαίρι του 2022, σε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Οδηγών Ταξί Κεφαλλονιάς είχα δεχθεί το αίτημά του για αντικατάσταση των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) ταξί με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων.

Μετά από διαρκείς επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τόσο με τον τέως Υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο όσο και με την νυν Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, είχα την χαρά να ενημερωθώ από την κα Αλεξοπούλου ότι το πάγιο αίτημα του Σωματείου Οδηγών Ταξί Κεφαλονιάς ικανοποιείται άμεσα.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη απόφαση από την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου με την οποία ορίζεται το ποσοστό Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) Ταξί, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων. Η απόφαση αφορά σε Ε.Δ.Χ. Ταξί με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας το ποσοστό των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων ανά διοικητική μονάδα καθορίζεται ως εξής: 40% για Αργοστόλι, Λειβαθώ, Ομαλά και σε ποσοστό 100% για Ελειού Πρόννων, Ερίσου, Πυλάρου, Σάμης, Ιθάκης και Παλλικής.

Εκφράζω τις βαθιές μου ευχαριστίες και την ικανοποίησή μου προς την Υφυπουργό κα Αλεξοπούλου για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα των επαγγελματιών οδηγών ταξί της περιφέρειάς μου, καθώς η αλλαγή αυτή εξυπηρετεί στο βέλτιστο τις ανάγκες του νησιού στον τομέα των μεταφορών αλλά αποτελεί και μία κίνηση με θετικό οικολογικό αποτύπωμα.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

pkappatos taxi 2pkappatos taxi




00 inkefalonia general ad 300X250