Κεφαλονιά: Έρχονται και πάλι βροχές - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 11:48

Κεφαλονιά: Έρχονται και πάλι βροχές - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα είχαμε το Σαββατοκύριακο στο νησί μας με τον Αίνο να ντύνεται στα λευκά ενώ ένα πολύ ελαφρύ πασπάλισμα είχαμε και σε άλλες κορυφές του νησιού μας.

Η θερμοκρασία σημείωσε σημαντική πτώση με το σταθμό μας να καταγράφει ελάχιστη τιμή 5,1 βαθμούς Κελσίου ισοφαρίζοντας το ρεκόρ ελάχιστης για το μήνα Νοέμβριο που είχε καταγραφεί στις 30/11/2016.

Σε πιο ορεινά τμήματα του νησιού μας φυσικά είχαμε ακόμα χαμηλότερες τιμές όπως π.χ στη Φάλαρη με ελάχιστη θερμοκρασία -0,3 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι ενισχύθηκαν σημαντικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με τον μετεωρολογικό σταθμό στα Κηπούρια Παλλικής να καταγράφει μέγιστη ριπή 134Km/hr που αντιστοιχεί σε 12 μποφόρ.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι όταν το Νοέμβριο του 2016 είχαμε και τότε στα τέλη του μήνα χαμηλές θερμοκρασίες τον Ιανουάριο του 2017 είχαμε τον ιστορικό χιονιά με όλη την Κεφαλονιά να ντύνεται στα λευκά.

Όσον αφορά τη συνέχεια από αργά απόψε το βράδυ και κυρίως μέσα στην Τρίτη αναμένουμε και πάλι βροχές και πιθανόν καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 7-9 μποφόρ και όπως είναι φυσικό η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο με τις μέγιστες τιμές γύρω στους 17-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι επόμενες ημέρες φαίνεται σε γενικές γραμμές να κυλούν με πιο βελτιωμένο καιρό.

Kefalonia Weather


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250