Μινέτος για πολεοδόμηση Λάσσης – Τι σημαίνει στην πράξη; Πότε θα ολοκληρωθεί; (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 10:16

Μινέτος για πολεοδόμηση Λάσσης – Τι σημαίνει στην πράξη; Πότε θα ολοκληρωθεί; (COSMOS 96,5)

O αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Μινέτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την έγκριση πολεοδόμησης της Λάσσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πολεοδόμηση Λάσσης

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, γιατί όλοι ξέρουμε το ιστορικό για το ζήτημα που υπάρχει στην Πράξη Εφαρμογής Πολεοδόμησης της Λάσσης. Μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση που έχει ταλαιπωρήσει τους ιδιοκτήτες γης στην περιοχή αλλά και γενικά την Δημοτική Ενότητα του Αργοστολίου από την άποψη ότι θα ήταν διαφορετικές οι αναπτυξιακές συνθήκες και το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών στην περιοχή, αν όλες αυτές τις δεκαετίες  δεν είχαν κολλήσει τα πράγματα και είχε προχωρήσει η εφαρμογή της πολεοδομικής μελέτης.

Μπορεί να υπήρξε μια παραφιλολογία της περίοδο των εκλογών και είναι λογικό. Όμως όπως είχαμε δεσμευτεί, προχώρησε  ο διαγωνισμός, τον στείλαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ελέγξει την νομιμότητα της διαδικασίας και θα σταλεί η πρόσκληση στο γραφείο που θα αναλάβει την πράξη εφαρμογής, για να έρθει να υπογράψει την σύμβαση».

«Στην πράξη, η πολεοδόμηση της Λάσσης σημαίνει ότι θα αξιοποιηθεί η περιοχή, αλλά και για να μπορεί ο καθένας να αξιοποιήσει με τον τρόπο που θέλει την περιουσία του. Γίνεται ένα βήμα μπροστά, μετά την στασιμότητα τόσων ετών και το επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλα βήματα.

Εντός 15 ημερών θα έρθει ο ανάδοχος  να υπογράψει την σύμβαση και σε λιγότερο από ένα μήνα θα έρθει να εγκατασταθεί στην περιοχή, για να αρχίσει να συντάσσει την μελέτη, η οποία εκπονείται σε στάδια. Υπάρχουν 3 στάδια στην πράξη εφαρμογής. Υπολογίζουμε – και με βάση το χρονοδιάγραμμα – ότι θα χρειαστεί 24 μήνες για να ολοκληρώσει την μελέτη. Μέσα σε αυτό το διάστημα σημειώνεται ότι μπορεί να υπάρξουν και ενστάσεις, αλλά δεν θα είναι πολύ χρονοβόρες διαδικασίες. Σε 30 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής – έναρξης, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί (μαζί με την κύρωση της μελέτης) και ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί νόμιμα να αξιοποιεί την περιουσία του. Μετά από όλα αυτά, η Λάσση θα περάσει σε άλλο επίπεδο και είναι πολύ σημαντικό αυτό για την τουριστική ανάπτυξη».

Αναπλάσεις Αργοστολίου

«Όλα αυτά τα έργα που γίνονται, είναι έργα που το προηγούμενο διάστημα ωρίμασαν και χρηματοδοτήθηκαν. Επρόκειτο να ξεκινήσουν στην αρχή του Καλοκαιριού που μας πέρασε, αλλά αποφασίσαμε να γίνουν τώρα για να μην υπάρχει πρόβλημα μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και στα υπόλοιπα σημεία, με βάση το χρονοδιάγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν».




00 inkefalonia general ad 300X250