Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Στην πρώτη θέση η Ελλάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 08:34

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Στην πρώτη θέση η Ελλάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Οι τιμές των τροφίμων καλπάζουν κι η χώρα μας  κατέκτησε για τον Οκτώβριο την πανευρωπαϊκή κορυφή στον πληθωρισμό τροφίμων, που σύμφωνα με την Κομισιόν προκαλείται από τα επιχειρηματικά κέρδη.

 Πρόκειται για ένα ακόμα «επίτευγμα» της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αρνείται να τιθασεύσει την ακρίβεια ανακοινώνοντας  διαρκώς  αναποτελεσματικά μέτρα για την ακρίβεια αφού αρνείται να ελέγξει την αισχροκέρδεια, αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά τα εισοδήματα των πολιτών.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι λύση δεν αποτελούν ούτε τα κουπόνια ούτε τα καλάθια, ούτε προφανώς η κατάργηση των προσφορών, που πρόσφατα σκαρφίστηκαν.

Η πολιτική των κυρίων Μητσοτάκη, Χατζηδάκη και Σκρέκα αντικατοπτρίζεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα άδεια καλάθια των πολιτών.

Πάνω από το 50% της ανόδου των τιμών στην Ελλάδα οφείλεται και θα συνεχίσει να οφείλεται για τα επόμενα δύο χρόνια στα εταιρικά κέρδη αφού σύμφωνα με την EUROSTAT μέχρι σήμερα έχουμε  αύξηση 26% στα έλαια, 20,5% στα φρούτα, 12,3% στα λαχανικά, 14,3% στους χυμούς και στο εμφιαλωμένο νερό και 9,1% στα λοιπά τρόφιμα.

Η υψηλότερη συνεισφορά των εταιρικών κερδών αναμένονται στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία, στη Σλοβακία, στην Ελλάδα και στη Σλοβενία.

Όλη η ιστορία, από το σουπερμάρκετ μέχρι τη στέγαση, για αυτό που για τον Έλληνα είναι μόχθος και για τον Πρωθυπουργό είναι σόου η απάντηση είναι μία: Σύγχρονη Αριστερά.

Αργοστόλι 20 Νοεμβρίου 2023

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250