Π. Καππάτος: Για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ληξουρίου, εξοπλισμός που σώζει ζωές! Εγκαίνια νέων μηχανημάτων παρουσία Διοικητή 6ης ΥΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 10:05

Π. Καππάτος: Για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ληξουρίου, εξοπλισμός που σώζει ζωές! Εγκαίνια νέων μηχανημάτων παρουσία Διοικητή 6ης ΥΠΕ

Για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Ληξουρίου εξοπλισμός που σώζει ζωές- Εγκαίνια νέων μηχανημάτων παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και του Διοικητή των Νοσοκομείων Αργοστολίου και Ληξουρίου κ. Δημήτρη Μαρτίνη

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή είχα την τιμή να παρευρεθώ πριν από μερικές ημέρες μαζί με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη και την αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ληξουρίου κα. Ζωή Μοσχονά, στα εγκαίνια τριών νέων μηχανημάτων εξοπλισμού τελευταίας γενιάς, τα οποία εγκαταστάθηκαν στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, παρουσία του Δημάρχου Ληξουρίου κ. Γιώργου Κατσιβέλη και του Αντιδημάρχου γιατρού κ. Γαλέμπ Ντιουάνι.

Πρόκειται για την απόκτηση -για πρώτη φορά στα νησιά μας-

  • ενός σύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου που παρέχει τη δυνατότητα της προληπτικής εξέτασης του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες από 50 έως 69 ετών μέσω του εθνικού προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» και τις διευκολύνει να κάνουν πλέον τις εξετάσεις τους εύκολα, άμεσα και δωρεάν στον τόπο τους,
  • ενός μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας και
  • ενός υπερηχοτομογράφου γενικής χρήσης.

Με αφορμή τα εγκαίνια, με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη καθώς και τους Διοικητές των δύο νοσοκομείων μας κ. Δημήτρη Μαρτίνη και κα. Ζωή Μοσχονά, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε και στα δύο νοσοκομεία και να συνομιλήσουμε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Συνοδευόμενοι από τον Διοικητή του νοσοκομείου Αργοστολίου κ. Δημήτρη Μαρτίνη, επισκεφθήκαμε τις κλινικές καθώς και το πλήρως ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αργοστολίου, όπου ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του και ακολούθως πραγματοποιήσαμε ουσιαστική και πολύωρη σύσκεψη με το προσωπικό του νοσοκομείου στο γραφείο της Διοίκησης. Αφού δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες εκ μέρους του κ. Καρβέλη, συνδιαμορφώσαμε συγκεκριμένες λύσεις κοινά αποδεκτές για όλα τα θέματα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Η προσπάθεια στον τομέα της υγείας είναι διαρκής και στόχος της κυβέρνησης της είναι οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στις δομές υγείας ολόκληρης της χώρας. Για το 2024 έχει ήδη προγραμματιστεί πρωτοφανής αριθμός προσλήψεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που φτάνει έως και τις 6,500 θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Τέλος, συζητήσαμε και για την απόκτηση -μέσω δωρεάς- νέου ψηφιακού μαστογράφου και στο νοσοκομείο Αργοστολίου, για τη λειτουργία του οποίου θα ενημερώσει σχετικά η διοίκηση του νοσοκομείου το επόμενο διάστημα.

Η διάθεση των μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας στο νοσοκομείο Ληξουρίου εξασφαλίστηκε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της Π.Ι.Ν καλύπτοντας επιτακτικές ανάγκες, συμβάλλοντας στην βελτίωση της υγείας όλων των πολιτών του τόπου μας.

Συγχαρητήρια στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας του Νομού μας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν προς όφελος των ασθενών και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ευχαριστώ θερμά τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ αρμόδιο για τα νησιά μας κ. Γιάννη Καρβέλη, για την ουσιαστική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και τις τακτικές επισκέψεις που πραγματοποιεί στις δομές υγείας των νησιών μας, βλέποντας ο ίδιος δια ζώσης τα προβλήματα, συνομιλώντας με τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά, προωθώντας συγκεκριμένες λύσεις κάθε φορά.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 

pkappatos hospital 13

pkappatos hospital 9

pkappatos hospital 3pkappatos hospital 4pkappatos hospital 6pkappatos hospital 7pkappatos hospital 10 pkappatos hospital 11pkappatos hospital 14pkappato hospital 5




00 inkefalonia general ad 300X250