Ο Παναγης Καππάτος για τα νέα ιατρικά μηχανήματα στο Μαντζαβινάτειο - Τις επόμενες μέρες ξεκινά η λειτουργεία τους (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 19:33

Ο Παναγης Καππάτος για τα νέα ιατρικά μηχανήματα στο Μαντζαβινάτειο - Τις επόμενες μέρες ξεκινά η λειτουργεία τους (COSMOS 96,5)

Στον COSMOS 96,5  και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος με αφορμή την εγκατάσταση σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

«Αποκτήσαμε τον πρώτο ψηφιακό μαστογράφο στο νησί, έναν μετρητή οστικής πυκνότητας – πολύ χρήσιμο μηχάνημα κυρίως για τις μεγαλύτερες ηλικίες – και έναν καινούργιο γενικό υπέρηχο για το Ληξούρι. Αυτά τα 3 μηχανήματα προέρχονται από τα ΕΣΠΑ και θα τεθούν σε λειτουργεία από την επόμενη εβδομάδα. Το προσωπικό που θα τα λειτουργήσει υπάρχει. Ένας ακτινολόγος και ένας χειριστής που πρέπει να υπάρχει θα πηγαίνει από το Αργοστόλι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα» ανέφερε σχετικά με τα μηχανήματα ο κος Καππάτος, ενώ σχετικά με την ύπαρξη γιατρών ο βουλευτής σημείωσε ότι αυτό που πραγματικά λείπει από τα Νοσοκομεία μας είναι οι παθολόγοι, αλλά η έλλειψή τους παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα.

Ο κος Καππάτος αναφέρθηκε στην λειτουργεία του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου το οποίο όπως είπε λειτουργεί ως «ανάχωμα», καθώς βοηθάει τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν την ταλαιπωρία αλλά και το κόστος της μετακίνησης προς το Νοσοκομείο Αργοστολίου.  Παράλληλα ενημέρωσε ότι και τα Κέντρα Υγείας (Σάμης και Ιθάκης) λειτουργούν κανονικά, κάνοντας μια επιπλέον αναφορά στο γεγονός ότι παρά τις προκηρύξεις, δεν έρχονται γιατροί και στην Ιθάκη υπάρχουν προβλήματα λόγω της συνταξιοδότησης του κου Παξίνου.




00 inkefalonia general ad 300X250