Ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 12:19

Ο  Βουλευτής Παναγής Καππάτος στον COSMOS 96,5

Στον COSMOS 96,5  και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος.

Ο κος Καππάτος αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιλογή Διοικήσεων σε δημόσιους φορείς και το χαρακτήρισε τομή στην Δημόσια Διοίκηση και πλέον οι διοικητές θα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί από τον ΑΣΕΠ και δεν θα είναι πλέον πολιτική επιλογή.  «Η επιλογή θα γίνεται αξιοκρατικά και η διαδικασία θα προσομοιάζει με την επιλογή προσωπικού στον ιδιωτικό τομέα» υποστήριξε.

Αναφορικά με το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου περί μονιμοποίησης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικό, ο βουλευτής εξήγησε ότι γίνονται προσπάθειες απορρόφησής τους αλλά υπάρχουν δύο προβλήματα.  «Το ένα θέμα είναι ότι οι επικουρικοί αμείβονται από το ΕΣΠΑ και όχι από το ελληνικό δημόσιο και το δεύτερο είναι ότι δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα η μονιμοποίησή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κος Καππάτος αναφέρθηκε στα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν και στα κολλήματα που υπάρχουν τα οποία λύνονται, όπως στον δρόμο Πόρος – Αργοστόλι το οποίο χρειάζονταν μια επιπλέον περιβαλλοντική μελέτη. Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει δημοπρατηθεί και το Αρχαιολογικό Μουσείο και τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε αν υπήρξε προσφορά ή αν κηρύχθηκε άγονη η διαδικασία.

Για την κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας, ο κος Καππάτος υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για κατάργηση από την στιγμή που το συγκεκριμένο τμήμα δεν λειτούργησε ποτέ. Ο βουλευτής έκανε και μια αναδρομή στο πως ιδρύθηκε το συγκεκριμένο τμήμα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του κου Μεσσάρη που κάνει λόγο για σχολή Μηχανικών του Ναυτικού, το οποίο όμως είναι δύσκολο να γίνει στο Ληξούρι καθώς υπάρχει στο Αργοστόλι η σχολή Εμπορικού Ναυτικού.




00 inkefalonia general ad 300X250