Τέρενς Κουίκ: «Το χάλι του συστήματος» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 09:55

Τέρενς Κουίκ: «Το χάλι του συστήματος» (video)

H αφορμή ήταν η υγεία, ωστόσο πολλά και άκρως σημαντικά ήταν τα θέματα που έθιξε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη το μεσημέρι.

Το κυρίως πάντως θέμα του, για το οποίο όπως τόνισε αποτέλεσε και την αιτία για τη νέα επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, ήταν η νέα Πτέρυγα «Βεργωτή» του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, η οποία αν και είναι έτοιμη παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Και γι αυτήν εξέφρασε την απογοήτευσή του για την επικρατούσα κατάσταση. «Είδαμε από κοντά αυτό που λέμε το χαλί του συστήματος. Να έχουν δώσει οι δωρητές περί τα 10 εκατομμύρια δολάρια από αγάπη για την πατρίδα, να έχει χτιστεί ένα κόσμημα που θα το ζήλευε οποιαδήποτε νησί της Ελλάδας και να παραμένει κλειστό. Πραγματικά είναι απίστευτο. Θα είναι θέμα αιχμής για τους Ανεξάρτητους Έλληνες να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριο Κουίκ, ο οποίος μίλησε και για το θέμα της πλωτής εξέδρας στο Φισκάρδο.

«Ο θάνατος του Εμποράκου»

«Η εικόνα που εισέπραξα περπατώντας στο Λιθόστρωτο ήταν αποκαρδιωτική. Η απόλυτη απελπισία του εμποράκου. Θα έλεγα «ο Θάνατος του Εμποράκου» για να θυμηθούμε και τον ομώνυμο του κλασσικού θεατρικού έργου» τόνισε αναφορικά με την κατάσταση που συνάντησε στην περιήγηση του στην αγορά του Αργοστολίου.
Δίπλα στον Τέρενς Κουίκ, βρέθηκαν πολιτευτές και τα μέλη της συντονιστικής Κεφαλονιάς & Ιθάκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Βασίλης Καμπίτσης, Γιώτα Αποστολάτου, Σταύρος Λυκούδης, Κώστας Μιχαλάκος, Κώστας Κατσαμπίρης).

Από τις τοποθετήσεις τους ο κ. Καμπίτσης εξέφρασε το παράπονο πως ο Περιφερειάρχης «κοιτάει μόνο την Κέρκυρα», η Γιώτα Αποστολάτου πρότεινε «να γίνει μια επιτροπή αγώνα για τη νέα πτέρυγα Βεργωτή», ενώ ο Σταύρος Λυκούδης έθιξε θέματα της Ιθάκης όπως το λιμάνι του Πισαετού τονίζοντας πως «η περιφέρεια του έχει εγκαταλείψει παντελώς» αλλά και το θέμα που είχε να κάνει με το κέντρο υγείας της Ιθάκης τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ούτε η ελάχιστη πρωτοβάθμια περίθαλψη στο νησί».

Ο κ. Κουίκ πάντως ερωτηθείς για τους λόγους παραίτησής του από τη θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε πως «παραιτήθηκα μεν αλλά θα συνεχίσω να "τρέχω» στην επίλυση των προβλημάτων των τόπων που έχω αναλάβει».
Παραδέχθηκε πάντως, πως ενοχλήθηκε όταν έμαθε για το ταξίδι του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στην Ισλανδία, μέσω ενός tweet που έκανε ο ίδιος ο αρχηγός.

 

Σκλαβούνος: «Η Κεφαλονιά διώχνει τους επιχειρηματίες που σκοπεύουν να επενδύσουν»

Παρών στην συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Νίκος Σκλαβούνος, ο οποίος εξέφρασε τα έντονα παράπονά του για το γεγονός ότι η Κεφαλονιά διώχνει τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες που σκοπεύουν να επενδύσουν στο νησί. «Πολιτικά η ΝΔ στον τόπο αυτό ειναι τελειωμένη. Εδώ στην Κεφαλονιά έρχονται σπουδαίοι επιχειρηματίες και τους διώχνουμε με την συμπεριφορά μας».

Ακούστε τι δήλωσε:

Σπ. Σακαλής: «Παράνομο το δ.σ. του Νοσοκομείου»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σπύρος Σακαλής που έδωσε το παρών τόνισε μεταξύ άλλων πως «το δ.σ. του Νοσοκομείου είναι παράνομο εξαιτίας ενός τακτικού μέλους που εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται στον Καναδά».

«Κάηκε η λάμπα στον αξονικό τομογράφο που είχε αγοραστεί πριν λίγες μέρες»
Παράλληλα πρότεινε λύση για να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα Βεργωτή, τονίζοντας πως «πρέπει να γίνει αξιοποίηση των 14 ακινήτων του Νοσοκομείου».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός της ανακοίνωσης από τον κ. Σακαλή πως κάηκε η λάμπα στον αξονικό τομογράφο η οποία είχε αντικατασταθεί πριν λίγες μέρες και κοστίζει 40.000 ευρώ!

Δείτε παρακάτω ο βίντεο με την συνέντευξη του κ. Κουίκ
https://www.youtube.com/watch?v=F05o5DSVpzM
https://www.youtube.com/watch?v=c_ZdKAiP67k

 DSC 0538

 

 DSC 0542

 

 DSC 0544

 

 DSC 0547

 




00 inkefalonia general ad 300X250