Π. Καππάτος: Επίσκεψη σε Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΜΑΕΔΥ και Πυροσβεστικό Σταθμό αεροδρομίου με αφορμή την επικείμενη λήξη της αντιπυρικής περιόδου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 14:35

Π. Καππάτος: Επίσκεψη σε Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΜΑΕΔΥ και Πυροσβεστικό Σταθμό αεροδρομίου με αφορμή την επικείμενη λήξη της αντιπυρικής περιόδου

Με αφορμή την επικείμενη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, επισκέφθηκα σήμερα τα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου, τον Πυροσβεστικό Σταθμό της Fraport, καθώς και την 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) στον Αερολιμένα Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου».

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου συναντήθηκα με τον διοικητή κ. Χρήστο Ζουναλή και το προσωπικό της υπηρεσίας.

Οδηγούμενοι από το τρίπτυχο Πρόληψη, Προετοιμασία, Ετοιμότητα σε συνδυασμό με την άμεση απόκριση στα έκτακτα συμβάντα αλλά και με την συνεργασία των κατά τόπους Ε.Ο.Δ, όλο το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών στο Νομό μας κατάφερε να μειωθούν οι καμένες εκτάσεις για το 2023 στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη σε σχέση με πέρυσι. Σε αυτό συνέβαλε κυρίως η αποφασιστικότητα για αυξημένη επιφυλακή του προσωπικού με εικοσιτετράωρες περιπολίες προς αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης δεκάδων επικίνδυνων πυρκαγιών στο Νομό μας.

Kappatos 1

Εκτός από την ανασκόπηση των αποτελεσμάτων της φετινής αντιπυρικής περιόδου, συζητήσαμε για ζητήματα της υπηρεσίας, τα οποία και θα μεταφέρω στο αρμόδιο Υπουργείο. Ευχάριστη και τυχαία ήταν η συνάντησή μου στα γραφεία της πυροσβεστικής με τον νέο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή και τους περιφερειακούς συμβούλους του στην Κεφαλονιά κ. Σωτήρη Κουρή και κα. Ελένη Παπαναστασάτου, με τους οποίους συμφωνήσαμε τον προγραμματισμό κοινών συνεδριάσεων της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας -με την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους- έχοντας στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Επόμενος σταθμός για σήμερα ήταν το αεροδρόμιο «Άννα Πολλάτου», το οποίο επισκέφθηκα μαζί με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Ζουναλή και με υποδέχθηκαν οι κκ. Γρηγόρης Κωστίδης και Βασίλης Τουμπέκης. Εκεί συναντήθηκα με τη Διοικήτρια του Πυροσβεστικού Σταθμού της Fraport κα. Ράνια Γόντικα καθώς και το προσωπικό του σταθμού ακούγοντας με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς τους αλλά και τις προτάσεις τους.

Θα ήθελα να τους συγχαρώ καταρχήν για την άρτια λειτουργία των υπηρεσιών για την ασφάλεια του αεροδρομίου, αλλά και την πολύ καλή σχέση συνεργασίας και αλληλοσεβασμού που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους.

Ακολούθως επισκέφθηκα το κλιμάκιο της 359 ΜΑΕΔΥ, όπου σταθμεύουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Εκεί συνάντησα τον Διοικητή της 359 ΜΑΕΔΥ κ. Διονύση Πετριτσόπουλο, τους πιλότους και τους τεχνικούς, όπου τους ευχαρίστησα όλους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όποτε τους χρειαζόμαστε. Σώζοντας ζωές, περιουσίες, προστατεύοντας τα δάση μας και βρισκόμενοι πάντα σε μια διαρκή να αναμέτρηση με το απρόοπτο.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, εξακολουθώ να είμαι καθημερινά παρών όπου μου ζητηθεί και να βρίσκομαι σταθερά πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μου με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους, έχοντας ως προτεραιότητα την επίλυση μικρών ή μεγαλύτερων ζητημάτων των νησιών μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Kappatos 2 Kappatos 3 Kappatos 4 Kappatos 5 Kappatos 6 Kappatos 7 Kappatos 8 Kappatos 9

 




00 inkefalonia general ad 300X250