Εθελοντής αιμοδότης αλλά και δωρητής οργάνων ο Νικόλας Βαλλιανάτος!

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 09:27

Εθελοντής αιμοδότης αλλά και δωρητής οργάνων ο Νικόλας Βαλλιανάτος!

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αποκάλυψε μια άγνωστη πτυχή της ζωής του: Αυτή του εθελοντισμού και πιο συγκεκριμένα της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και της συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάς οργάνων.

«Είμαι εθελοντής αιμοδότης τουλάχιστον 55 χρόνια και έχω δώσει τουλάχιστον 100 φορές αίμα. Τώρα τελείωσα. Ήταν μια περίοδος που είχαμε κάνει με τον φαρμακοποιό Βασίλη Κωνσταντάτο και κάποιους άλλους μια ομάδα και όποιος είχε ανάγκη από αίμα στην Κεφαλονιά, πηγαίναμε και δίναμε. Ποτέ δεν είπαμε σε κανέναν, ούτε θέλαμε να ξέρουν ποιοι είμαστε ούτε τίποτα. Κάποια στιγμή το Υπουργείο μας κάλεσε και μας βράβευσε για την προσφορά μας στην αιμοδοσία.

Εγώ το δημοσίευσα τώρα, γιατί τώρα που έκλεισα – δεν μπορώ να ξαναδώσω αίμα – και θεώρησα καλό αυτό να το δημοσιοποιήσω. Θέλω να το δουν και οι νέοι. Εγώ από το 1975 είμαι και δωρητής οργάνων και δεν το έχω πει ποτέ. Το δίπλωμα – βραβείο το δημοσίευσα, όπως κάνουν και οι αθλητές τα βραβεία τους. Θεώρησα ότι έκανα ένα καλό στον τόπο μου μήπως θελήσει κανείς να γίνει αιμοδότης. Κάτι που κάνουν και αρκετοί σύλλογοι. Έκλεισε αυτό το κεφάλαιο για εμένα».




00 inkefalonia general ad 300X250