Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας: Έκφραση ενθάρρυνσης και υποστήριξης στους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς μας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 09:07

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας: Έκφραση ενθάρρυνσης και υποστήριξης στους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς μας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Ολοκληρώθηκαν χθες, ημέρα Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, οι ορκωμοσίες των νεοδιοριζόμενων Εκπαιδευτικών μας στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη. Είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε και να καλωσορίσουμε τους συναδέλφους μας στην ευρύτερη σχολική κοινότητα της εκπαίδευσης. Με τη λήψη του όρκου οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί μας, ξεκινούν ένα ενδιαφέρον ταξίδι προς την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των μαθητών και μαθητριών μας, προετοιμάζοντας τους για το ρόλο τους ως μέλη της Δημοκρατικά Δομημένης Κοινωνίας μας.

Σε μια εποχή όπου η πολυπλοκότητα και οι προκλήσεις του κόσμου μας αυξάνονται, είναι ζωτικής σημασίας να καθοδηγούμε τους νέους μας στην απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και αξιών που θα τους επιτρέψουν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός κοινωνικά δίκαιου και αειφόρου μέλλοντος. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε προσωπικότητες που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα, παραμερίζοντας τυχόν ανισότητες λόγω κοινωνικής προέλευσης, θρησκευτικής πίστης, φυλετικής καταγωγής ή έμφυλης ταυτότητας.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ.2023

Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να τονίσω τη σημαντικότητα της συνεργασίας και της αμοιβαίας στήριξης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο σεβασμός προς αυτούς τους ρόλους είναι κεντρικός. Οι εκπαιδευτικοί, ως φορείς της παιδείας, διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη μετάδοση γνώσης και αξιών στις νεότερες γενιές. Η προσπάθειά τους δεν περιορίζεται μόνο στο να διδάσκουν, αλλά και στο να εμπνέουν, να καθοδηγούν και να υποστηρίζουν τους μαθητές τους στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.

Παρόλο που η εκπαίδευση αποκτά νέες διαστάσεις και μορφές, η παιδεία παραμένει το ακέραιο κομμάτι που διαμορφώνει τη σκέψη, τις αξίες και τις πεποιθήσεις, παρέχει στηρίγματα και εμπνέει την επιθυμία για μάθηση σε όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από τις διαφορές τους.

Η ηγετική προσέγγιση και η αφοσίωσή όλων μας προς την ανάπτυξη των νέων μας, συντομεύουν τον δρόμο για μια Δημοκρατική Κοινωνία Αξιών και Προόδου. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι πραγματικά ανεκτίμητος και απαραίτητος για την πρόοδο της κοινωνίας μας.

Ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης,

Κεφαλληνίας

Μιλτιάδης Μελισσάς

MEd, MSc




00 inkefalonia general ad 300X250