Ορκίστηκαν οι νεοδιορισθέντες Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 12:03

Ορκίστηκαν οι νεοδιορισθέντες Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Σε κενές οργανικές θέσεις  της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας τοποθετήθηκαν με μόνιμο διορισμό 43 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προσέρχονται αυτές τις ημέρες (από Πέμπτη 17 έως και Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κεφαλληνίας για την τέλεση της προβλεπόμενης ορκωμοσίας και, ακολούθως, για την ανάληψη υπηρεσίας. 

Σε σημερινή (22/8/2023) ορκωμοσία εκπαιδευτικών παρέστη ο Βουλευτής  Κεφαλληνίας κ. Παναγής Καππάτος, ο οποίος, αφού συνεχάρη τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, καλή θητεία, και τους επεσήμανε την σπουδαιότητα των καθηκόντων που αναθέτει η Πολιτεία σε αυτούς, ως εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

Παράλληλα δε αναφέρθηκε στην κραταιά στήριξη που παρέχεται από την Πολιτεία στους εκπαιδευτικούς με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, όπως αυτή συντελείται κυρίως κατά τα τελευταία έτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βουλευτής τόνισε τη μέριμνα που έχει επιδείξει η Πολιτεία για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών και την πρόσληψη των αναγκαίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών προς την κατεύθυνση της  έγκαιρης στελέχωσης  των σχολικών μονάδων και των αντισταθμιστικών δομών της εκπαίδευσης.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, κ. Αλεξανδράτος Γεώργιος, αφού υποδέχθηκε και καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς, τόνισε την ικανοποίησή του για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων των νησιών μας με μόνιμους εκπαιδευτικούς, δήλωσε δε ότι είναι πεπεισμένος πως οι νέοι συνάδελφοι θα προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να συνδράμουν στην δημιουργία ενός ποιοτικά αναβαθμισμένου σχολείου, εφαρμόζοντας πλειάδα μέτρων και καινοτομιών μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα, εκ των οποίων πολλά θεσμοθετήθηκαν προσφάτως.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε την υποστήριξη που παρέχουν οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης και της κεντρικής διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, προκειμένου αυτοί να επιτελέσουν γόνιμα και αποτελεσματικά τον σημαντικό ρόλο που τους ανατέθηκε από την Πολιτεία προς όφελος της εκπαίδευσης και, γενικότερα, της κοινωνίας μας.

Φωτό 1 Ορκωμοσία Εκπαιδευτικών 22 8 2023Φωτό 2 Ορκωμοσία Εκπαιδευτικών 22 8 2023




00 inkefalonia general ad 300X250