Διαμαρτυρία του "Κόμματος για τα ζώα" για περιστατικό στο ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 11:20

Διαμαρτυρία του "Κόμματος για τα ζώα" για περιστατικό στο ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

Επιστολή του "Κόμματος για τα ζωα" στο στο ΔΣ του. ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

Με τη παρούσα επιστολή µας θέλουµε να σας γνωστοποιήσουµε το δυσάρεστο συµβάν που έλαβε χώρα, µε την εµπλοκή οδηγού του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς µε αριθµό 34 στις 26/7, κατά το δροµολόγιο από Πάτρα –Κυλήνη –Πόρο-Αργοστόλι. Συγκεκριµένα, παραδόθηκε στον εν λόγω οδηγό µικρό χαρτοκιβώτιο µε δώδεκα καναρίνια.

Με περισσή αναλγησία ο οδηγός πεισµατικά επέµενε να τα στριµώξει στο χώρο των αποσκευών, παρά τις δικαιολογηµένες διαµαρτυρίες των επιβατών, καθώς, µεσηµεριανή ώρα και θερµοκρασία άνω των 41 βαθµών, θα οδηγούσε αυτά σε βέβαιο βασανιστικό θάνατο, χρησιµοποιώντας µάλιστα το παράλογο επιχείρηµα ότι, αυτή την εντολή είχε από τον αποστολέα.

Ειδοποιήθηκε άµεσα η Επικεφαλής του Κόµµατος «Κόµµα για τα Ζώα», από µέλος που συνταξίδευε, η οποία ειδοποίησε την αστυνοµία Αργοστολίου και εκείνη µε τη σειρά της το Λιµενικό και µετά από συντονισµένη και άµεση επέµβαση τους, στον Πόρο Κεφαλλονιάς, όπου έδεσε το Φέρρυ, στο οποίο επέβαινε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ανάγκασαν τον οδηγό να τοποθετήσει το χαρτοκιβώτιο µε τα καναρίνια, στο εσωτερικό του οχήµατος, ώστε αυτά να φτάσουν ασφαλή στον προορισµό τους.

Ο οδηγός φέρει τη ευθύνη για την ασφαλή µετακίνηση όλων των επιβατών και των ζώων, που ευρίσκονται στο όχηµα.

Η συµπεριφορά του, όµως, αυτή, δεν συνάδει µε την σωστή διαχείριση και φροντίδα, που διαχρονικά επιδεικνύει το ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ προς τα ζώα, που µετακινούνται µε τα λεωφορεία. Επειδή πιστεύουµε ότι αυτό αποτελεί µια δυσάρεστη εξαίρεση, δεν θα ακολουθήσουµε τη νοµική οδό. Ευελπιστούµε όµως ότι, θα δοθούν οι ανάλογες οδηγίες και συµβουλές, ούτως ώστε τέτοια περιστατικά να µην επαναληφθούν και ότι, στο εξής, όλα τα ζώα θα µεταφέρονται µε την απαραίτητη φροντίδα και ασφάλεια.

Με εκτίµηση, 

Για το «ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ» 

Λυδία Ψιλοβίκου Επικεφαλής




00 inkefalonia general ad 300X250