Παναγής Καππάτος: ‘’Έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξουν προς το καλύτερο οι υποδομές στα νησιά μας’’

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 09:18

Παναγής Καππάτος: ‘’Έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξουν προς το καλύτερο οι υποδομές στα νησιά μας’’

Συνέντευξη στο Inkefalonia.gr 

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Ως νικητής των εθνικών εκλογών της 21ης Μαϊου στον Ν. Κεφαλληνίας, ο Παναγής Καππάτος, δεν πρόλαβε να χαρεί την επανεκλογή του, όσο ο ίδιος θα ήθελε και θα επιθυμούσε!

Ορκίστηκε ‘’βουλευτής για δύο μέρες’’ στις 28 Μαϊου και ακολούθως η Βουλή των Ελλήνων διαλύθηκε και προκηρύχθηκαν νέες εκλογές για τις 25 Ιουνίου, καθότι η απλή αναλογική – ήταν αναμενόμενο - ότι δεν θα ευνοούσε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Εκ νέου λοιπόν προεκλογικός αγώνας, έστω και πιο σύντομος αυτή την φορά!

Συναντηθήκαμε στην παλιά του γειτονιά, κάτω από το πατρικό του σπίτι και περπατώντας σε όμορφα σημεία του Αργοστολίου, μιλήσαμε για τα συναισθήματα που του δημιουργεί η επανεκλογή του στις εκλογές της 21ης Μαϊου, αλλά και για την αγωνία του, ώστε και στις 25 Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία, να βγει πρώτο κόμμα στο Νομό Κεφαλληνίας και να εξασφαλίσει έτσι μια νέα κοινοβουλευτική θητεία (πλέον στις εκλογές του Ιουνίου δεν υπάρχει σταυροδοσία υποψηφίων βουλευτών και το πρώτο κόμμα στον Ν. Κεφαλληνίας, θα εκλέξει τον πρώτο στην λίστα υποψήφιό του).

Η κουβέντα μας, αφορούσε παρελθόν, παρόν και μέλλον, για πράγματα που ο ίδιος θέτει ως απόλυτες προτεραιότητες σε περίπτωση επανεκλογής του.

354276542 286436740573725 9001681093434520598 n

-       Κύριες Καππάτο, οι πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σας εμπιστεύθηκαν και σας εξέλεξαν εκ νέου βουλευτή στις εκλογές της 21ης Μαΐου, μάλιστα με περισσότερους ψήφους από ο,τι είχατε πάρει στις εκλογές του 2019 – Τι συναίσθημα σας δημιουργεί;

‘’Το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου είναι μια μεγάλη τιμή για μένα. Συναισθήματα θετικά οπωσδήποτε, αλλά και μεγάλη ευθύνη.

Όμως αυτό ανήκει στην ιστορία. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι Βουλευτής. Ήμουν Βουλευτής για 2 μέρες και η προηγούμενη Βουλή διαλύθηκε. Για να εκλεγώ Βουλευτής πρέπει να κερδίσει ξανά στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Οπότε, είμαι εκ νέου υποψήφιος σε προεκλογική περίοδο και όλα αρχίζουν από την αρχή.

Στις 25 Ιουνίου είναι εθνικά ωφέλιμο όλοι να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία και να δώσουμε τη δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σχηματισμό αυτοδύναμης και ισχυρής κυβέρνησης. Πρέπει να πάμε μαζί με τους πολίτες ως το τέλος της διαδρομής και στις 25 Ιουνίου να γεμίσουμε ξανά τις κάλπες. Δεν έχει τελειώσει τίποτα’’.

353826281 280185431049196 7880255558920170547 n

-       Προσπαθώντας να ερμηνεύσετε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, πώς εξηγείτε την καθολική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, σχεδόν σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας – Τι ήταν αυτό που ο κόσμος επιβράβευσε με την ψήφο του;

‘’Επιγραμματικά θα σας πω οτι είχαμε: Καθαρό μήνυμα, θετικό λόγο και μετρήσιμο κυβερνητικό έργο.

Πιο αναλυτικά μπορώ να αναφερθώ σε 3-4 σημεία για τα οποία θεωρώ ότι η διακυβέρνηση του 2019-23 ξεχωρίζει και οδήγησαν και σε αυτή την καθολική επικράτηση όπως λέτε.

Πρώτον, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποίησε τις βασικές της προεκλογικές δεσμεύεις του 2019. Δεν είναι κάτι αυτονόητο στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι οι πολίτες το εκτίμησαν και το επιβράβευσαν. Και μάλιστα αυτό έγινε εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η πανδημία, η ενεργειακή-πληθωριστική κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Δεύτερον, είχαμε μετρήσιμο θετικό αποτέλεσμα σε αρκετά θέματα που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα τελείωσε η ντροπιαστική κατάσταση με τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Επίσης οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν σε ελάχιστο χρόνο από το σπίτι τους μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς ταλαιπωρία σε δημόσιες υπηρεσίες. 1500 υπηρεσίες στο κινητό μας που θα γίνουν 5000 στο τέλος της επόμενης τετραετίας αν επανεκλεγεί η Νέα Δημοκρατία. Πρακτικά να μη χρειάζεται κάποιος να ταξιδεύει από την Έρισο ή τους Πρόννους και να χάνει όλη τη μέρα του σε υπηρεσίες στο Αργοστόλι για να πάρει ένα έγγραφο.

Ακόμα, δείτε αν θέλετε πόσα δημόσια έργα εκτελούνται σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας. Χωρίς όλα αυτά να σημαίνουν ότι δεν έγιναν λάθη ή ότι δεν υπάρχουν εξαιρετικά σοβαρές εκκρεμότητες.

 353671960 280774714430901 7113622257529528352 n

Τρίτον, πέρα από την καθημερινότητα θεωρώ ότι πετύχαμε στη λεγόμενη «μεγάλη εικόνα». Η Ελλάδα σήμερα έχει διπλάσια ανάπτυξη από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πετύχαμε ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών. Είχαμε τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους παγκοσμίως ως ποσοστό του ΑΕΠ. Η ανεργία μειώθηκε στο 11%. Αυξήθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί. Επενδύουν πλέον στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας του πλανήτη. Η κοινωνία στηρίχθηκε στα δύσκολα. Μειώσαμε ή καταργήσαμε πάνω από 50 φόρους και τελικά η σύγκριση με την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι ήταν καταλυτική.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα απλό και αποτελεσματικό πλάνο που λειτουργεί. Μείωση φόρων, ενίσχυση των επενδύσεων, αύξηση των θέσεων εργασίας και ανάπτυξη που μπορεί να στηρίξει καλύτερα το κοινωνικό κράτος και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Αυτό το μοντέλο πρέπει να συνεχιστεί για να ανέβουν ακόμα περισσότερο οι μισθοί.

Η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς σήμερα είναι μιας επιτυχημένης εξαίρεσης, σε μια Ευρώπη που βρίσκεται στα όρια της οικονομικής ύφεσης! Ποιος θα το περίμενε αυτό πριν 4 χρόνια; Σας θυμίζω την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ να καταχειροκροτείται και από τις δυο πτέρυγες. Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς. Ξέρετε ως συμβολισμός για τη διεθνή θέση της Ελλάδας αυτή είναι μια εικόνα πολύ ισχυρή, που ηγέτες πολύ πιο ισχυρών κρατών δεν είχαν την τιμή να γνωρίσουν.

Τέταρτον, οι πολίτες αξιολόγησαν θετικά την προσέγγισή μας για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της χώρας. Την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων. Τις συμμαχίες της Ελλάδας για να αντιμετωπίσει την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Τη μείωση της λαθρομετανάστευσης κατά 90% και τη θωράκιση των συνόρων μας’’.

-       Ποια είναι τα σημεία που υπερίσχυσε η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα και είχαμε αυτή την μεγάλη διαφορά;

‘’Είναι πολύ βασικό ότι οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συγκρίνουν δυο θητείες κυβερνήσεων και Πρωθυπουργών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε. Η Νέα Δημοκρατία υλοποίησε όλες τις βασικές της προεκλογικές δεσμεύσεις. Οι πολίτες δεν ακούν και δεν πιστεύουν πια αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάθε μέρα λέει και κάτι διαφορετικό που αναιρεί όσα έλεγε χθες.

Μην ξεχνάτε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «εισήγαγε» από μόνη της σφοδρές κρίσεις στην Ελλάδα. Μάλιστα σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης στις άλλες χώρες της ΕΕ, αρνητικά επιτόκια και πολύ χαμηλές τιμές ενέργειας διεθνώς. Εμείς τότε βιώναμε μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε και τη μεταναστευτική κρίση του 2015-16 με την πολιτική ανοιχτών συνόρων για την οποία ο κ. Τσίπρας δηλώνει σήμερα περήφανος

! Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε κίνδυνο την ίδια τη θέση της χώρας στην Ευρώπη με το δημοψήφισμα και την διαπραγμάτευση που κόστισε στη χώρα το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Και συνεχίζει αμετανόητος μέχρι σήμερα στην ίδια λογική, με θεωρίες περί τοπικών νομισμάτων.

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίστηκε ανεπανάληπτες παγκόσμιες κρίσεις και σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον στήριξε την Ελληνική κοινωνία. Με την παρουσία του στην ΕΕ εξασφάλισε νίκες για την Ελλάδα. Η χώρα μας για παράδειγμα είναι η πιο ωφελημένη από το Ταμείο Ανάκαμψης με βάση τον πληθυσμό και το ΑΕΠ της.

Όμως, αυτό που θεωρώ ότι οι πολίτες αξιολόγησαν κυρίως ήταν η διαφορά στο μήνυμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα λόγο τοξικό, διχαστικό με συνεχείς αναφορές στο παρελθόν και κραυγές. Αυτός ο λόγος θύμιζε στους πολίτες την προηγούμενη δεκαετία της κρίσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε τελικά με μια εποχή που οι πολίτες θέλουν να ξεχάσουν. Μια εποχή ανασφάλειας.

Η Νέα Δημοκρατία επικέντρωσε το κυβερνητικό της έργο και τον προγραμματικό της λόγο στο μέλλον. Στη νέα γενιά. Στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Στη σκληρή δουλειά με μετρήσιμο αποτέλεσμα. Στη συνέπεια λόγων και έργων.

Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα των πολιτών. Η δική μας προσέγγιση είναι μακριά από τον λαϊκισμό της αντιμετώπισης των προβλημάτων «με ένα νόμο και ένα άρθρο». Ούτε βέβαια υποσχόμαστε ότι μπορούν όλα να λυθούν σε μια τετραετία. Ο κόσμος μας είναι πολύ σύνθετος και πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι παγκόσμια φαινόμενα, όπως η μετανάστευση, η ενεργειακή ασφάλεια, η κλιματική κρίση, οι αλλαγές στη ζωή μας από την τεχνολογία και η ριζική μεταμόρφωση της αγοράς εργασίας’’.

353753560 9838205642863720 71724667039835991 n

-       Πλέον έχετε μπροστά σας μία νέα εκλογική αναμέτρηση, στις 25 Ιουνίου και οι κάλπες θα είναι και πάλι άδειες. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε γι’ αυτή την νέα εκλογική αναμέτρηση;

‘’Θέλω να πω ότι όλα αρχίζουν από την αρχή. Πρέπει οι πολίτες να πάνε μαζικά στις κάλπες. Είναι απαραίτητο η Ελλάδα να αποκτήσει σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που αποτελεί τη μοναδική κυβερνητική πρόταση σήμερα.

Δεν αντέχει η χώρα μας να χάσει άλλο χρόνο. Ξέρετε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και να προχωρήσει διαδικασίες απαραίτητες για την καθημερινότητα των πολιτών. Ακόμα και για απλά πράγματα. Τα παιχνίδια με την απλή αναλογική, κόστισαν μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Δεν αντέχει η χώρα να σέρνεται όλο το καλοκαίρι σε μια ατελείωτη προεκλογική περίοδο. Πρέπει να πάμε μπροστά, στο μέλλον που δε μπορεί να περιμένει''.

-       Αν εκλεγείτε και πάλι βουλευτής, ποια είναι τα ζητήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για τα οποία θα δώσετε πλέον μεγαλύτερη έμφαση;

‘’Για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αξιοποίηση μιας ιστορικής ευκαιρίας που δεν πρέπει να χάσουμε.

Τα νησιά μας καλούνται να διαχειριστούν τα επόμενα χρόνια τις μεγαλύτερες δημόσιες επενδύσεις όλων των εποχών. Έχουν ξεκινήσει κάποια έργα, όμως αν δείτε συνολικά τι έχει χρηματοδοτηθεί από το Αντώνης Τρίτσης, το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΠΔΕ και άλλα προγράμματα, μιλάμε για ένα υπόλοιπο που ξεπερνά τα 150 εκ. ευρώ. Που την επόμενη τετραετία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με νέα έργα που θα χρηματοδοτηθούν.

Είναι μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξουν προς το καλύτερο οι υποδομές στα νησιά μας.

Ξέρετε, το ένα σκέλος είναι να διεκδικήσεις και να κερδίσεις τις χρηματοδοτήσεις. Το δεύτερο σκέλος είναι να ξεπεραστούν όλες οι διαδικασίες και τα εμπόδια μέχρι την εκτέλεση των έργων. Είναι μια τεράστια πρόκληση που απαιτεί συνεχή και άψογη συνεργασία όλων των φορέων. Μας περιμένει εντατική δουλειά και δε σας κρύβω ότι υπάρχουν και μεγάλες δυσκολίες.

Όπως έμφαση πρέπει να δοθεί στη διεκδίκηση ακόμα περισσότερων έργων για τον τόπο μας. Είμαστε μονοεδρική περιφέρεια και όλο το βάρος πέφτει σε ένα Βουλευτή που συνδράμει την αυτοδιοίκηση σε αυτή τη διαδικασία. Για αυτό είναι κρίσιμο για τα νησιά μας την επόμενη τετραετία η εκπροσώπηση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να συμπίπτει με την επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ λάθος ένας Βουλευτής να προσπαθεί να επιβάλλει μόνος του ως «μεσσίας» την προσωπική του ατζέντα του για το μέλλον του τόπου. Δεν λειτούργησα έτσι ως Βουλευτής και ούτε σκοπεύω να το κάνω αν επανεκλεγώ. Το πως θα βαδίσει στο μέλλον η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι κάτι που το συναποφασίζουμε όλοι μαζί. Με επικεφαλής τους φορείς που είναι θεσμικά επιφορτισμένοι από την πολιτεία να αποφασίζουν για τοπικά ζητήματα. Χωρίς αλαζονεία και πάντα με σεβασμό στις επιλογές των τοπικών κοινωνιών.

Από εκεί και πέρα, αν επανεκλεγώ, με τη θεσμική μου ιδιότητα συμμετέχω στο νομοθετικό έργο για όλη την χώρα. Η τύχη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης εξαρτάται από την ευημερία και την πρόοδο της πατρίδας μας συνολικά.

Είναι όμως χρέος μου να παρεμβαίνω στη Βουλή και στα Υπουργεία ώστε τα νομοσχέδια να λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Όπως για παράδειγμα τα θέματα νησιωτικότητας, τα κίνητρα για ιατρικό προσωπικό στα νησιά, τα θέματα πολιτικής προστασίας, τις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ενίσχυση των σχολείων, την αγροτική ανάπτυξη και τόσα άλλα''.

353102777 215627458054944 2854925208789796895 n

-       Αν η Νέα Δημοκρατία εκλεγεί ξανά, ποια είναι η βασική προτεραιότητα που θεωρείτε ότι πρέπει να έχει η νέα της Κυβέρνηση;

‘’Ζούμε σε μια δύσκολη περιοχή γεωπολιτικά. Όλα ξεκινούν και εδράζονται στην εξασφάλιση της ασφάλειας της χώρας. Η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, η οικογενειακή και ατομική μας ευημερία. Αυτά είναι πράγματα που δεν υπάρχουν χωρίς εθνική ανεξαρτησία. Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον αν οι αποφάσεις της τελούν υπό την έγκριση και τον εκβιασμό μιας αναθεωρητικής Τουρκίας που θέλει να μας βλέπει ως δορυφόρο της ηγεμονικής της παρουσίας στην περιοχή.

Η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να συζητήσει για την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή μας και το έχουμε αποδείξει με όλους τους άλλους γείτονές μας. Όμως δεν είμαστε αφελείς. Μέχρι να το αποφασίσει αυτό ειλικρινά και η Τουρκία, η άμυνα και η εξωτερική πολιτική είναι η προτεραιότητα που διασφαλίζει το πλαίσιο για όλα τα υπόλοιπα που μπορούμε να συζητήσουμε.

Από εκεί και πέρα το κυριότερο για το μέλλον της Ελλάδας είναι το δημογραφικό και μια συνεκτική πολιτική για την οικογένεια και τη νέα γενιά. Αυτό πιστεύω. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε πάρα πολλά την προηγούμενη τετραετία.

Ενίσχυσε με 2000 ευρώ κάθε νέα γέννηση.

Αύξησε το αφορολόγητο για κάθε παιδί και είναι προγραμματική μας θέση η περαιτέρω αύξηση κατά 1000 ευρώ από το 2024.

Αύξησε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία.

Αύξησε την γονική άδεια μητρότητας και πατρότητας.

Μείωσε τον ΦΠΑ στα βρεφικά και παιδικά είδη.

Κατάργησε το φόρο πολυτελείας για πολυτέκνους.

Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς»

Ξεκίνησε το πρόγραμμα φθηνής στέγης για 137.000 νέα ζευγάρια στην πλήρη ανάπτυξή του.

Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ειδικά για τις μητέρες.

Και θεσμοθετήσαμε και άλλα μέτρα που τώρα ξεχνάω. Όμως δε μένουμε εκεί. Είναι δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη η ίδρυση Υπουργείου Στέγασης και Οικογένειας με επίκεντρο το δημογραφικό πρόβλημα. Σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση μισθών, πιστεύω ότι σταδιακά μπορούν να βελτιωθούν οι συνθήκες για τα νέα ζευγάρια σε όλη την Ελλάδα’’.

353761597 563486482650050 243160610210546379 n

-       Γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν τον Παναγή Καππάτο στις 25 Ιουνίου;

‘’Γιατί ήμουν συνεπής στο καθήκον που οι συμπολίτες μας μου ανέθεσαν με την ψήφο τους και ήταν η κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Με την εμπειρία της προηγούμενης τετραετίας θεωρώ ότι θα τα καταφέρω ακόμα καλύτερα στην επόμενη Βουλή.

Γιατί συνεργάστηκα χωρίς διακρίσεις με όλους τους φορείς του τόπου. Όλοι μαζί δημιουργήσαμε ένα μοντέλο συνεργασίας που έλειπε από τα νησιά μας και πρέπει να συνεχιστεί.

Γιατί η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είχαν μια ανοιχτή πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου και τα Υπουργεία, με αποτέλεσμα τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που είδαν τα νησιά μας τα τελευταία χρόνια. Γιατί κερδίσαμε έργα που κανείς δεν περίμενε, όπως η πλήρης κτιριακή αποκατάσταση του Νοσοκομείου και ο οδικός άξονας Αργοστόλι-Πόρος.

Γιατί βελτιώθηκε η δημόσια υγεία με 40% περισσότερους υγειονομικούς και 30% περισσότερους γιατρούς σε σύγκριση με το 2019.

Τέλος, γιατί ήμουν πάντα στον τόπο μας, ζούσα ανάμεσα στους συμπολίτες και στις συμπολίτισσές μας και όταν δε θα είμαι πια στην πολιτική, θα ζω πάλι εδώ’’.




00 inkefalonia general ad 300X250