Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Στελέχη της ERICSSON παρουσίασαν τις προκλήσεις του μέλλοντος με την κυριαρχία του 5G

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 09:09

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Στελέχη της ERICSSON παρουσίασαν τις προκλήσεις του μέλλοντος με την κυριαρχία του 5G

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για το 5G διοργάνωσε την Τρίτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην αίθουσα «Γεράσιμος Αρσένης» με ομιλητές  τους κυρίους Θανάση Αναγνωστόπουλο και Γιάννη Νικόλη, του ελληνικού τμήματος της ERICSSON.

 Οι δυο ομιλητές με βαθιά γνώση και απλότητα λόγου, μετέφεραν στο κοινό το οποίο ήταν κυρίως φοιτητές του Πανεπιστημίου τις τεχνολογικές προκλήσεις και μεγάλες αλλαγές που θα επιφέρει η κυριαρχία του 5G στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Αναλυτικότερα, έγινε εκτενής αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε τεχνολογικό επίπεδο (ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων, διαθεσιμότητα bandwith κλπ) , ενώ υπήρξε παρουσίαση παραδειγμάτων χρήσης του 5G σε ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων της καθημερινότητας.

Η τηλεϊατρική, οι επικοινωνίες και οι μεταφορές, η γεωργία, οι πολυμεσικές εφαρμογές και η βελτίωση της καθημερινότητας αποτελούν μόνο μερικά από τα παραδείγματα χρήσης του 5G.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι αναφορές στις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος , όπου ακόμη και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα μπορεί να βελτιωθεί θεαματικά, αλλά και οι εφαρμογές στη δημόσια ασφάλεια (πυρόσβεση, αστυνόμευση κλπ).

Επίσης παρουσιάστηκαν παραδείγματα χρήσης του 5G σε ειδικές περιπτώσεις, όπως στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» αλλά και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος  σε συνεργασία με την COSMOTE.

Το ενδιαφέρον των φοιτητών του τμήματος ήταν έντονο με απανωτές, εύστοχες ερωτήσεις και ενεργή συμμετοχή στην παρουσίαση, κάτι που επισημάνθηκε και από τον Πρόεδρο του τμήματος Σπύρο Πολυκαλά.

Το σύνολο της παρουσίασης θα είναι σύντομα διαθέσιμο από την ομάδα επικοινωνίας του τμήματος η οποία κατέγραψε το υλικό, ενώ σύντομα θα αναρτηθεί και η συνέντευξη του κ. Αναγνωστόπουλου στον COSMOS 96,5 όπου αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που θα φέρει η κυριαρχία του 5G.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και στο χώρο βρέθηκαν και πολίτες.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα θαυμάσιο παράδειγμα συμπόρευσης του Ιονίου Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και μακάρι στο μέλλον να ακολουθήσουν και νέες.

Χρήστος Λαμπράκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5g ionio panepisthmio5g ionio panepisthmio 25g ionio panepisthmio 35g ionio panepisthmio 45g ionio panepisthmio 55g ionio panepisthmio 65g ionio panepisthmio 75g ionio panepisthmio 85g ionio panepisthmio 95g ionio panepisthmio 105g ionio panepisthmio 115g ionio panepisthmio 12




00 inkefalonia general ad 300X250