KKE για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά: Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός έκανε το "μαύρο" "άσπρο"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 06 Μαΐου 2023 11:35

KKE για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά: Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός έκανε το "μαύρο" "άσπρο"

Σχόλιο για την επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη σε Αργοστόλι-Ληξούρι

Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός και στην περιοδεία του στην Κεφαλονιά έκανε το "μαύρο" "άσπρο", καλώντας τον λαό της Κεφαλονιάς να πουν κι «ευχαριστώ» για τα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησής του.

Ξανακούσαμε για έργα που θα γίνουν, χωρίς καμιά ουσιαστική δέσμευση ακριβώς όπως τα έχουμε ξανακούσει σε κάθε επίσκεψη υπουργών και πρωθυπουργών τα τελευταία χρόνια, με προϋπολογισμούς εκατομμυρίων, που δεν φτάνουν πότε στις τσέπες του λαού, παρά μόνο σε αυτές του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ίδια η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει:

  • Η «άμεση αντιμετώπιση» μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής , όπως αυτή του Ιανού που επικαλέστηκε, μεταφράζεται ότι ακόμα εκκρεμούν τρία χρόνια μετά, αντιπλημμυρικά έργα, όπως του κεντρικού αγωγού της Αγίας Ευφυμίας, της «λεκάνης» της περιοχής Πυλάρου, αλλά και των έργων ενίσχυσης του βιολογικού καθαρισμού Αγίας Ευφυμίας.
  • Καμία ουσιαστική δέσμευση δεν πήρε για τις εργατικές κατοικίες και τις Δημόσιες υποδομές στο Ληξούρι.
  • Η μείωση των φόρων που προκλητικά αναφέρει, μεταφράζεται στο γεγονός ότι ο λαός πληρώνει το 95% των φόρων που εισπράττει το κράτος, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι πληρώνουν το 5%, όπως ακριβώς γινόταν και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής)
  • «Το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων εκκρεμοτήτων στην Υγεία» που με θράσος επικαλέστηκε μεταφράζεται στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών Υγείας και στα δυο νοσοκομεία και ΚΥ, με τελευταίο κρούσμα την παραίτηση διορισμένης οφθαλμιάτρου στο Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο
  • Ο οδικός άξονας Αργοστολίου Πόρου είναι μια από τις πολλές υποσχέσεις που έχουν δώσει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που όμως μέχρι σήμερα εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια χιλιάδων κάτοικων του νησιού.
  • Η «στήριξη» των κτηνοτρόφων μεταφράζεται στην αδυναμία να καλύψουν το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, την στιγμή που οι μονοπωλιακοί όμιλοι αγοράζουν σε σταθερή τιμή το γάλα, εξασφαλίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη.

Το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ δεν ήταν παρά η συνέχιση και το μεγάλωμα της βαρβαρότητας που δημιούργησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και απέναντι σ' αυτήν τη βαρβαρότητα οι εργαζόμενοι έχουν τον δικό τους αγώνα, την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση.

Έχουν το Κόμμα τους, το ΚΚΕ. Με δυνατό το ΚΚΕ και αδύναμα τα κόμματα του κεφαλαίου, θα είναι και οι ίδιοι ακόμα πιο δυνατοί για το δικό τους δίκιο. Γι’ αυτό και στις 21 Μάη στέλνουμε δυναμικό μήνυμα με πιο ισχυρό το ΚΚΕ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Τ.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250