Δημήτρης Μαντζουράτος (ΚΚΕ): ''Φιέστες, υποσχέσεις και… φύκια για μεταξωτές κορδέλες!''

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 13:40

Δημήτρης Μαντζουράτος (ΚΚΕ): ''Φιέστες, υποσχέσεις και… φύκια για μεταξωτές κορδέλες!''

 Ο κεφαλλονίτικος λαός δεν ξεγελιέται. Έχουμε πείρα πλέον….

Την ίδια ώρα που η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας συνεχίζεται και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του προχωρά με γοργούς ρυθμούς, με κλειστές χειρουργικές αίθουσες, πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, όλοι αυτοί που έβαλαν το χεράκι τους διαχρονικά προσθέτοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι, ώστε να διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση προσπαθούν, μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές, να «χρυσώσουν το χάπι» στους ασθενείς και τους κατοίκους του νησιού.

Οι κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες, όλων των «αποχρώσεων» που ευθύνονται για την τραγική κατάσταση στο Γ.Ν. Αργοστολίου, αλλά και σε όλες τις δομές υγείας του νομού Κεφαλονιάς-Ιθάκης, έστησαν μια προεκλογική φιέστα με αφορμή τη δωρεά για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Η Υφυπουργός Υγείας, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο Βουλευτής, ο Διοικητής του Γ.Ν.Α, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Αντιδήμαρχος, όλοι αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν πως δεν ακούνε τις διεκδικήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος για την υγεία στο νομό, στην συγκεκριμένη φιέστα, ήταν όλοι τους εκεί. Μοναδική τους έννοια ήταν να διαφημίσουν το νέο αυτό έργο που έχουν κάνει για την υγεία στο νομό και από την άλλη να αποθεώσουν, ως μοναδική λύση τις χορηγίες και τις δωρεές.

Οι αντιλαϊκοί νόμοι που νομοθέτησε η ΝΔ για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, την Ψυχική Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μια σειρά ιδιωτικοποιήσεις «ωρίμασαν» και αποτέλεσαν συνέχεια του αντιλαϊκού έργου και νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Σταθερή επιδίωξη όλων τους είναι η συνεχής μετατροπή του κλάδου και των παροχών υγείας σε εμπόρευμα, προκειμένου να τονωθούν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων της υγείας.

Ήδη αυτή η πολιτική έχει «αποδώσει καρπούς» και στο νομό μας αφού ακριβώς απ΄ έξω από το Γ.Ν.Α έχουν στηθεί τέτοιες επιχειρήσεις υγείας, που πουλάνε ως πανάκριβο εμπόρευμα, υπηρεσίες που αδυνατεί να παρέχει το νοσοκομείο, παρά την αυτοθυσία και την υπερπροσπάθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού.

Η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης τους διαψεύδει πανηγυρικά, αφού το Γ.Ν.Α., όπως και όλες οι δομές υγείας δεν «πάσχουν» μόνο από εγκαταστάσεις, «πάσχουν» από ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, από ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού, από την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας, που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των κατοίκων του νησιού.

Είναι χαρακτηριστικές οι ελλείψεις στο νησί ιατρικού προσωπικού ακόμη και σε βασικές ειδικότητες (τρεις παθολόγοι, αιματολόγος, ΩΡΛ, ψυχίατρος, γαστρεντερολόγος, οδοντίατρος, δερματολόγος, δύο αναισθησιολόγοι κ.α.), οι ακάλυπτες κατά 50% οργανικές θέσεις νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που καλύπτονται με συμβασιούχους μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, η παράδοση της σίτισης και της καθαριότητας στους ιδιώτες εργολάβους και τις σεισμικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές βλάβες που δεν έχουν αποκατασταθεί, η μη λειτουργία ΜΕΘ και Ψυχιατρικής Κλινικής, το υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ που δεν μπορεί να καλύψει παράλληλο περιστατικό στην νυχτερινή βάρδια, αλλά ακόμη και την ημέρα ακόμη, λόγω των διακομιδών. Αλλά και το «Μαντζαβινάτειο» νοσοκομείο, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε την παθολογική κλινική του και λειτουργεί πλέον ως Κέντρο Υγείας, τα Κ.Υ. Ιθάκης και Σάμης που λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό και τα Αγροτικά ιατρεία που είναι χωρίς γιατρό για μέρες σε περιοχές όπως η Έρισσος. Αλλά για όλα αυτά κουβέντα από όλους αυτούς…. Δεν είδαν, δεν άκουσαν …..

Ο λαός μας χόρτασε από υποσχέσεις…. Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα και διοικήσεις νοσοκομείων, προσπαθούν συνεχώς να «ρίξουν στάχτη στα μάτια» και να αποπροσανατολίζουν με τις ατέρμονες προκηρύξεις επικουρικών ιατρών και μετακύληση της ευθύνης στους ίδιους που δεν καλύπτονται τελικά οι θέσεις, με ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις , όπως «…το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει ΜΕΘ στο Γ.Ν. Αργοστολίου…» (κ.Καππάτος, Ν.Δ.) ή «… μόνιμος γιατρός στην Έρισσο και μόνιμη 24ωρη βάρδια ασθενοφόρου στην Πύλαρο…» (κ.Φαραντούρης, ΣΥΡΙΖΑ), όταν η πολιτική που εφαρμόζουν, από επιλογή, είναι που διαμόρφωσε αυτή την επικίνδυνη για το λαό κατάσταση.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς του νησιού μας όλο το προηγούμενο διάστημα τα τελευταία χρόνια έδωσαν μεγάλες μάχες για τα προβλήματα της υγείας. Το ΚΚΕ πρωταγωνίστησε και στήριξε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις, βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του λαϊκού δικαιώματος για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, κόντρα στην πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού «κόστος», την ίδια ώρα μάλιστα που όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ρίχνουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο της Υγείας.

Ο λαός της Κεφαλονίας και της Ιθάκης δεν έχει να περιμένει «τίποτα καλύτερο» από την επόμενη κυβέρνηση που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, αφού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί "πρόθυμοι" είναι έτοιμοι κατά μόνας ή από κοινού να «τρέξουν» το αντιλαϊκό σχέδιο και στον τομέα της Υγείας. Οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν να εξασφαλίσουν στο λαό μας υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας, που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού μας όσο η υγεία δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό, όσο αγοράζεται και πουλιέται σαν εμπόρευμα, όπως η παιδεία, η ενέργεια, το νερό, οι μεταφορές κ.α.

Ήρθε η ώρα αυτό που τους φοβίζει να το κάνουμε πράξη! ΤΩΡΑ ΚΚΕ στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές. Το ζήσαμε και το ξέρουμε: Σωτήρες δεν υπάρχουν!

 

Τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να βρεθούν όσο πιο αδύναμα γίνεται, για να είναι πιο δυνατός ο λαός. Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ.

Μαντζουράτος Δημήτρης.

Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ.

Προέδρος του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ.

 

   21/4/2023




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250