Βολές Αλεξανδράτου εναντίον ΝΟΔΕ & Μαραβέγια : "Εγώ δεν ήμουν σε άλλη παράταξη και όταν βούλιαξε έψαξα καρέκλα εξουσίας..." (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 10:56

Βολές Αλεξανδράτου εναντίον ΝΟΔΕ & Μαραβέγια : "Εγώ δεν ήμουν σε άλλη παράταξη και όταν βούλιαξε έψαξα καρέκλα εξουσίας..." (COSMOS 96,5)

Στον COSMOS 96,5 μίλησε η Βικτώρια Αλεξανδράτου, πολιτεύτρια της ΝΔ με αφορμή τη μη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Απέχω λόγω ιδιαίτερων συνθηκών»

Προσπάθησα να δώσω στους φίλους μου και τους συμπολίτες μου να καταλάβουν ότι ήρθα για να μείνω. Είμαι εδώ και δείχνω αδιάληπτη παρουσία, τόσο στην Κεφαλονιά , όσο και κοντά στο νησί μου.

Δεν είναι θέμα να ζει κανείς ανάμεσα σου κάθε μέρα , είναι να ζει υπερ σου. Να μοιράζεται και να αφουγκράζεται την ψυχή και τις ανάγκες του τόπου και να μπορέσει να κάνει κάτι ουσιαστικό πέραν από στρατηγικές φωτογράφησης που έχουν ως σκοπό την προβολή.

Στις προηγούμενες εκλογές του 2019 ,  κλήθηκα τελευταία στιγμή και ανταποκρίθηκα, ανιδιοτελώς ήθελα να σταθώ δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη που πίστευα και πιστεύω , χωρίς να έχω βλέψη πολιτική ή άλλη , αν δεν εκλεγώ.

Και αυτός δεν είναι ένας κενός λόγος, το έχω κάνει πράξη.

Βοήθησα στην εκλογή της ΝΔ , μετά από 12 χρόνια , και εξελέγη κάποιος άλλος από το ψηφοδέλτιο Βουλευτής.

Δεν βαρυγκώμησα , δεν έκανα ενέργειες να αποφέρω κάποιο όφελος στον εαυτό μου από αυτό και ήμουν διατεθειμένη σε αυτές τις εκλογές να συμμετάσχω.

Αλλά , δεν θα έπρεπε  στη δεύτερη εκλογική μου αναμέτρηση να συμμετάσχω ίσοις όροις ;

Για την καθυστέρηση ανακοίνωσης του ψηφοδελτίου της ΝΔ

«Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ δεν έχει (σ.σ. την ημέρα της συνέντευξης δεν είχε ανακοινωθεί) ακόμη το ψηφοδέλτιο της , υπάρχουν δυο υποψήφιοι.

Μάλιστα, ένας υποψήφιος από άλλο κόμμα, ούτε καν της ΝΔ,  ο οποίος κινείται αυτό-ανακηρυσσόμενος  και δεν κινείται μόνος του, κινείται αποκλειστικά και μόνο από τους εκπροσώπους της τοπικής ΝΟΔΕ, δηλαδή του θεσμικού φορέα της ΝΔ.

Και εγώ καλούμαι να αντιμετωπίσω, ότι εγώ δεν είμαι υποψήφια, οι αυτό ανακηρυσσόμενοι είναι υποψήφιοι και μάλιστα τους συνοδεύουν και τους πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, οι εκπρόσωποι της ΝΔ.

Όχι όλους μαζί, έναν μόνο. Αυτό, εγώ δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω.

Είναι σα να χειραγωγείται για άλλη μια φορά, όπως χειραγωγήθηκε εις βάρους μου στις προηγούμενες εκλογές , το εκλογικό σώμα της Κεφαλονιάς & της Ιθάκης.

Είναι σα να επιβάλουν στους ψηφοφόρους, από τους τρεις υποψηφίους της ΝΔ, τον έναν. Και να τον επιβάλει ο θεσμικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίο οφείλει από θέμα ήθους και εκπροσώπησης της παράταξης, να έχει και τους τρεις μαζί.

Βλέποντας αυτή την κατάσταση και κάνοντας υπομονή, ήλπιζα ότι θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο. Δυστυχώς όμως , επειδή το χρονικό διάστημα που κινούνται μεμονωμένα οι υποψήφιοι και κάποιοι απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης, οι ψηφοφόροι που είχα εγώ, κάνοντας υπομονή δέκα μήνες από τον Αύγουστο, οδηγήθηκαν σε άλλες συμφωνίες.

Είμαι η μόνη που δεν προωθείται από κάποιον , οπότε απογοητεύομαι.

Κάνω πίσω , γιατί για εμένα είναι σημαντικό να μην στεναχωρήσω ούτε έναν συμπολίτη μου, ούτε μια γυναίκα που της χτύπησαν την πόρτα και της είπαν , μήπως θέλει να είναι υποψήφια.

Λίγο αργότερα τόνισε για υποψηφιότητες της ΝΔ : "Ο κ. Καππάτος έκοψε την πίτα του και ήρθε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης , καλεσμένη δεν ήμουν ούτε εγώ, ούτε ο δεύτερος αυτοανακυρισόμενος υποψήφιος. Δηλαδή, Λίγο αργότερα τόνισε για υποψηφιότητες της ΝΔ : "Ο κ. Καππάτος έκοψε την πίτα του και ήρθε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης , καλεσμένη δεν ήμουν ούτε εγώ, ούτε ο δεύτερος αυτοανακυρισόμενος υποψήφιος. 

«Χάθηκαν οι ταυτότητες των κομμάτων»

Σχολιάζοντας τις ταυτότητες των κομμάτων σημερα σχόλιασε «Όταν κάποιοι αναλάβει κάποιος την μεγάλη υποχρέωσης απέναντι στους συμπολίτες του, πρέπει να μπορεί να την φέρει εις πέρας.

Τα κόμματα έχουν χάσει την ταυτότητα τους. Δεν ξέρουμε πλέον , υπάρχει αριστερά, υπάρχει δεξιά, έχουν πλέον τα όρια χαθεί για το ποιος είναι σοσιαλιστής,  νεοδημοκράτης ή αριστερός.

Δεν υπάρχουν οι ταυτότητες που υπήρχαν κάποτε και καλείται ο πολίτης ακόμη και στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, να μην επιλέξει παράταξη, αλλά πρόσωπο.

Αυτό κάνει την αναγκαιότητα να υπάρχει διαφάνεια ακόμη πιο επιτακτική»

Βολές για όσους αλλάζουν παράταξη

«Εγώ δεν ήμουν σε άλλη παράταξη , και αφού η άλλη παράταξη βούλιαξε είπα που θα βρω μια καρέκλα εξουσίας και ας πάω από εκεί.

Το προβάδισμα των τριών ετών, των δέκα μηνών το έχουν οι υπόλοιποι , ήθελα να αναλάβω αυτή την σκυτάλη και να την φέρω εις πέρας». ανέφερε , στρέφοντας τα βέλη της εναντίον του κ. Μαραβέγια.




00 inkefalonia general ad 300X250