ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς & Ιθάκης: Ο βιολογικός καθαρισμός στο Βαθύ Ιθάκης είναι έργο πνοής!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 12:38

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς & Ιθάκης: Ο βιολογικός καθαρισμός στο Βαθύ Ιθάκης είναι έργο πνοής!

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής

Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Αργοστόλι, 28.3.2023

Ο βιολογικός καθαρισμός στο Βαθύ Ιθάκης είναι έργο πνοής!

Κατά τη πρόσφατη επίσκεψη τους στην Ιθάκη οι Υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής, Γεωργία Καππάτου, Λευτέρης Κρητικός και Σταύρος Τουλάτος, ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο κ. Διονύσιο Στανίτσα ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, χωροθέτησης και οι αναγκαίες τεχνικές μελέτες για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού στο Βαθύ Ιθάκης. 

Παρά ταύτα η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ιθάκης, αντί να στηρίξει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού, επιλέγει να εκφράσει τις επιφυλάξεις της σχετικά με την προκαταρκτική μελέτη του έργου αλλά και την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκρινε τη μελέτη. 

Επικαλούμενη δε τον όγκο της μελέτης (άνω των 200 σελίδων) και τη δυσκολία της κατανόησης της από τα στελέχη της που την ανέγνωσαν, αμφισβητεί τη χωροθέτηση του συγκεκριμένου έργου αλλά και τη λειτουργία του.

Επικαλείται μελέτη του 1994 όταν παραβλέπει ακόμη και την από 19.4.2017 επιστολή του πρ. Έπαρχου Ιθάκης, προς το τότε Περιφερειακό Συμβούλιο δια της οποίας ζητούσε να προχωρήσει άμεσα νέα μελέτη για το βιολογικό και το αποχετευτικό, καθώς είναι η μόνη λύση για τη διαχείριση λυμάτων και τη προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Η Δημοτική Αρχή, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να επιτευχθεί τόσο η προστασία του περιβάλλοντος όσο και η απρόσκοπτη τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του νησιού της Ιθάκης.




00 inkefalonia general ad 300X250