Το Κόμμα για τα Ζώα της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ για την κατασκευή καταφύγιου Αδέσποτων στον Δήμο Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 08:24

Το Κόμμα για τα Ζώα της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ για την κατασκευή καταφύγιου Αδέσποτων στον Δήμο Σάμης

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε και μελετήσαμε το  τεχνικό σχέδιο που περιλαμβάνεται στο  αίτημα του Δήμου Σάμης, στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II,  για την κατασκευή ενός σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Το τεχνικό αυτό σχέδιο παρουσιάζεται πλήρες τεκμηριωμένο ως προς τις ανάγκες του εν λόγω καταφυγίου, όπως την προμήθεια αγοράς κτηνιατρικού εξοπλισμού, αλλά και την προμήθεια αγοράς του απαραίτητου υλικού για τη στείρωση αδέσποτων ζώων. Ευχάριστη έκπληξη  προκαλεί επίσης ο ικανός αριθμός ζώων που θα φιλοξενηθεί (96) στο σύνολο. Αντίθετα, η προσπάθεια του μεγαλύτερου δήμου του νησιού δεν κατάφερε να ευοδωθεί χρηματοδότησης, αν και αιτήθηκε φιλοξενίας μικρότερου αριθμού (40) ζώων, ενώ οι ανάγκες αποδεικνύονται πολύ μεγαλύτερες και βαίνουν αυξανόμενες. Όμως θέματα που προάγουν την κοινωνία, άπτονται που πολιτισμού και της ανθρωπιάς μας, απαιτούν επίγνωση, οργάνωση, ενδιαφέρον και ευαισθησία για να επιτευχθεί κάποιος σημαντικός στόχος, όπως η ίδρυση ενός σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 Επιπλέον, έργα σαν αυτό της περίθαλψης και φροντίδας ζώων φιλτράρεται και αξιολογείται και μάλιστα ιδιαίτερα από τους επισκέπτες του τόπου μας.

Θεωρούμε  ότι η ενέργεια αυτή  του Δήμου Σάμης αποτελεί το επιστέγασμα μιας διαρκούς προσπάθειας του Δήμου για την ευζωία των αδέσποτων όπως ορίζεται μάλιστα  και από  το νέο νόμο Ν. 4830/2021. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους.  Ευελπιστούμε  η εξαιρετική προσπάθεια αυτή να ευοδωθεί και να αποτελέσει έμπνευση και οδηγό και για τους άλλους δήμους του νησιού μας.

Από το Κόμμα για τα Ζώα, τη Φύση, τον Άνθρωπο, της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ

Συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ
Κόμμα για τα Ζώα - Περιφέρεια Ιονίου

WEBSITE https://prasinomov.gr/

                  https://www.animalpolitics.gr/
FACEBOOK https://www.facebook.com/PrasinoMov

TWITTER https://twitter.com/PrasinoMov

INSTAGRAM https://www.instagram.com/prasinomov.gr 

YOUTUBE https://www.youtube.com/@PrasinoMov 




00 inkefalonia general ad 300X250