Πολλαπλές παρεμβάσεις του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 14:02

Πολλαπλές παρεμβάσεις του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας μίλησε αρχικά στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή "Στον Αέρα" με τη Νίκη Λυμπεράκη και τόνισε τα παρακάτω: "Η Credit Suisse είναι μια προβληματική τράπεζα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ξεπλένει χρήματα, οι υπεύθυνοι της τράπεζας έχουν κάνει λανθασμένες επιλογές".

Στην συνέχεια ο Ναπολέων Μαραβέγιας μίλησε στον RealFm 97.8 με τον Ν. Στραβελάκη και την Ε. Σαλαμάρα όπου κατά την διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε η αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ανέφερε τα εξής: "Η αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά 50 μονάδες βάσης φανερώνει ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανησυχία για μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν υπάρχει έλλειψη ρευστότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, πράγμα που είχε συμβεί το 2008-2009. Η προσπάθεια τιθάσευσης του πληθωρισμού δεν έρχεται μόνο από την αύξηση των επιτοκίων ειδικότερα όταν ο πληθωρισμός είναι πληθωρισμός κόστους, δηλαδή το να φέρνεις ύφεση στην οικονομία δεν οδηγεί πάντα σε μείωση του πληθωρισμού." 

Τέλος ο καθηγητής συνομίλησε με την Κατερίνα Δράκου στον ΣΚΑΪ 100,3 όπου υποστήριξε τα παρακάτω: "Η Credit Suisse είναι μια προβληματική τράπεζα εδώ και πολλά χρόνια και οι υπεύθυνοι της τράπεζας έχουν κάνει λανθασμένες επιλογές. Επομένως η μόνη σχέση που έχει η κατάρρευση των Αμερικανικών Τραπεζών με αυτήν της Credit Suisse είναι η χρονική σύμπτωση".




00 inkefalonia general ad 300X250