Ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας στον COSMOS 96,5: «Νηπιαγωγείο και δημοτικό διαμορφώνουν χαρακτήρες» – Τι ανέφερε για την Επιτροπή Παραβατικότητας του Δήμου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 10:44

Ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας στον COSMOS 96,5: «Νηπιαγωγείο και δημοτικό διαμορφώνουν χαρακτήρες» – Τι ανέφερε για την Επιτροπή Παραβατικότητας του Δήμου

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιώργος Αλεξανδράτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την Επιμορφωτική – Επιστημονική Ημερίδα με θέμα την παραβατικότητα στα σχολεία, που πραγματοποιήθηκε  για όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Ο κος Αλεξανδράτος  ανέφερε ότι η ημερίδα είχε  θέμα: τις Προβληματικές συμπεριφορές στο σχολικό περιβάλλον: η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης. Η ημερίδα ήταν υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς  και το Θέατρο γέμισε ασφυκτικά.  Όπως εξήγησε,  μπορεί τα φαινόμενα βίας στο Δημοτικό να μην είναι πολλά, αλλά η Ημερίδα αποσκοπούσε κυρίως στο κομμάτι της πρόληψης. Παράλληλα σημείωσε ότι η περίοδος του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου είναι περίοδος διαμόρφωσης χαρακτήρα των παιδιών.

Εκτενής αναφορά έγινε για τους ομιλητές της εκδήλωσης, τους οποίους ο κος Αλεξανδράτος ανέφερε και μάλιστα τους ευχαρίστησε, τονίζοντας την σημαντικότητα των εισηγήσεών τους για ένα τόσο εξαιρετικά επίκαιρο και σοβαρό θέμα.

Ο Διευθυντής μίλησε και για την Επιτροπή Παραβατικότητας του Δήμου – στην οποία συμμετέχει – και τόνισε ότι λειτουργεί κανονικά, με την συμμετοχή εκπροσώπων από 5 Υπουργεία. «Όλα τα στελέχη των υπηρεσιών αυτών προσεγγίζουμε τα θέματα παραβατικότητας, κάνουμε συζητήσεις και αναλύσεις, καταθέτουμε προτάσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις, συνεδριάζουμε κάθε μήνα, καλούμε επιστήμονες και όλα αυτά προκειμένου να αντιμετωπιστούν πληρέστερα, αποτελεσματικά και σφαιρικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας» ανέφερε χαρακτηριστικά για το έργο της επιτροπής.