Βολές Αλεξανδράτου : Ενδεχομένως να ασκούνται πιέσεις να μπει μια γυναίκα με λιγότερα τυπικά προσόντα... (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 13:22

Βολές Αλεξανδράτου : Ενδεχομένως να ασκούνται πιέσεις να μπει μια γυναίκα με λιγότερα τυπικά προσόντα... (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε η Επιχειρηματίας , Μηχανικός και ιδιοκτήτρια της WRE Ελλάς Βικτώρια Αλεξανδράτου η οποία μίλησε για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας – όπως αυτό έχει διαμορφωθεί έως τώρα – αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η γυναίκα του ψηφοδελτίου.

«Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα με ονόματα υποψηφίων, τα οποία ευλόγως έχουν δημιουργηθεί δεδομένου ότι τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια τους και η Νέα Δημοκρατία όχι. Αυτό που μπορώ εγώ να σας επιβεβαιώσω είναι ότι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και αυτό αφορά το συνολικό ψηφοδέλτιο, γυναίκες και άνδρες. Άλλωστε δεν θα μπορούσαν να έχουν ανακοινωθεί μόνο οι άνδρες.

Οι αρμόδιοι της παράταξης σκέπτονται και συσκέπτονται, ακούν προτάσεις για το ποιο θα ήταν το κατάλληλο ψηφοδέλτιο εν τω συνόλω, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει και δεν είναι όπως το 2015».

«Θέλω να ξαναπώ, ότι το θέμα δεν είναι ότι δεν έχει ανακοινωθεί η γυναίκα, αλλά ότι το ψηφοδέλτιο δεν έχει ανακοινωθεί συνολικά. Δηλαδή ο κο Μαραβέγιας είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας, αλλά δεν είναι ανακοινωμένος από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό που οδηγεί κάποιον στο να αναρωτιέται τι γίνεται, εδράζει μόνο σε δημοσιεύματα. Βέβαια  δεν είναι καλό, ούτε δίκαιο, ακόμα να θέλετε δεν είναι συνταγματικό από τον Αύγουστο και μετά να είναι 2 άνδρες φαινομενικά υποψήφιοι και η γυναίκα να είναι η άγνωστος Χ. Και τώρα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η εύρεση της γυναίκας. Ποια θα έρθει τώρα;  Πάντως το να μην εμφανίζονται σε περιοδείες 3 υποψήφιοι μαζί, κάνει κακό στη Νέα Δημοκρατία».

«Την επιθυμία μου και την δυνατότητά μου να είναι υποψήφια την έχω εκφράσει. Άλλωστε ένα πράγμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι και εγώ και ο κος Καππάτος έχουμε έναν θεσμικό ρόλο. Ο Κος Καππάτος είναι βουλευτής και εγώ είναι η δεύτερη αναπληρώτρια. Είμαι η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας. Με αυτή την ιδιότητα έχω κάνει αναρτήσεις και καλώ τον κόσμο να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία. Δεν το κάνω ως υποψήφια, αλλά ως αναπληρώτρια βουλευτής. Έτσι λοιπόν μόνο ο κος Μαραβέγιας δεν έχει νομιμοποιηθεί από το κόμμα, να κινείται και κινείται μόνος του. Βεβαίως θα του το έχουν πει αλλά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Επιμένω ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα από τον Πρωθυπουργό για την μη ανακοίνωση του γυναικείου ονόματος. Ενδεχομένως να ασκούνται πιέσεις από τους συνυποψήφιούς μου να μπει μια γυναίκα με λιγότερα τυπικά προσόντα ώστε να ευνοηθεί περισσότερο η δίκη τους εκλογή. Με έχει προσεγγίσει το κόμμα, αλλά δεν μου είπαν να προετοιμαστώ και να ξεκινήσω τον εκλογικό αγώνα. Μάλλον είμαι μια από τις επιλογές, αλλά όχι η μόνη. Έφερα 2000 ψήφους την προηγούμενη φορά και αν θέλετε είμαι και αρκετά δυναμική, νομίζω ότι αξίζω μια θέση».

«Επειδή δεν έχει κλείσει ακόμα το ψηφοδέλτιο, πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός βάζει πολύ ψηλά το ηθικό προτέρημα, το θέμα της ηθικής υπόστασης του υποψηφίου, το οποίο είναι πάνω και από την ικανότητα. Νομίζω λοιπόν ότι γι’ αυτό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το ψηφοδέλτιο. Αλλά θεωρώ ότι οι υπόλοιποι (από τα άλλα κόμματα) είναι πιο μπροστά, αλλά και το γεγονός ότι ο καθένας από τους άλλους 2 υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας πάει μόνος του σε περιοδείες δεν κάνει καλό. Οι υπόλοιποί δρουν πιο οργανωμένα. Ελπίζω να αλλάξει πολύ σύντομα αυτό».

Η κα Αλεξανδράτου στο τέλος της συνέντευξής της έκανε αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών εκφράζοντας την βαθιά θλίψη της. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην δίκη που πρόκειται να γίνει με κατηγορούμενο τον κο Θεόδωρο Γαλιατσάτο για συκοφαντική δυσφήμιση προς την ίδια.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ