Σπύρος Γαλιατσάτος στον COSMOS 96,5: «Τα νησιά μας να βρουν μια καλύτερη τύχη - Δεν διαφωνώ με τον Καππάτο, αλλά με την Κυβέρνηση του

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 09:25

Σπύρος Γαλιατσάτος στον COSMOS 96,5: «Τα νησιά μας να βρουν μια καλύτερη τύχη - Δεν διαφωνώ με τον Καππάτο, αλλά με την Κυβέρνηση του

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Γαλιατσάτος, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κεφαλονιά.

«Δεν μπορούσα έως τώρα να λέω ότι είμαι υποψήφιος από σεβασμό στην κοινωνία , στο πρόσωπο μου και στα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκα επίσημα. Συνεχίζω ωστόσο να παρέχω τα καθήκοντα μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος με τη ΑΝΑΣΑ». 

« Τον Σπύρο τον Γαλιατσάτο τον γνωρίζει ο κόσμος , και όπου πηγαίνω ,πηγαίνω για να προσφέρω με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας. Ευχαριστώ τα την Νομαρχιακή, τις τοπικές οργανώσεις και όσους με πρότειναν για υποψήφιο και φυσικά  το Αλέξη Τσίπρα και δεδομένου ότι στο ψηφοδέλτιο θα συνυπάρχουν μαζί μου αξιόλογοι συνυποψήφιοι όπως ο Νικόλας Φαραντούρης και η Διονυσία Πολλάτου, η έδρα θα περιέλθει στον ΣΥΡΙΖΑ».

« Πρέπει τα νησιά μας Κεφαλονιά και Ιθάκη αλλά και ευρύτερα η χώρα μας να βρούν μια καλύτερη τύχη. Τα νησιά μας υφίστανται σήμερα πάρα πολλά προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν λυθεί. Αυτό που θα κάνω, θα το κάνω με όραμα και σύνεση, με επιμονή, με αυτοθυσία, δεν φείδομαι κόπων ,χρόνων και χρημάτων για να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας και την χώρα μας, γιατί η χώρα μας είναι το μείζον». 

«Τα σημαντικότερα προβλήματα της Κεφαλονιάς είναι πάρα πολλά, η νησιωτικότητα, η υγεία, η διαρροή του πληθυσμού, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χειμάζουν με το ενεργειακό κόστος, την ακρίβεια, τα επιτόκια και πολλά άλλα που πρέπει να ανασχεθούν».

«Δεν αποτιμώ θετικά την διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ. Δεν υπάρχει πλέον η πολιτική , υπάρχει γενική ανασφάλεια και χρηματοπιστωτική κερδοσκοπία. Η απόφαση του Αρείου Πάγου θα έχει πολλαπλές τρομακτικές συνέπειες, την στιγμή που τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και η μεσαία τάξη πλήττονται. Γίνεται μια μεγάλη αναδιανομή πλούτου από τους φορολογούμενους και την μεσαία τάξη σε Funds, που λειτουργούν χωρίς διαφάνεια . Δημιουργήθηκε πλέον έλλειψη εμπιστοσύνης στην δικαστική εξουσία και στην πολιτική εξουσία, η οποία καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της με νομοθετική πρωτοβουλία».

« Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο δικαιούχος των όποιων πρωτοβουλιών της κεντρικής κυβέρνησης  και αν είσαι κυβερνητικός χωρίς «στρατό» ικανό  στην αυτοδιοίκηση δεν επιτυγχάνεις. Ήρθαν πολλά εκατομμύρια στο νησί  για τον «Ιανό» και παραμένουν αναξιοποίητα λόγω των αδυναμιών της αυτοδιοίκησης. Το πρώτο μου μέλημα είναι η αγαστή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση».

« Δεν μπορώ να αποφανθώ αρνητικά για κανέναν και ειδικά για τον κ. Καππάτο , ο οποίος έχει πολύ καλή Κοινοβουλευτική παρουσία , έχει κάνει προσπάθειες και έχει φέρει σε επαφή με τα Υπουργεία και τους Υπουργούς Δημάρχους και άλλους φορείς και δεν έχω διαφωνία με τον κ. Καππάτο, διαφωνώ με την τακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση του».

« Δεν θα είναι το ίδιο αν ο Βουλευτής δεν θα είναι Κυβερνητικός , αλλά η λέξη Βουλευτής σου δίνει πλεονεκτήματα να προσφέρεις, φτάνει να σέβεσαι και να αποπνέεις σεβασμό και τότε δεν θα σου αρνηθεί κανείς αυτό που θες να κάνεις για τον τόπο σου. Αν εκλεγώ βουλευτής με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ κάτι είναι αρνητικό για το νησί μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να υποβοηθήσει όλη τη χώρα. Αυτή την κυβέρνηση θέλω να υπηρετήσω και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά ».

« Το όραμα μου για την Κεφαλονιά δεν περιγράφεται με δέκα λόγια, όμως αυτά τα οποία ζέουν αυτή τη στιγμή είναι η υγεία, η συνδεσιμότητα αεροπορική και ακτοπλοϊκή, να καθετοποιηθεί η παραγωγή μας επ ωφελεία πρωτίστως των παραγωγών μας και οι νέοι μας πρέπει να έχουν δικαίωμα στο όνειρο και να μην τους διακατέχει η αβεβαιότητα». 

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250