Λευτέρης Στελλάτος στον COSMOS 96,5: «Κανένα ενδιαφέρον, που ο Πόρος δεν έχει γιατρό» - «Γυρίσαμε στην δεκαετία του 1960»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 09:35

Λευτέρης Στελλάτος στον COSMOS 96,5: «Κανένα ενδιαφέρον, που ο Πόρος δεν έχει γιατρό»   - «Γυρίσαμε στην δεκαετία του 1960»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους Σπυριδούλα Αναλυτή και Δημήτρη Αλοϊζο , μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού & Επαγγελματικού  Συλλόγου Πόρου Κεφαλληνίας η «ΑΤΡΟΣ» Λευτέρης Στελλάτος ο οποίος μίλησε για την συνεχόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην Περιοχή.

«Είμαστε 3.500 περίπου κάτοικοι χωρίς αγροτικό γιατρό. Φτάσαμε από την 10ετία του 1990 εν  έτει 2023 να επιστρέφουμε στην 10ετία του 1960.Το πρόβλημα είναι η δομή και η διάκριση του διοικητικού συστήματος υγείας στην Κεφαλονιά. Ο Ελειός υπάγεται διοικητικά στο Κέντρο Υγείας Σάμης το οποίο υπάγεται διοικητικά στο Αργοστόλι και στην συνέχεια έρχεται η  6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Το Κέντρο Υγείας Σάμης δεν μπορεί να καλύψει με αγροτικό γιατρό τη περιοχή μας, και για κάθε πρόβλημα το οποίο θα μας προκύψει, απευθυνόμαστε είτε στο Κέντρο Υγείας Σάμης το οποίο πολλές φορές δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει , είτε στο Αργοστόλι».

«Για το ότι δεν έρχεται αγροτικός γιατρός, προφανώς κάποιος έχει αποφασίσει να μένει στο Κέντρο Υγείας Σάμης στο οποίο ως περιοχή υπαγόμαστε. Υποθετικά, γιατί μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε σε σχέση με τις αρμοδιότητες και τις εναλλαγές ευθυνών, μπορεί να καλύπτει κενά και στο Νοσοκομείο Αργοστολίου».

«Ζούμε θεωρώ σε ένα ευνομούμενο κράτος και το κράτος δικαίου διασφαλίζει την υγεία όλων των πολιτών ανεξαρτήτως περιοχής. Στην ουσία οι υπαίτιοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Ελειό, είμαστε εμείς, γιατί εμείς ψηφίζουμε αυτούς που εκλέγονται και πράττουν αυτά που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Δεν βλέπω κανέναν να ενδιαφέρεται πραγματικά για ότι συμβαίνει εδώ που ζούμε εμείς, όσοι πλέον έχουμε απομείνει. Ο κόσμος φεύγει, έχουμε απώλεια ανθρώπινου δυναμικού και ταυτόχρονα εκροή κεφαλαίων, επενδύουμε στην μόρφωση των παιδιών μας, που αργότερα θα φύγουν».

«Έχουμε αναφέρει το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρού στον Βουλευτή κ. Καππάτο και υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για το θέμα. Το πρόβλημα όμως είναι γενικό και το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η Κεφαλονιά είναι παρατημένη από γιατρούς. Για να μην έρχονται γιατροί, προφανώς κάποιοι λόγοι υπάρχουν. Ο Δήμαρχος συμβάλει με 500 ευρώ για το στεγαστικό, από κει και πέρα το κράτος θα πρέπει να μεριμνήσει. Είναι μια χρόνια πάθηση που βιώνουμε τόσα χρόνια και έχει καταλήξει Γολγοθάς για εμάς. Θα πρέπει να αναλογισθούν αν θέλουν να επικοίζεται ο Ελειός κατά περιόδους η αν θέλουν να αναπτύξουν την περιοχή. Η έκταση της Κεφαλονιάς είναι αρκετά μεγάλη και θα πρέπει να καλυφθεί με κέντρα Υγείας σε ανάλογες χιλιομετρικές αποστάσεις για να έχουμε την στοιχειώδη πρωτοβάθμια φροντίδα. Δεν μπορεί να Βγάζουμε τόσες χιλιάδες γιατρούς και να μην έχουμε γιατρούς. Εμείς ως κάτοικοι θα πάρουμε τα μέτρα μας και όπως μας αντιμετωπίζουν , θα τους αντιμετωπίσουμε, εκλογές έρχονται. Κάτι πρέπει να γίνει και με τους δρόμους γιατί κινδυνεύουμε και από κει στις μετακινήσεις μας».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250