Καππάτος στον COSMOS 96,5: “Έχω συνεργαστεί και με τους 4 Δήμους και έχω κατηγορηθεί”- Τι ανέφερε για Μουσείο, έργα και ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα – Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 14:51

Καππάτος στον COSMOS 96,5: “Έχω συνεργαστεί και με τους 4 Δήμους και έχω κατηγορηθεί”- Τι ανέφερε για Μουσείο, έργα και ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα – Ιθάκη

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και  Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην ένταξη  του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου στο Ταμείο Ανάκαμψης « Το ότι εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, είναι πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού σε συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη. Όταν τον περασμένο Αύγουστο μας επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, σε κατ ιδίαν συζήτηση μας μου υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει το θέμα και έτσι κι έγινε. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου αδειοδοτήθηκε από την Επιτροπή Μουσείων τον Ιούλιο του  2022 , κάναμε το αίτημα να ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια απάντησε ότι μπορεί να μπεί στο επόμενο το οποίο όμως δεν ξέραμε αν χρηματοδοτεί τέτοιες δράσεις και τελικά εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο (κτηριακό) μέχρι 31/12/2025 ,οπότε θα τρέξει γρήγορα το έργο. Τις επόμενες μέρες θα δημοπρατηθεί η μελέτη του κτηρίου, το οποίο κτήριο θα είναι το ίδιο με  το υπάρχον  βασισμένο στα σχέδια του Καραντινού, με μόνη διαφορά, ότι τα υπόγεια θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Είναι ένα σημαντικό γεγονός, γιατί πέρα από την ανάγκη να υπάρχει το Αρχαιολογικό Μουσείο που από το 2014 ήταν κλειστό, που επί 4μιση χρόνια επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ  δεν έγινε ούτε κουβέντα γι αυτό, θα αναβαθμιστεί  το κέντρο του Αργοστολίου. Θα έχουμε δύο σημαντικά Μουσεία ένα Αρχαιολογικό και ένα σύγχρονο μουσείο τέχνης, το Μουσείο Σκλάβου».

Στην συνάντηση του με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Οικονόμου: «Πέρσι μου ζητήθηκε να παρέμβω αφού είχαν γίνει οι μετακινήσεις των αστυνομικών και αποφάσισα να το επιχειρήσω φέτος νωρίτερα. Οι μετακινήσεις θα αποφασιστούν κατά τον μήνα Απρίλιο , όμως τότε θα είμαστε σε προεκλογική η εκλογική φάση και ενημέρωσα τον αρμόδιο Υφυπουργό εκθέτοντας του την περσινή κατάσταση για να είναι γνώστης της κατάστασης. Του ζήτησα να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, 20 δόκιμους και μετακινήσεις κανονικών αστυνομικών. Η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας έχει ζητήσει ήδη στο σύνολο 40. Τον Μάρτιο-Απρίλιο θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα».

Στον δρόμο πρόσβασης στην παραλία Κορώνι: « Είναι προσβάσιμος και η παρουσία μας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην περιοχή ήταν συμβολική, για το ότι ο δρόμος πρέπει να παραμείνει ανοιχτός. Το Κορώνι είναι μια σημαντική παραλία  και  είναι τόπος ανάπτυξης της περιοχής του Ελειού Η υπόθεση του δρόμου είναι στα δικαστήρια και από όσο πληροφορήθηκα τις επόμενες ημέρες θα γίνουν δικαστήρια, αλλά υπάρχει απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κεφαλληνίας που είναι το ήμισυ του παντός και θα έχει θετική εξέλιξη».

Στην αναφορά του στην καλή συνεργασία με τους Δημάρχους στην κοπή της πίτας του Δήμου Αργοστολίου: « Η αναφορά μου στη καλή συνεργασία με τους Δημάρχους, είχε ως σκοπό να αποτυπώσω τις διαθέσεις της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή κάλεσε όλους τους Υπουργούς και τους Βουλευτές να στηρίξουν την τοπική αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτως κομματικού χρώματος. Είναι 300 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα και νομίζω ότι η Κυβέρνηση απέδειξε ότι τους στήριξε όλους. Νομίζω ότι και εγώ το έχω αποδείξει,  έχω στηρίξει και τους 4 Δήμους του Νομού μας και έχω κατηγορηθεί  σφοδρά ιδιαίτερα για τον Δήμο Αργοστολίου. Για τον Δήμο Αργοστολίου θα πρέπει να πω, ότι  η Κυβέρνηση έβγαλε κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία , το «Αντώνης Τρίτσης» , το Ταμείο Ανάκαμψης, τον «Φιλόδημο» , αλλά κατέθεσε μελέτες για όλα τα ποσά τα οποία δικαιούτο και θα πρέπει να τον επαινέσω.  Στο «Αντώνης Τρίτσης» είχε δικαίωμα να υποβάλλει μελέτες για 22 εκατομ. και τις υπέβαλλε. Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί έργα ύψους 15 εκατομ. και περιμένουμε τις επόμενες ημέρες έγκριση και για άλλα έργα. Το επόμενο έργο που δουλεύουμε μαζί με τον Δήμαρχο, είναι ένα έργο ύψους 3μιση εκατομ.  για την ανάπλαση της πόλης του Αργοστολίου. Ελπίζω μέσα στον Φεβρουάριο να έχουμε καλά νέα, όπως και για τον Δήμο Σάμης περιμένω το έργο της ύδρευσης από την λίμνη Άκολη, μέχρι τον Δήμο Σάμης ύψους 2μιση εκατομ. ευρώ. Το Ληξούρι προτίμησε να υποβάλλει πρόταση για την αγροτική οδοποιία 4 εκατομ. τα οποία εγκρίθηκαν και το έργο εκτελείται».

Στην γραμμή Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας: «Από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και με τον Δήμαρχο Ιθάκης. Το Υπουργείο χρηματοδοτεί τη γραμμή κάθε χρόνο  και η Levante  Ferris που έχει αναλάβει αυτό το δρομολόγιο, έχει το δικαίωμα από το νόμο να αποσύρει το πλοίο για την ετήσια συντήρηση του. Αν είχε την δυνατότητα άλλου πλοίου, θα την υποχρέωνε το Υπουργείο να το βάλλει σ αυτή τη γραμμή. Η Ιθάκη μέχρι τον Φεβρουάριο θα εξυπηρετείτε από το πορθμείο της Κυλλήνης. Το ότι χρηματοδοτεί κάθε χρόνο τη γραμμή το Υπουργείο, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άδικη και παραπλανητική ,γιατί  όντως η κ. θεοπεφτάτου επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και ξεκίνησε η γραμμή που είχε διακοπεί, αλλά και επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με εμάς, έχουμε την ετήσια διακοπή για την συντήρηση του πλοίου, άρα κακώς για μένα βγήκαν και διαμαρτυρήθηκαν. Προφανώς το έκαναν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αλλά είμαστε συνηθισμένοι από τέτοιες τακτικές από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250