Μια πράξη αγάπης από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Βλαχάτων για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου! (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 17:17

Μια πράξη αγάπης από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Βλαχάτων για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου! (εικόνες)

 Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με τίτλο «Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική, είναι απλά μοναδική!» αναφερθήκαμε στα παιδιά που μεγαλώνουν μακριά από την οικογένειά τους και οι μικροί μας μαθητές, γνωρίζοντας ότι στο νησί μας υπάρχει ορφανοτροφείο, εξέφρασαν αυθόρμητα την επιθυμία να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά με όποιον τρόπο μπορούμε! Κι αμέσως ανέλαβαν δράση! Χωρίστηκαν σε ομάδες και αποτύπωσαν με ζωγραφική τις προτάσεις τους….

316001924 538952507677894 4263870084082048640 n

315529520 655622749434109 4045051983327530838 n

 

Στη συνέχεια έγραψαν ένα γράμμα και το έστειλαν στο Ορφανοτροφείο, το οποίο μας απάντησε με χαρά και μας ενημέρωσε για τις ανάγκες που έχουν….

Γράμμα για το ορφανοτροφείο

Ενημερώθηκαν σχετικά οι γονείς και κινητοποιήθηκαν με σκοπό να συγκεντρώσουμε παιχνίδια, βιβλία και σχολικά είδη για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου! Τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους «κουτί της αγάπης», το γέμισαν με όσα πίστευαν ότι θα έδιναν χαρά στα παιδιά ….

δράση για ορφανοτροφείο 1

δράση για ορφανοτροφείο 2

δράση για ορφανοτροφείο 3

και το συνόδευσαν με ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο με ζωγραφιές τους…

δράση για ορφανοτροφείο 5

Δεν περιορίστηκαν όμως σε αυτά! Παραμονές Χριστουγέννων αποφάσισαν να βγουν στη γειτονιά του σχολείου για να πουν τα κάλαντα και να συγκεντρώσουν χρήματα, όχι για να αγοράσουν καινούρια παιχνίδια για τα ίδια αλλά για να τα δώσουν στο Ορφανοτροφείο!

Πρώτη μας στάση το Δημοτικό σχολείο… όπου μαθητές κι εκπαιδευτικοί μας υποδέχτηκαν θερμά με ζωγραφιές που μας είχαν ετοιμάσει, μας έκαναν δώρο βιβλία κι ενίσχυσαν σημαντικά τον κουμπαρά μας!

Η γειτονιά του σχολείου μας γέμισε παιδικές φωνές που τραγουδούσαν τα κάλαντα!

Ολοκληρώνοντας τη δράση μας, με πολλή χαρά και συγκίνηση, παραδώσαμε στο Ορφανοτροφείο Αργοστολίου τα είδη και το χρηματικό ποσό που συγκεντρώσαμε! Ελπίζουμε να συμβάλαμε κι εμείς λίγο στο σπουδαίο έργο που γίνεται εκεί! Ευχή όλων μας αυτά τα παιδιά να μην χάσουν ποτέ το χαμόγελό τους!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά μας! Συγκεντρώθηκαν πολλά παιχνίδια, σχολικά είδη και βιβλία αλλά κι ένα πολύ σημαντικό ποσό το οποίο δόθηκε για την κάλυψη αναγκών του Ορφανοτροφείου Αργοστολίου.

Οι μικροί μας μαθητές γέμισαν συναισθήματα χαράς… κι αλληλεγγύης! Μας έδειξαν με πράξεις τι σημαίνει να μοιράζεσαι και να προσφέρεις! Για άλλη μια φορά  τα παιδιά παραδίδουν τα πιο σπουδαία μαθήματα ζωής κι αποτελούν παράδειγμα για εμάς τους μεγάλους!

Παρακάτω εικόνες: 

δράση για ορφανοτροφείο 4δράση για ορφανοτροφείο 6δώρο δημοτικουκάλαντα 1κάλαντα 2κάλαντα 3κάλαντα 4κάλαντα 5