Έκκληση του Δ. Καππάτου μέσω του COSMOS 96,5 για ενίσχυση του καταφυγίου - Αιχμές για Περιφέρεια

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 15:07

Έκκληση του Δ. Καππάτου μέσω του COSMOS 96,5 για ενίσχυση του καταφυγίου - Αιχμές για Περιφέρεια

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος του συλλόγου ζωόφιλων του Δήμου Κεφαλονιάς «ΝΤΟΡΙΣ», Διονύσης Καππάτος κάνοντας για μια ακόμα φορά έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν ότι μπορούν για να μπορέσουν και αυτό τον χειμώνα να επιβιώσουν τα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

«Παρόλο που ήταν μια καλή σεζόν και είχαμε αρκετό τουρισμό και επανήλθε – έως ένα σημείο – η κανονικότητα και η βιωσιμότητα του καταφυγίου, ξαφνικά βρεθήκαμε έρμαια σε όλη αυτή την δίνη, που έχει παρασύρει τα πάντα στην ακρίβεια και φυσικά οι τροφές για τα ζώα, ήταν από τα πρώτα προϊόντα τα οποία «χτυπήθηκαν» από την ανατίμηση. Έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο να συζητάμε ότι ένα σακί ξηρά τροφή από 15 ευρώ πήγε στα 25 (και εμείς αγοράζουμε με τιμές χονδρικής)».

«Τα χρήματα τα οποία δαπανώνται από τον κρατικό «κορβανά»  είναι συγκεκριμένα, δεν έχουν αυξηθεί. Υπάρχει μια ανατίμηση στις τροφές που πρέπει να προμηθευόμαστε, μέχρι να μπορέσουμε να τα υιοθετήσουμε όλα και να γίνει πράξη αυτό που σκαρφίστηκε η Περιφέρεια με το κλείσιμο του καταφυγίου μέχρι την δημιουργία του καινούργιου. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι οξύτατο το πρόβλημα».

«Στην ανακοίνωση μας αναφέρουμε ότι ακόμα και τα υπολείμματα φαγητών (από δεξιώσεις κλπ.) είναι πολύτιμα. Το είχαμε κάνει και παλαιότερα και προς τιμήν τους, όλοι όσοι είχαν την δυνατότητα μας έδιναν. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι πλέον τελείωσε το καλοκαίρι και δεξιώσεις πολλές δε γίνονται και επειδή έχουμε μπει σε μια οικονομική στενωπό, ο κόσμος ρυθμίζει καλύτερα τι θα δώσει στους καλεσμένους του. Πλέον όλοι κάνουν προγραμματισμό, οπότε ακόμα και αυτό είναι δύσκολο. Πάντως έστω και μια κονσέρβα είναι σημαντική. Είναι λυπηρό, που φτάνουμε συνέχεια στο σημείο να ζητάμε τροφή…».

«Η πολιτεία έχει θεσπίσει πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τις εγκαταλείψεις και  τις θανατώσεις, πλην όμως υπάρχει αδυναμία αυτό που νομοθετήθηκε να γίνει πράξη. Οπότε έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Και εγκαταλείψεις έχουμε και οχλήσεις ότι υπάρχουν ζώα εγκαταλελειμμένα. Και άντε να εξηγήσεις σε αυτούς τους ανθρώπους. Την απαγόρευση της Περιφέρειας για τα νέα ζώα; Μένουν με το στόμα ανοιχτό όταν το ακούν. Η απόφαση του κου Κουρή δεν ξέρω από που προήλθε, γιατί; Και δεν ξέρω γιατί την κοινοποίησε κιόλας. Όσες φορές τον έχουμε ρωτήσει μας έχει πει ότι το έκανε για να πιέσει τις καταστάσεις και να γίνει πιο γρήγορα. Ίσως έχει μια διαφορετική προσέγγιση και ίσως να ξέρει καλύτερα. Έχω δει στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μια χρηματοδότηση, πολύ μικρή για το καταφύγιο, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι μέρος της χρηματοδότησης ή προκαταβολή του έργου. Απλώς το είδα στο τεχνικό πρόγραμμα για το 2023».

«Να πούμε στο κόσμο ότι μεγάλη ανάγκη έχουμε και για φάρμακα. Ακόμα και τα ξενοδοχεία που αλλάζουν σεντόνια ή πετσέτες… Ότι δεν τους κάνει και δε μπορούν να το δώσουν είτε σε κάποιο ίδρυμα είτε σε οικογένειες που μπορεί να τα έχουν ανάγκη, ας τα φέρουν σε εμάς και να μην τα πετάξουν στα σκουπίδια. Αυτά ζητάμε για να περάσουμε και αυτό το χειμώνα. Αλληλεγγύη!».




00 inkefalonia general ad 300X250