Γρηγορόπουλος στον COSMOS 96,5 για τα διπλό-παρκαρισμένα: “Αν δεν υπάρξει φιλότιμη προσπάθεια από τους οδηγούς, δεν θα δούμε αποτελέσματα”

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 09:48

Γρηγορόπουλος στον COSMOS 96,5 για τα διπλό-παρκαρισμένα: “Αν δεν υπάρξει φιλότιμη προσπάθεια από τους οδηγούς, δεν θα δούμε αποτελέσματα”

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τις επιτυχίες της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα σχολίασε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό τμήμα.

«Η αστυνομία είναι πάντα πιστή στο καθήκον της. Όπως και αυτή η επιτυχία και πολλές άλλες στο παρελθόν αλλά και αυτές που έρχονται, πραγματοποιούνται ακριβώς με την ίδια αστυνομική δύναμη. Οι συνάδελφοι δεν πτοούνται. Υπάρχει φιλότιμο, συνείδηση και σοβαρή υπηρεσιακή δουλειά και τα αποτελέσματα τα βλέπετε. Από όλα όσα έχουμε πει κατά καιρούς, δεν έχει αλλάξει κάτι. Τα προβλήματα μας τα έχουμε θέσει και στο Εθνικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με παρόντες και τον Υπουργό και τον Αρχηγό. Πιστεύω φέτος να κάνουμε ότι μπορούμε, προκειμένου η επόμενη χρονιά να μην είναι σαν και αυτή που πέρασε – από πλευράς δύναμης – για να μπορεί το τμήμα μας να έχει επιτυχίες  καλύτερα και πιο ακούραστα. Για να συνεχίσει η Κεφαλονιά να παραμένει ένα ασφαλές νησί».

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε αρκετές κλοπές και διαρρήξεις, ένα ανησυχητικό φαινόμενο και υπήρξε αρκετή δουλειά προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα. Επίσης, ο περιορισμός των παραβατικών συμπεριφορών – σαν αυτές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα – οφείλεται στον συνδυασμό της αστυνόμευσης αλλά και στο γεγονός ότι οδεύουμε προς τον Χειμώνα. Το Καλοκαίρι ο τουρισμός και ο φόρτος εργασίας, δεν μας επέτρεπε να ασχοληθούμε με τα πιο τοπικού χαρακτήρα θέματα. Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια. Αλλά πρέπει να υπάρξει οργάνωση και η παραβατικότητα να μην υπάρχει καθ’ όλη την χρονιά».

«Η Δημοτική Αστυνομία έχει εντελώς διαφορετικές αρμοδιότητες , είναι κάτι διαφορετικό. Θα πάρει ένα κομμάτι από το δικό μας έργο, που είναι δηλαδή της δικής της αρμοδιότητας και σίγουρα και για εμάς αυτό θα είναι καλύτερο καθώς θα έχουμε κάποια απαλλαγή από κάποιες αρμοδιότητες».

«Το αν κάποια στιγμή θα τιμωρηθούν όσοι διπλό - παρκάρουν  δεν ξέρω να σας το πω. Αν δεν υπάρξει κάποια φιλότιμη προσπάθεια και από τους οδηγούς, δεν θα δούμε αποτελέσματα. Πρέπει να υπάρξει παιδεία, να μην τα αφήνουμε όλα στον αυτόματο. Η κυκλοφοριακή παιδεία πρέπει να αναβαθμιστεί. Δεν μπορεί ο νόμος να είναι πάντα πίσω από τον κάθε οδηγό για να κάνει αυτά που πρέπει. Χρειάζεται φιλότιμη προσπάθεια από όλους.




00 inkefalonia general ad 300X250