Γιάννης Βαρούχας στον COSMOS 96,5 : Πάει "σφαίρα" το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 11:07

Γιάννης Βαρούχας στον COSMOS 96,5 : Πάει "σφαίρα" το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά

O Γιάννης Βαρούχας, Γραμματέας OM ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και μίλησε για την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά με κεντρικούς ομιλητές τον Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη και την Τομεάρχη Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Εκδήλωση : «Έχει παρθεί μία απόφαση από τα συλλογικά όργανα κεντρικά, να γίνουν 51 ανοιχτές εκδηλώσεις – ημερίδες σε όλη τη χώρα, για να επικοινωνηθούν στον κόσμο 6 εθνικές προτεραιότητες που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για δίκαιο κράτος, δίκαιη κοινωνία, δίκαιη οικονομία. Στην εκδήλωση καλούμε και άτομα που δεν ανήκουν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλουμε ο κόσμος να γνωρίζει τις προτάσεις μας.

Θα είναι μαζί μας η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που έχει έρεισμα στην Κεφαλονιά και είναι πολύ αγαπητή στην τοπική κοινωνία. Μαζί της θα είναι και ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος έχει μια άλλη σύνδεση με την Κεφαλονιά καθώς ήταν στενός συνεργάτης της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου. Θα μιλήσουν για τις προτάσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό είναι το βασικό. Για να επιλέξει κάποιος, πρέπει να ξέρει και τι κομίζει ο καθένας, ποιες είναι οι προτάσεις, τι μπορείς να κάνει για την ενεργειακή κρίση…

Η εκδήλωση γίνεται, γιατί ακόμα και για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολο να παρακολουθούν τις εξελίξεις που συμβαίνουν κεντρικά. Πρέπει οι κεντρικές δράσεις και ο κεντρικός προγραμματισμός να διαχέονται προς τις τοπικές κοινωνίες. Και αυτό είναι το σωστό, τα στελέχη να ταξιδεύουν, να ενημερώνουν και γιατί όχι να εισπράττουν και αντιρρήσεις. Είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών να ακούν τις αντιρρήσεις του κόσμου και να τις μεταφέρουν στην ηγεσία του κόμματος».

Yποκλοπές: «Οι υποκλοπές είναι ένα θέμα που είναι ψηλά στην ατζέντα. Μετά τις ομιλίες που θα υπάρξει ανοιχτός διάλογος ενδεχομένως να υπάρξει και συζήτηση για τις υποκλοπές, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να βλέπουμε όλη την εικόνα. Εκτός από τις υποκλοπές υπάρχουν και άλλα πιο σημαντικά θέματα. Πάντως μιας και αναφερόμαστε στις υποκλοπές, να πούμε ότι και ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στην Κυβέρνηση έχουν αρχίσει και τα λένε ανάποδα τα πράγματα. Ενδεχομένως να είναι ένα δείγμα, ότι η παράσταση νίκης αλλάζει χέρια».

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε κατά της περίοδο διακυβέρνησης του, αυτά που καλεί τη ΝΔ να κάνει; «Υπάρχει ένα επιχείρημα που δεν είναι προσχηματικό, αλλά ουσιαστικό. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ  ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας, δεν ήταν με τις συνθήκες που είναι σήμερα ο κος Μητσοτάκης. Η χώρα βρισκόταν τότε υπό σκληρή επιτροπεία και παρακολούθηση μέχρι και το τελευταίο έτος. Πράγματι η μεσαία τάξη βαρυγκώμησε, δεν το αρνούμαστε. Αλλά κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα μεγάλο οικονομικό εφόδιο στην επόμενη, το οποίο και σπατάλησε… Είχαμε μια έντιμη διαχείριση. Ήμασταν οι μόνοι που αφήσαμε αποθεματικό στα ταμεία».

Ψηφοδέλτιο στην Κεφαλονιά: «Το ψηφοδέλτιο – να το πω λαϊκά – πάει σφαίρα. Την Δευτέρα στην εκδήλωση της Σάμης κρίθηκε η παράσταση νίκης στην Κεφαλονιά. Δεν έχω ξαναδεί κάτι ανάλογο στην Σάμη, με τόσο κόσμο. Μια πολύ ελπιδοφόρα συνάντηση. Το ψηφοδέλτιο κατά την προσωπική μου άποψη, έπρεπε να έχει κλείσει. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ζητάει να κλείσει αυτό το θέμα προκειμένου όλοι οι υποψήφιοι να μπορούν να “ξεδιπλώσουν” την δουλειά τους και να “απλώσουν” τις προτάσεις τους στον κόσμο. Εκτός από τον κο Φαραντούρη υπάρχουν και άλλοι. Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι είναι πολύ ψηλά στην επικαιρότητα, όπως ο κος Σπύρος Γαλιατσάτος ο οποίος βρέθηκε στο Λονδίνο, κάνει αντιπολίτευση από την θέση του περιφερειακού συμβούλου της ΑΝΑΣΑ».




00 inkefalonia general ad 300X250