Οι προτάσεις του Ε.Ε.Τ.Β.Α. Πόρου «Άτρος» για τα προβλήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 10:16

Οι προτάσεις του Ε.Ε.Τ.Β.Α. Πόρου «Άτρος» για τα προβλήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ( Ε.Ε.Τ.Β.Α. -ΑΤΡΟΣ )

Στον Πόρο Κεφαλληνίας στις 4/11/2022 συνεδρίασε το Δ.Σ. με θέμα την απεργιακή κινητοποίηση που είναι προγραμματισμένη για την 9 Νοεμβρίου 2022. Κατόπιν παραστάσεως του πρόεδρου κου Στελλάτου Ελευθέριου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 και ύστερα από πρόσκληση που δεχθήκαμε από το ομότιμο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο Εμπορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας & Ιθάκης και αφού ενημερωθήκαμε για το πλήρες εύρος των αιτημάτων , ομόφωνα αποφασίζουμε ότι στηρίζουμε την πρωτοβουλία του ως άνω πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύνολο των επαγγελματιών τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ειδικότερα όμως εμείς ως Ε.Ε.Τ.Β.Α. – «Άτρος» πρωτοβάθμιο επίσης συνδικαλιστικό όργανο ομότιμο με το όργανο που μας προσκάλεσε, κατόπιν αξιολόγησης και ιεράρχησης των προβλημάτων που βιώνουμε προτείνουμε τα εξής :

1. Να συνεχιστεί η πολιτική επιδότησης – κρατικής αρωγής στα τιμολόγια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

2.   Ζητούμε τη παρέμβαση του κράτους ώστε στο μέτρο του δυνατού να συγκρατηθούν οι τιμές των ναύλων για τις ακτοπλοϊκές γραμμές του νησιού μας και να επιστρέψουν στις τιμές προ κρίσης.

3.   Θεωρούμε ότι το αφορολόγητο όριο θα πρέπει να επανέλθει, προσαρμοσμένο όμως συναρτήσει των

επικαιροποιημένων τιμών ορίων φτώχειας. Επίσης να εξισορροπηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ με αυτούς του Αιγαίου, καθώς και να καταβάλετε το μεταφορικό ισοδύναμο εντός εύλογου χρονικού πλαισίου.

4.   Για τη λύση του προβλήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε όλους τους κλάδους του

τουρισμού που αντιμετωπίζει το νησί μας, προτείνουμε την διασύνδεση ΕΠΑΛ-ΙΕΚ με την παραγωγική διαδικασία και επιπλέον τη δημιουργία σχολής τουριστικών επαγγελμάτων.

5.   Ζητάμε τη μείωση των δημοτικών τελών για το χρονικό διάστημα που διαρκή η ενεργειακή κρίση.

6.   Διεκδικούμε αύξηση του ορίου του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού συναρτήσει του ετήσιου του τζίρου της επιχείρησης.

7.   Λόγω της παντελούς έλλειψης δομών υγείας στη περιοχή μας , απαιτούμε τη δημιουργία ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ τόσο για τους μόνιμους κατοίκους που προσεγγίζουν τους 2500 κατοίκους, όσο και για τον αυξημένο όγκο πληθυσμού ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

8. Να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ,ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ)

9.   Βελτίωση του οδικού δικτύου νησιού μας και  της συγκοινωνιακής σύνδεσης με τις επιμέρους περιοχές, ώστε να αυξηθεί η εσωτερική οικονομία.

Τέλος  ως  Ε.Ε.Τ.Β.Α.-  «Άτρος»,  χαιρετίζουμε  την  απεργία  της  9ης   Νοεμβρίου  ενώ  αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια του κάθε επαγγελματία τη συμμετοχή του σε αυτή.

Ο Πρόεδρος :                                                                                    Η Γραμματέας :

Ελευθέριος Στελλάτος                                                                        Ειρήνη Γκόγκου




00 inkefalonia general ad 300X250