Τι απαντάει ο Σταύρος Τραυλός στους προέδρους Αγίας Ευφημίας και Άσσου για τα έργα– Τι αναφέρει για την βραχοπροστασία στο φαράγγι του Πόρου (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 10:53

Τι απαντάει ο Σταύρος Τραυλός στους προέδρους Αγίας Ευφημίας και Άσσου για τα έργα– Τι αναφέρει για την βραχοπροστασία στο φαράγγι του Πόρου (COSMOS 96,5)

Στο COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.

Ο κος Τραυλός απάντησε στο ερώτημα της ΕΛΜΕΚΙ αναφορικά με την μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο της Αγίας Θέκλης, όπου δρομολόγιο δεν υπάρχει. «Κάθε χρόνο γίνεται ένας διαγωνισμός και πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον. Αν δεν πάρει κάποιος, κάποιο δρομολόγιο τότε δεν υπάρχει ανάδοχος. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν και μετά, αφού αναδειχθεί ανάδοχος. Πάντως φέτος το 95% των μαθητών μεταφέρεται από και προς τα σχολεία κανονικά. Δυστυχώς δεν μπορεί να δοθεί απευθείας ένα δρομολόγιο. Τώρα διενεργείται άλλος διαγωνισμός για το δρομολόγιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης – αναφορικά με την ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ η οποία αναφέρει ότι η Ιθάκη και η Ζάκυνθος έχουν πολλά σκουπίδια και δεν υπάρχει καμία διαχείριση – σημείωσε πως η ΑΝΑΣΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί πολιτικά το γεγονός πως η Περιφερειακή Αρχή φτιάχνει το πιο σύγχρονο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων  και λένε ότι τα νησιά βρωμάνε, πράγμα που δεν ισχύει. «Όταν γίνεται ένα μεγάλο έργο, αν δεν έχει να πεις κάτι υπέρ του καλύτερα να μην πεις τίποτα» ήταν η απάντηση του προς την ΑΝΑΣΑ.

Το θέμα της βραχοπροστασίας αλλά και της πτώσης των βράχων στο φαράγγι του Πόρου σχολίασε ο κος Τραυλός υπογραμμίζοντας  πως αναμένεται να μπει και ένα ακόμα κομμάτι πλέγματος βραχοπροστασίας στο συγκεκριμένο σημείο και εκτελείται και μελέτη για να μπουν πλέγματα σε άλλα σημεία της Κεφαλονιάς. Για τους τα πλέγματα που συγκρατούν τους βράχους οι οποίοι έχουν αποκολληθεί , ο κος Τραυλός σημείωσε ότι θα το μεταφέρει στις υπηρεσίες του για να γίνει καθαρισμός – αν μπορεί να γίνει.

«Στην Άσσο και στην Αγία Ευφημία καθαρίζονται τα ρέματα, για να προφυλάξουμε τις περιοχές από μια μεγάλη νεροποντή. Δυστυχώς χωρίς μελέτη δεν μπορεί να γίνει κανένα μεγάλο έργο και αυτό το ξέρουν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων. Αυτό που έχουμε κάνει είναι να αναθέσουμε τις μελέτες» εξήγησε ο κος Τραυλός απαντώντας και στα ερωτήματα των προέδρων των περιοχών, τονίζοντας ωστόσο ότι τα προηγούμενα χρόνια έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια.

Τέλος, για τον φωτισμό στην Κρανιά σημείωσε ότι ακόμα και για την αλλαγή λαμπτήρων χρειάζεται μελέτη και δημοπρασία.




00 inkefalonia general ad 300X250