Ο Διονύσης Στανίτσας για το συνέδριο μικρών νησιών που ξεκίνησε στην Ιθάκη (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 13:54

Ο Διονύσης Στανίτσας για το συνέδριο μικρών νησιών που ξεκίνησε στην Ιθάκη (COSMOS 96,5)

Εν όψει του Συνεδρίου Μικρών Νησιών που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ιθάκη από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας και μίλησε για το Συνέδριο, για τους καλεσμένους αλλά και για μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν.

Συνέδριο Μικρών Νησιών: «Εκτός από το Συνέδριο, το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο στο νησί. Αυτά θα γίνουν στις 2 ολοκαίνουργιες αίθουσες που διαθέτει πλέον ο Δήμος. Για το Συνέδριο γνωρίζω ότι - μέχρι τώρα - θα έρθουν 80 άτομα. Θα έρθουν οι Υπουργοί Τριαντόπουλος και Στυλλιανίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας ο κος Κουτουλάκης, ο υπεύθυνος των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, πολλοί Δήμαρχοι».

«Θα είναι ένα συνέδριο που θα αναδείξει τα προβλήματα των μικρών νησιών, γιατί τα μικρά νησιά κάνουν έναν αγώνα για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε αλλά με αυτό το Συνέδριο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα. Βέβαια με τους Υπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία».

Ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ για τα στερεά απόβλητα και την κατάσταση στην Ιθάκη: «Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ και τα στερεά απόβλητα, η Ιθάκη δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Περιμένουμε να βγει και η απόφαση του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών  στο ΕΣΠΑ. Η Ιθάκη θεωρείται το πιο καθαρό νησί. Κάθε μέρα γίνεται μεταφόρτωση και πηγαίνουν τα σκουπίδια στη Κεφαλονιά. Από κει και πέρα, για το αν θα έπρεπε η Ιθάκη να έχει εδώ και 20 χρόνια δικό της σταθμό μεταφόρτωσης  σκουπιδιών, ναι θα έπρεπε. Αυτή την πρόταση την είχα κάνει και στον κο Γαλιατσάτο όταν ήταν Περιφερειάρχης και δεν προχώρησε, την ίδια έκανα και τώρα και περιμένουμε την απόφαση».

Υδατοδρόμια: «Από την πρώτη στιγμή που εξελέγην Δήμαρχος, το παλεύω για να έχουμε υδροπλάνα. Έχουν γίνει προσπάθειες, αλλά δεν γνωρίζω που έχουν κολλήσει τα πράγματα. Με το Λιμενικό Ταμείο έχουμε κάνει και χωροθέτηση για το υδατοδρόμιο».

Έργα στην Ιθάκη: «Τα έργα στην Ιθάκη συνεχίζονται κανονικά. Μάλιστα στις 15 Οκτωβρίου θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο η προκαταρκτική μελέτη  για τον Βιολογικό Καθαρισμό. Είναι ένα μεγάλο έργο και ευελπιστώ να ολοκληρώσω την μελέτη έως το τέλος της θητείας μου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο της Ιθάκης μετά το λιμάνι του Πίσω Αετού».

Για την ανακοίνωση με την τοποθέτηση της Ομηρικής Ιθάκης στην Λευκάδα: «Αυτή η σκυταλοδρομία μεταξύ Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Ληξουρίου και άλλων, είναι ένας αγώνας που δεν τελειώνει ποτέ. Εγώ δεν είμαι αρχαιολόγος, αλλά πιστεύω και ακούω τους αρχαιολόγους. Επειδή όμως όλοι ανακαλύπτουν κατά καιρούς τον Οδυσσέα, ας κάνουν ένα Μεταπτυχιακό στην Αρχαιολογία και να είναι οι πρώτοι που θα ανακαλύψουν το παλάτι του Οδυσσέα».




00 inkefalonia general ad 300X250