Τι έργα έχουν γίνει σε Άσσο και Αγία Ευφημία 2 χρόνια μετά τον ΙΑΝΟ; Οι πρόεδροι των κοινοτήτων απαντούν

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 12:18

Τι έργα έχουν γίνει σε Άσσο και Αγία Ευφημία 2 χρόνια μετά τον ΙΑΝΟ; Οι πρόεδροι των κοινοτήτων απαντούν

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων Αγίας Ευφημίας και Άσσου, Παναγής Ζαφειράτος και Χρήστος Κοκκόλης αντίστοιχα φιλοξενήθηκαν στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησαν για τα έργα που έγιναν ή δεν έγιναν στις περιοχές τους, 2 χρόνια μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ιανός.

Πρόεδρος Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος

«Από την πλευρά της Περιφέρειας, το γεφύρι στον Ξεροπόταμο είναι ημιτελές και η φωλιά του Κότσυφα. Πηγαίνοντας για την Σάμη η Περιφέρεια – σε ένα σημείο που λέγεται Ελληνικά – έφτιαξε ένα τοιχίο πολύ ωραίο και έχουν αφήσει 2 άλλα σημεία με τις σανίδες καλουπωμένες. 2 χρόνια τώρα έχουμε μείνει στις μελέτες.

Ο κος Καππάτος είπε ότι έχουν έρθει πολλά εκατομμύρια στην Κεφαλονιά, τα εκατομμύρια μπορεί να ήρθαν αλλά είναι δεσμευμένα στην Περιφέρεια. Ένα έργο ουσίας και μεγάλο δεν έγινε. Ούτε αυτά που έπρεπε να γίνουν.

Το λιμάνι ακόμα το φτιάχνουν. Ο καθαρισμός δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει. Ίσως το μηχάνημα να μην έκανε για αυτή την δουλειά. Όλοι οι κάτοικοι το λένε και η λάσπη έχει μείνει. Στο νότιο μέρος του λιμανιού και οι πέτρες από τον ΙΑΝΟ είναι ακόμα μέσα αλλά και αντικείμενα. Είναι ένα βαν στην Αγία Ευφημία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έμαθα ότι είχαν βγει με δική τους βάρκα και κοιτούσαν τον βυθό. Δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα βγάλουν. Ευτυχώς που υπήρχαν οι εθελοντές και έβγαλαν αντικείμενα.

Ένα έργο που έχει γίνει, είναι ο δρόμος στα Φερεντινάτα που έχει τα πάντα (διαγράμμιση, προστατευτικές μπάρες). Σε εξέλιξη είναι ένα τοιχίο στα Δενδρινάτα καθώς και ένα έργο στα Μπεκατωράτα. Σε εξέλιξη είναι και ο δρόμος για τον Μύρτο.

Πάντως ο καθαρισμός των λεκανών απορροής υδάτων, δεν έχει γίνει. Αυτό που μας είπαν είναι ότι είναι στις προτεραιότητές τους.

Ο Δήμος έχει βάλει pillar στο λιμάνι, έχει βάλει φανάρια και αναμένεται να μπουν και άλλα. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει προσωπικό στον Δήμο αλλά κάνουν ότι μπορώ. Η Περιφέρεια όμως έχει μείνει στις μελέτες. Ούτε ο αγωγός. Όλο μελέτες, μελέτες, μελέτες… Είναι δύσκολα τα πράγματα. Τα παράπονά μας είναι κυρίως προς την Περιφέρεια».

Πρόεδρος Άσσου Χρήστος Κοκκόλης

«Έπρεπε να είχαν γίνει ορισμένα πράγματα. Μας έχουν τάξει ότι θα ερχόταν ο κος Λέκκας να κάνει μελέτες, να γίνει δεξαμενοποίηση των ρεμάτων, να γίνουν υπόγειες σωληνώσεις, αφαλατώσεις… Η Περιφέρεια δεν μας έχει φτιάξει ούτε τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό. Με ενημέρωσε ο κος Τραυλός ότι θα έρθουν κάποιοι να τους δείξω τα ρέματα. Το πρόβλημα δεν είναι τα ρέματα, αλλά ας έρθουν. Έχουμε ακούσει όμως τόσα «θα» και είμαστε δύσπιστοι. Μας είχαν πει για τόσα πολλά…

Το ερώτημα είναι: Υπάρχουν μελέτες; Υπάρχουν κονδύλια; Ακόμα και με την αφαλάτωση πρόβλημα είχαμε. Ένας άνθρωπος δεν ήθελε την αφαλάτωση σε ένα συγκεκριμένο μέρος, μάζεψε 5 υπογραφές και δεν έβαλαν την αφαλάτωση. Το έργο κόλλησε και δεν συζητιέται.

Αποκατάσταση από τον ΙΑΝΟ –εκτός από τον καθαρισμό που έγινε από τον Δήμο Σάμης – δεν έχουμε δει. Μας έταξαν τόσα και δεν είδαμε τίποτα! Αν ξαναγίνει ΙΑΝΟΣ θα τρέξουμε όλοι μαζί στο πιο ψηλό σημείο να σωθούμε.  Όλα αυτά απλώς δεν τα λέμε, λόγω τουρισμού. Αν δεν υπήρχαν κάποιοι ιδιώτες και ο Δήμος θα ήμασταν θαμμένοι στα μπάζα.

Ξέρω ότι κάποιος εργολάβος πήρε 600 χιλιάδες για έργα οδοποιίας.  Έχει γίνει ένα έργο σε άλλο σημείο αλλά εδώ τίποτα. Ούτε από την Κυβέρνηση έχουμε δει τίποτα».  

 




00 inkefalonia general ad 300X250