Συνάντηση Καππάτου με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 14:07

Συνάντηση Καππάτου με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη (εικόνες)

 Με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα κ. George Tsunis. Με την ιδιότητα του μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-ΗΠΑ, συζητήσαμε για συνεργασία και κοινές δράσεις. Προσκάλεσα τον κ. Πρέσβη να επισκεφθεί την Κεφαλονιά και την Ιθάκη το επόμενο διάστημα.

? Η Ομογένειά μας αποτελεί γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες. Δεκάδες χιλιάδες Κεφαλλήνες και Ιθακήσιοι ζουν και εργάζονται στις Η.Π.Α. αλλά επισκέπτονται και τακτικά τα νησιά μας. Με τον κ. Πρέσβη συμφωνήσαμε να εργαστούμε από κοινού για να αξιοποιήσουμε τη δυναμική της Ομογένειας προς όφελος των νησιών μας, αλλά και των κοινοτήτων ομογενών μας στις Η.Π.Α.

? Η σημερινή Βουλή είναι αυτή που έδωσε πρακτικά για πρώτη φορά στους εκλογείς εκτός επικράτειας τη δυνατότητα να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπως και σε αποδήμους συμπατριώτες μας που πληρούν τις προϋποθέσεις.

?? ?? Οι σχέσεις των δυο χωρών μας βρίσκονται σε άριστο επίπεδο. Φέτος οι πτήσεις ανάμεσα στις δυο χώρες ήταν περισσότερες από ποτέ και σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις στην τεχνολογία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την ενέργεια ενισχύουν τη χώρα μας και προσφέρουν εργασία σε χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Ανάρτηση από τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο 

 




00 inkefalonia general ad 300X250