Οι δραστηριότητες του κέντρου «Απόπλους» με σπουδαστές της ΑΕΝ και μαθητές

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 12:41

Σπουδαστές της ΑΕΝ ενημερώνονται για τις εξαρτήσεις και τις εξαρτησιογόνες ουσίες

Σπουδαστές της ΑΕΝ ενημερώνονται για τις εξαρτήσεις και τις εξαρτησιογόνες ουσίες

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Απόπλους" ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 σειρά βραχέων παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι. Οι παρεμβάσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν ύστερα από αίτημα της Διοίκησης της Σχολής, αφορούσαν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των σπουδαστών πάνω στο θέμα των εξαρτήσεων και του προβλήματος της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Συνολικά 4 τμήματα και 98 σπουδαστές της Σχολής συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό και συζητήθηκαν αρκετές απορίες και μύθοι που επικρατούν, κυρίως πάνω στο ζήτημα της ουσιοεξάρτησης. Ο 'Απόπλους' θεωρεί πολύ χρήσιμη τη διαχρονική και συνεχιζόμενη συνεργασία του με την Ακαδημία και ιδιαιτέρως σημαντική την ευαισθητοποίηση που επιδεικνύει η Διοίκηση και η Διεύθυνση Σπουδών της Σχολής πάνω σε ζητήματα ψυχοκοινωνικής μέριμνας των σπουδαστών.

Στα πλαίσια αντίστοιχης με την παραπάνω παρέμβασης για μαθητές, ο 'Απόπλους' πραγματοποίησε συνάντηση στο χώρο του Κέντρου με 2 τμήματα της Γ' τάξης του Α' Λυκείου Αργοστολίου με συμμετοχή 28 συνολικά μαθητών.

Τέλος την επόμενη εβδομάδα αρχίζει στο χώρο του Κέντρου το βιωματικό πρόγραμμα πρόληψης για παιδιά της 6ης Δημοτικού του 1ου Δημοτικού Αργοστολίου. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 2 τμήματα μαθητών και θα έχει διάρκεια τριών δίωρων συναντήσεων με το κάθε ένα.

apoploys


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250