"Πάνω από το 96% των μαθητών της Κεφαλονιάς μεταφέρθηκε στα σχολεία" τονίζει ο Δ/ντης της πρωτοβάθμιας στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 16:16

"Πάνω από το 96% των μαθητών της Κεφαλονιάς μεταφέρθηκε στα σχολεία" τονίζει ο Δ/ντης της πρωτοβάθμιας στον COSMOS 96,5

O Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιώργος Αλεξανδράτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον COSMOS 96,5 και μίλησε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Διευθυντής ανέφερε ότι όλες οι σχολικές μονάδες και της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης λειτούργησαν κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα και πλήρως στελεχωμένες. «Είναι η πρώτη φορά από την Μεταπολίτευση που τόσο έγκαιρα είχαν τοποθετηθεί και με μόνιμο διορισμό και ως αναπληρωτές, οι εκπαιδευτικοί. Δεν έχουμε καθόλου κενά» υπογράμμισε.

Ο κος Αλεξανδράτος τόνισε ότι πρόβλημα με την στέγαση των εκπαιδευτικών αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και δεν του έχει αναφερθεί κάτι. Παράλληλα σημείωσε ότι το πρόβλημα της στέγασης υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στη νησιωτική.

Αναφερόμενος πιο ενδελεχώς στην στελέχωση των σχολείων, επισήμανε ότι ως Πρωτοβάθμια είχαν ζητήσει 61 αναπληρωτές και τόσοι ήρθαν. «Ότι είχαμε ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας ικανοποιήθηκε» υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας ότι και οι σχολικές μονάδες είναι σε άψογη κατάσταση και πλήρως λειτουργικές, αφού όπως είπε η τοπική αυτοδιοίκηση, μέσα στο καλοκαίρι, λειτούργησε υποδειγματικά συντηρώντας και επισκευάζοντας τα κτίρια.

«Από φέτος στην Ελλάδα άλλαξε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα. Έγιναν αλλαγές, εφαρμόστηκαν καινοτομίες όπως η διδασκαλία των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, το διευρυμένο ωράριο στο ολοήμερο σχολείο, νέα προγράμματα σπουδών, αυτοαξιολόγηση και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και οι παιδαγωγικοί σύμβουλοι. Άρα είχαμε αλλαγή σελίδας στην εκπαίδευση» ανέφερε ο κος Αλεξανδράτος εξηγώντας τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν.

Επίσης ο Διευθυντής τόνισε ότι και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ουσιαστικά έχει λυθεί, καθώς ήδη την πρώτη μέρα του σχολείου μεταφέρθηκε πάνω από το 96% των μαθητών προς τα σχολεία.

Τέλος, ο κος Αλεξανδράτος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο να λυθούν όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και η σχολική χρονιά να ξεκινήσει  χωρίς δυσκολίες.




00 inkefalonia general ad 300X250