Ο Γιάννης Βαρούχας στον COSMOS 96,5 για την παρουσίαση του βιβλίου του – «Μεγάλος ο δρόμος που πρέπει να διανύσει η κοινωνία μας προς την ζωοφιλία»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 14:19

Ο Γιάννης Βαρούχας στον COSMOS 96,5 για την παρουσίαση του βιβλίου του – «Μεγάλος ο δρόμος που πρέπει να διανύσει η κοινωνία μας προς την ζωοφιλία»

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Βαρούχας και μίλησε για το βιβλίο του «Άγγελοι επί γης», το οποίο παρουσιάστηκε στις 17 Αυγούστου στο Μπαστούνι.

«Ήταν μια εξαιρετική βραδιά και παρά τον δυνατό άνεμο, είχαμε θετική ενέργεια και μεγάλη συμμετοχή».

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Το βιβλίο αναφέρεται σε μια τραγική ιστορία ενός σκύλου, ο οποίος ήταν  δεμένος 14 χρόνια σε μια ταράτσα, φτάνοντας στο σημείο να έχει αποστεωθεί. Αυτή η είδηση είχε κάνει τον γύρο της Ελλάδας και με είχε ενοχλήσει πολύ. Από ‘κει προέκυψε και η πρώτη ιδέα για το βιβλίο. Όπως είπα στην παρουσίαση με ενόχλησε πολύ συναισθανόμενος τι έχει συμβεί και θέλησα με βάση την πραγματική ιστορία με στοιχεία μυθοπλασίας, να επικοινωνήσω αυτή την ιστορία και αφού πρώτα είχα πάρει την έγκριση από τα παιδιά μου».

Ποιοι είναι οι «Άγγελοι επί γης»: «Ο τίτλος είναι διττός. Εννοεί και τα ανυπεράσπιστα ζωάκια αλλά περιγράφει και τους ανθρώπους που σώζουν τα ζώα, την Μαρίνα και την Τζόυς, οι οποίες έχουν ξεχάσει τι πάει να πει προσωπική ζωή και έχουν αφιερωθεί στα ζώα. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα τα έσοδα να δοθούν στο ARK, γιατί βλέπουμε ότι δεν υπάρχει στήριξη, είχαμε και την απόφαση για το κλείσιμο. Όποιος θυμάται το Αργοστόλι πριν από 15 χρόνια, θα θυμάται ότι υπήρχε μια άλλη εικόνα σχετικά με τα αδέσποτα».

Η ζωοφιλία στην κοινωνία μας: «Υπάρχει μεγάλος δρόμος που πρέπει να διανύσει η κοινωνία μας ως προς την ζωοφιλία. Είναι γνωστό και έχει ειπωθεί από πολλούς ότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε τα ζώα είναι ένα κριτήριο του πολιτισμού μας. Μου έκανε εντύπωση που ήρθαν πολλοί άνθρωποι – στο τέλος της παρουσίασης – και μου ζήτησαν να γράψω στο βιβλίο μια αφιέρωση για το κατοικίδιό τους που έχασαν πρόσφατα. Είχαν και μια προσωπική ιστορία… Υπάρχει μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας, που είναι δεμένοι με τα ζώα».

Πότε υιοθετούμε ζωάκια:  «Πρέπει ο κόσμος να υιοθετεί ζωάκια εφόσον ξέρει και θέλει πραγματικά να τα μεγαλώσει και να τα έχει ως κομμάτι της οικογένειάς του. Πολλοί αγόρασαν ζώα και δεν τα ήθελαν πραγματικά όταν μεγάλωσαν και αυτό οδήγησε στο να τα παρατήσουν στον Αίνο, στην ύπαιθρο. Θέλω να πιστεύω ότι τέτοιες καταστάσεις τις αφήνουμε πίσω μας έχοντας και την βοήθεια του καταφυγίου. Αυτό επικοινωνήθηκε χθες. Ότι η απόκτηση ζώου είναι και μια μεγάλη ευθύνη.  Δεν μπορούμε να κλείνουμε και τα μάτια μας σε περιστατικά κακοποίησης ζώων».

«Πρέπει να γίνουν πράγματα, πρέπει να διευκολυνθούν οι υιοθετήσεις μέσω ίντερνετ. Δεν μπορεί να κλείνει το καταφύγιο χωρίς να έχει προετοιμαστεί το καινούργιο. Αν είχαμε κάτι άλλο έτοιμο, θα λέγαμε: ναι έχουμε κάτι καλύτερο».

Ο κος Βαρούχας, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν ώστε να εκδοθεί το βιβλίο του και όσοι συνέβαλλαν στην άρτια παρουσίαση του βιβλίου του.




00 inkefalonia general ad 300X250