Ο Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος στον COSMOS 96,5 για τις μεταγωγές, τις ελλείψεις και την απαλλαγή των υποχρεώσεων των αστυνομικών κατά τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 23:26

Ο Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος στον COSMOS 96,5 για τις μεταγωγές, τις ελλείψεις και την απαλλαγή των υποχρεώσεων των αστυνομικών κατά τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου

Στην εκπομπή "Στα Υπόγεια είναι η Θέα" και στον COSMOS 96,5 φιλοξενήθηκε ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κωνσταντίνος Γρηγορόπολος.

«Μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και ελπίζουμε να συνεχίσουμε καλά, παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε. Μετά από 2 χρόνια κορωνοϊού, έχουμε πολύ κόσμο. Ακόμα και οι παραβατικές συμπεριφορές είναι συνάρτηση της πολυκοσμίας, οι δυνάμεις οι δικές μας είναι μικρές. Έχουμε μεγάλο φόρτο εργασίας και στο αεροδρόμιο φέτος, καθώς οι περισσότεροι τουρίστες προέρχονται από την Αγγλία και πρέπει να ελέγχονται τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Παράλληλα έχουμε και όλες τις υπόλοιπες υπηρεσιακές ανάγκες».

Προβλήματα με τις μεταγωγές κρατουμένων: «Οι μεταγωγές εκτελούνται κανονικά, δεν έχουμε θέματα. Όμως λόγω του καλοκαιριού και της κίνησης αλλά και λόγω των ελλείψεων προσωπικού  δημιουργούνται κάποια θέματα, κυρίως με την μετακίνηση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, λόγω της πληρότητας του πλοίου. Αυτά είναι τα κυριότερα θέματα που αντιμετωπίσαμε στις τελευταίες μεταγωγές. Δεν υπάρχει πάντως κανένα θέμα κινδύνου για τους αστυνομικούς, απλώς είναι ένα θέμα δυσλειτουργίας. Ούτε οικονομικό θέμα υφίσταται, καθώς όλες οι μετακινήσεις προγραμματίζονται και προσπαθούμε να τις πραγματοποιούμε αυθημερόν».

 Συνάντηση με Μητροπολίτη για απαλλαγή της αστυνομίας από την αστυνόμευση του Ναού κατά τον διήμερο εορτασμού του Αγίου Γερασίμου: «Υπάρχει ένα καθεστώς εδώ και πολλές δεκαετίες, να υπάρχει παρουσία της αστυνομίας καθ’ όλο τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου. Είναι λογικό και επιβάλλεται. Συζητήσαμε με τον Μητροπολίτη, τους εκθέσαμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, για να βρεθεί μια λύση ώστε να μπορέσει η αστυνομία να απαλλαγεί από όσα πρέπει να κάνει εντός του ναού. Αν μπορούσαν όλες αυτές οι δουλειές να γίνονται από κάποιον άλλο, ακόμα και από μια εταιρεία security. Σίγουρα κατά τον εορτασμό θα υπάρχει  αστυνομία, αλλά αυτό που θέλουμε είναι σιγά- σιγά να μπουν σε μια σειρά όλα και να απαλλαγεί το προσωπικό, που αυτές τις μέρες δουλεύει πρωί, βράδυ, χωρίς ωράριο και αναγκάζονται να μένουν μέχρι αργά στην εκκλησία και μετά νωρίς το πρωί πάλι εκκλησία. Απόφαση δεν πάρθηκε, γιατί απαιτείται και κάποιος σχεδιασμός, αλλά το έχουμε θέσει και παλαιότερα. Φέτος θα γίνουν κάποιες αλλαγές και θα τα καταφέρουμε».

 




00 inkefalonia general ad 300X250