Εκ νέου έκκληση Σαμούρη για τήρηση κανόνων καθαριότητας και προστασίας κοινόχρηστων χώρων - Τι λέει στον COSMOS 96,5

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 11:50

Εκ νέου έκκληση Σαμούρη για τήρηση κανόνων καθαριότητας και προστασίας κοινόχρηστων χώρων - Τι λέει στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,   φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος αναφέρθηκε:

 Στην παραβατικότητα που υφίσταται: « Υπάρχει παραβατικότητα κυρίως σε νέα παιδιά, δεν ξέρω που οφείλεται, ίσως να φταίμε εμείς οι μεγαλύτεροι. Η κοινωνία δεν φταίει σε τίποτα, ούτε εμείς που αγωνιζόμαστε για να έχει η κοινωνία».

Στην αυστηρή σύσταση που κοινοποίησε ο Δήμος για την απαγόρευση της απόρριψης παντός είδους απορριμμάτων έξω και γύρω από τους κάδους καθαριότητας και ανακύκλωσης. «Είναι ένα σοβαρό θέμα, έχουμε κάνει απέλπιδες προσπάθειες μέσω ΜΜΕ, μέσω διανομής φυλλαδίων, μέσω ανακοινώσεων, αλλά δυστυχώς δεν εισακουγόμαστε. Η σύσταση που κοινοποιήσαμε δεν πιστεύω ότι  θα έχει πολλά αποτελέσματα, αλλά ο αγώνας αυτός είναι καθημερινός. Πρέπει να γίνει κατανοητό ,έχουμε την υπηρεσία e Argostoli με 3000 αιτήματα τα περισσότερα εκ των οποίων τα έχουμε διεκπεραιώσει, υπάρχουν τα τηλέφωνα μας και είμαστε στη διάθεση του καθ ενός , ανά πάσα στιγμή. Καλό θα είναι να υπάρχει σύνεση».

Στο έργο  «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ»: « Το έργο αυτό θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την Τετάρτη και από Παρασκευή θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπρατήσεων . Αφορά το Αργοστόλι και άλλους οικισμούς, είναι ένα μεγάλο έργο  6 εκατομμυρίων, δεν θα υπάρχει πουθενά ίχνος αμίαντου. Παρ όλα τα προβλήματα της ενεργειακής κρίσης που έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων  και προβλήματα με τους εργολάβους, είναι ένα μεγάλο έργο της Δημοτικής αρχής, το οποίο νομίζω  ότι θα το καταφέρουμε».

Στην προστασία των κοινόχρηστων χώρων: « Επισημαίνω για άλλη μια φορά την προστασία των κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι φτιάχνονται για τους πολίτες και κυρίως για τα παιδιά.  Δεκατέσσερις έως δεκαέξι  καινούργιες παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν στο Αργοστόλι και στα χωριά και χρήζουν προσοχής και προάσπισης της ακεραιότητας τους. Οι γονείς θα πρέπει να περάσουν στα παιδιά ότι είναι κοινόχρηστοι χώροι  και πρέπει να τους προσέχουν. Ό σον αφορά τα σκουπίδια, θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να διατηρήσουμε το νησί καθαρό και όπως του πρέπει. Για τους λιποσυλλέκτες στα μαγαζιά, έχει κάνει ο Δήμος μια σειρά επαφών για να τους τοποθετήσουν και αυτό αφορά το αποχετευτικό δίκτυο κυρίως».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250