Καππάτος για περιστατικά βίας : Τυχαία τα περιστατικά - Στέλνουν 15 αστυνομικούς όπως κάθε χρόνο (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 18:36

Καππάτος για περιστατικά βίας : Τυχαία τα περιστατικά - Στέλνουν 15 αστυνομικούς όπως κάθε χρόνο (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Σπυριδούλα Αναλυτή και Χρήστο Λαμπράκη, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Κεφαλονιά: «Πιστεύω ότι είναι τυχαία περιστατικά, είναι τρία, το πρώτο έχει να κάνει με Άγγλους τουρίστες σε κατάσταση μέθης που δημιούργησαν κάποια προβλήματα σε μαγαζιά  στη Λάσση , το δεύτερο είναι ένα τυχαίο περιστατικό που έγινε σε μαγαζί στο Αργοστόλι  και το τρίτο που έγινε μεταξύ Κεφαλονιτών. Δεν νομίζω ότι αυτά τα περιστατικά χαλάνε την εικόνα της Κεφαλονιάς, που είναι ένα ήσυχο νησί , που έχει αυτή τη φήμη και αυτή την παράδοση. Δεν έχουμε καμία σχέση με την κατάσταση που επικρατεί σε άλλα νησιά.

Στην Κεφαλονιά υπάρχει νόμος και τάξη και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μετά τα τρία αυτά περιστατικά είχαμε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση της Κεφαλονιάς για να δούμε πια είναι η κατάσταση και λόγω του τουρισμού θα έχουμε έντονη παρουσία της Αστυνομίας ,ιδιαίτερα Παρασκευή και Σάββατο 8 με 10 άτομα θα εποπτεύουν το Αργοστόλι και την Λάσση. Για τα τρία περιστατικά, έχουν σχηματισθεί δικογραφίες στην Αστυνομία και γνωρίζουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Στην ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας : « Όπως κάθε χρόνο μας στέλνουν 15 άτομα και απορώ γιατί έχει γίνει τόση φιλολογία φέτος. Φέτος ήρθαν 3 αστυνομικοί και 12 δόκιμοι . Κάθε χρόνο αυτό ο αριθμός έρχεται και ενισχύεται το αεροδρόμιο βασικά. 

Καταλαβαίνω φέτος την διαφορά επειδή η Μ. Βρετανία είναι εκτός Σένγκεν και η διαδικασία εισόδου και εξόδου των Βρετανών Τουριστών κρατάει περισσότερο γιατί γίνεται έλεγχος των διαβατηρίων. Γι αυτό πέρα από τα 15 άτομα τα οποία έχουν έρθει , μετά από την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο γι αυτό το θέμα, είχα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  και θα μας ενισχύσουν με ακόμα τρία άτομα. Υπάρχουν και 12 αποσπάσεις από την Κεφαλονιά, και αν κρίνει η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς η η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ότι υπάρχει λόγος, μπορούν να τις σταματήσουν. Στο Υπουργείο και στην διεύθυνση Κεφαλονιάς, θεωρούν ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγαλύτερη κόπωση αυτή την περίοδο, αλλά έτσι γίνεται κάθε καλοκαίρι».

Στην ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Ανουσάκη  σχετικά με την αστυνόμευση της Κεφαλονιάς: « Ασφαλώς και διαφωνώ και κατά την άποψη μου η ανακοίνωση αυτή έχει στοιχεία υπερβολής. Δεν ξέρω για πιο λόγο βγήκε, ως δικηγόρος φαντάζομαι ότι γνωρίζει την ιστορία του νησιού μας. Τις περιόδους  του Πάσχα και του καλοκαιριού πάντα έχουμε μία αύξηση στα αυτόφωρα, είμαι 30 χρόνια δικηγόρος  και κάθε χρόνο δεν ξεφεύγουμε από την αναμενόμενη κατάσταση. Όποιος κυκλοφορεί στο νησί μας νιώθει ασφάλεια, είναι μεμονωμένα περιστατικά αυτά που έγιναν και ο τουρισμός μας είναι διαφορετικός και δεν έχουμε περιστατικά τουριστών που παρεκτρέπονται».

Στην συνάντηση του Δημάρχου Ιθάκης  Διονύση Στανίτσα με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου:  « Είχαν προσκληθεί  οι δήμαρχοι των 42 νησιών της χώρας μας πληθυσμού κάτω των 5.000 κατοίκων. Η συνάντηση διήρκησε 4με 5 ώρες και τους ανέφερε ο Πρωθυπουργός τι έχει κάνει η Κυβέρνηση ως σήμερα και τι σκέφτεται να κάνει για να ενισχύσει αυτά τα νησιά .Τα μικρότερα νησιά θέλουν μια ειδική στήριξη  και από την πληροφόρηση που έχω, στα 42 αυτά νησιά  οι επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα από την Κυβέρνηση, πλησιάζουν σχεδόν τα 500 εκατομμύρια ευρώ, είτε από το «Φιλόδημος 2», είτε από το «Αντώνης Τρίτσης» , είτε από το ΕΣΠΑ».

Στο νέο πρόγραμμα «Νέαρχος: «  Το «Νέαρχος», είναι ένα νέο πρόγραμμα από την Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο θα χρηματοδοτήσει και μεγαλύτερα νησιά και από κει θα πάρει και η Κεφαλονιά. Είναι ένα πρόγραμμα που θα έχει ειδικά τοπικά έργα, δίκτυα ύδρευσης, μονάδες αφαλάτωσης και διαμόρφωση λιμένων. Είναι γνώστες ήδη οι Δήμαρχοι του νησιού μας για το πρόγραμμα «Νέαρχος» και το έχουμε συζητήσει με τον κ. Κουτουλάκη , γιατί προετοιμάζουν αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα και πρέπει να προετοιμαστούν και οι Δήμοι για να καταθέσουν τις αντίστοιχες μελέτες».

Στον δρόμο Αργοστολίου –Πόρου: « Η εντολή στην Εταιρεία που ανέλαβε, είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και οι περιβαλλοντικές μέχρι τέλος Ιουλίου. Θεωρώ ότι μπορεί να είναι εφικτό αυτό ,επειδή μιλάμε για την διαπλάτυνση του ήδη υπάρχοντος και δεν θα έχουμε νέες περιβαλλοντικές μελέτες οι οποίες είναι χρονοβόρες. Θα αποφύγουμε τις παρακάμψεις, έτσι ώστε να κάνουμε την διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και θα είναι ένας ασφαλής, σχεδόν καινούργιος δρόμος. Μιλάμε για ένα χρονικό ορίζοντα 2-3 ετών για την ολοκλήρωση του  έργου».

Στο νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και στις εξελίξεις για τις τιμές των καυσίμων: «Η Κομισιόν ενέκρινε το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα του 2021-2027, 3,9 δις.  Την επόμενη εβδομάδα ανάλογα με τα φορολογικά έσοδα, θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη για  τα καύσιμα».

Στην χρηματοδότηση της επισκευής του Σταδίου «Αντώνης Τρίτσης»: «Από μέρα σε μέρα περιμένουμε την έγκριση δαπάνης 250 χιλιάδες ευρώ για την επισκευή του σταδίου «Αντώνης Τρίτσης». Επισκευάζεται αυτή τη στιγμή με έξοδα του Δήμου, όμως συνδέονται αυτές οι παρεμβάσεις με την χρηματοδότηση που ζητήσαμε λόγω των φθορών που υπέστη από τον «Μπάλο». Αυτή τη στιγμή βρίσκεται προς υπογραφή το ποσό, στο Υπουργείο Εσωτερικών».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250