Μπατιστάτος: Δεν κλείνει το Γηροκομείο - Έρχεται σύντομα η άδεια λειτουργείας (Cosmos 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 18:10

Μπατιστάτος: Δεν κλείνει το Γηροκομείο - Έρχεται σύντομα η άδεια λειτουργείας (Cosmos 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε  ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΔΣ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Αριστοτέλης Μπατιστάτος , ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην επερώτηση που κατέθεσαν προς τον Αρμόδιο Υπουργό 15 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΔΣ για τις προσλήψεις υπαλλήλων στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου: «Συμμετείχα όσο μπορούσα σ αυτό, δεν έκανε επερώτηση μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και ορθά έπραξαν τα κόμματα, ούτως ώστε να βοηθήσουν στο να λυθεί το πρόβλημα του Γηροκομείου.  Το βασικό είναι ότι κινητοποιήθηκε όλο το πολιτικό σύστημα και πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθεί κάποια λύση».

Στα αίτια της μη ανταπόκρισης των υπεύθυνων στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Γηροκομείου: « Εάν ζούσαμε σε μία χώρα με έναν σοβαρό κρατικό μηχανισμό , το θέμα του Γηροκομείου θα είχε λυθεί  το πολύ σε μία εβδομάδα. Δυστυχώς όλο αυτό το γραφειοκρατικό τέρας που υπάρχει σε πολλές εκφάνσεις του δημιουργεί πρόβλημα. Δεν ζητάμε από τον ΑΣΕΠ  να προσλάβουμε κόσμο που θα πληρωθεί από την Ενιαία  Αρχή Πληρωμών ,θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, αλλά θα τους πληρώνουμε εμείς. Αμφιβάλω κατά πόσο υπηρεσιακοί παράγοντες η οποιοσδήποτε άλλος έχουν κοιτάξει όλες τις επιστολές που τους στέλνουμε και όχι μόνο εμείς, αλλά και η προηγούμενη διοίκηση. Αυτό το θέμα χρονίζει . Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, είναι η πιο απλή περίπτωση να μας βάλουν 30 ανθρώπους στον ΑΣΕΠ με τις διάφορες ειδικότητες που ζητάμε και χωρίς να επιβαρύνουμε κανέναν για τους μισθούς τους».

Στην άδεια λειτουργίας του Γηροκομείου : « Η άδεια λειτουργίας του Γηροκομείου είναι το πιο σοβαρό και το πιο τραγικό. Το Γηροκομείο αυτή τη στιγμή, όντως δεν έχει άδεια λειτουργίας. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ως διοίκηση, ήταν να ψάξουμε πως θα βγάλουμε τη άδεια λειτουργίας. Δεν υπήρχε νομοθεσία και δεν είχε καθοριστεί από τον νόμο ο αρμόδιος , ο οποίος θα εκδώσει αυτή την άδεια. Τα άλλα Γηροκομεία ενδεχομένως έχουν βγάλει άδεια λειτουργίας με την παλιά νομοθεσία, η οποία ίσχυε και για νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού Δικαίου από το 2007. Έγινε μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών από το ένα φορέα στον άλλο, υπάρχει η αλληλογραφία, για να καταλήξουν ποιος τελικά θα μας δώσει την άδεια λειτουργίας και με ποιες προϋποθέσεις. Εμείς παρ όλα αυτά όταν μπήκαμε στο νέο κτήριο καταθέσαμε φάκελο σύμφωνα με τη νομοθεσία που ίσχυε για τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου , και μας είπαν την παγώνουμε, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Στην πορεία βγήκε ένα ΦΕΚ, ότι μπορούμε και εμείς να εκδώσουμε άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια με κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τώρα είμαστε στο στάδιο που φτιάχνουμε τον φάκελο για να εκδοθεί και η άδεια λειτουργίας, η οποία εκτιμώ ότι θα πάρει αν όχι μέρες, εβδομάδες». 

Στα όσα κυκλοφόρησαν περί κλεισίματος του Γηροκομείου: «Το γηροκομείο δεν πρόκειται να κλείσει. Απ ότι καταλαβαίνω έγινε μία λανθασμένη σύνδεση με το ότι το γηροκομείο θα κλείσει γιατί δεν έχει προσληφθεί το προσωπικό. Το ένα θέμα συνδέεται μερικώς με το άλλο. Το θέμα του προσωπικού το λιγότερο έχει να κάνει με την αδειοδότηση του γηροκομείου. Το θέμα του προσωπικού έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος και με το να λειτουργεί σωστά, για να έχουμε την πληρότητα για την οποία φτιάχτηκε το γηροκομείο, τα 135 άτομα και αυτή τη στιγμή έχουμε τους μισούς. Το υπάρχον  προσωπικό μας  με αυταπάρνηση έχει υπερβάλλει εαυτόν. Στενοχωρήθηκα με κάποια δημοσιεύματα, γιατί περίμενα ίσως περισσότερη σύνεση από όλους . Αντιλαμβάνομαι ότι είναι θεσμικός ο ρόλος της αντιπολίτευσης, σαφώς και πρέπει να ασκεί κριτική, όμως, το θέμα του γηροκομείου είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και δεν είναι για μικροπολιτική εκμετάλλευση ( σ αυτό το σημείο έκανε αναφορά στον Παπαναστασάτο και τα όσα κοινοποίησε για το γηροκομείο) .Πιστεύω ότι η κοινωνία έχει καταλάβει που είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας, να μην ανησυχεί ότι θα κλείσει το ίδρυμα και ελπίζουμε ότι σύντομα με την όλη κινητοποίηση που υπάρχει, θα στελεχωθεί σύμφωνα με τον οργανισμό του το γηροκομείο, ούτως ώστε να το λειτουργήσουμε πλήρως. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει εκδοθεί και η άδεια λειτουργίας του. Όλα είναι υπό έλεγχο στο γηροκομείο, θέλουμε όλο τον κόσμο δίπλα μας, είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, αλλά το να μου λένε σε πόσους θανάτους θα παραιτηθώ επειδή ήμουνα  στρατιωτικός και έχω έναν συγκεκριμένο κώδικα τιμής, είναι προσβλητικό.

Ειρήσθω εν παρόδω , ούτε πριν είχε άδεια το γηροκομείο. Πιστεύω η κυβέρνηση και ο ΑΣΕΠ, να δουν στην σωστή του βάση το αίτημα μας, γιατί οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους, πληρώνονται από το γηροκομείο. Για το θέμα των χρημάτων ήταν κι αυτό ένα ατυχές αντιπολιτευτικό εργαλείο και αυτοί έκαναν τα ίδια, δεν ρώτησε όμως κανείς πως καλύπτουμε αυτή την περίοδο το ρεύμα, ούτε πως τα βγάζουμε πέρα. Αυτό είναι το παράπονο και πιστεύω ότι όλοι θα καταλάβουν ότι πρέπει να σταθούν δίπλα στο γηροκομείο. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας για να πάμε μια υπόθεση μπροστά».  

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ