Γιάννης Βαρούχας στον COSMOS 96,5: "Εάν το πρόταγμα ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ είναι να φύγει ο Μητσοτάκης, να αξιολογηθεί η συμπόρευση"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 11:08

Γιάννης Βαρούχας στον COSMOS 96,5: "Εάν το πρόταγμα ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ είναι να φύγει ο Μητσοτάκης, να αξιολογηθεί η συμπόρευση"

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε  ο Γραμματέας της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργοστολίου Γιάννης Βαρούχας ο οποίος αναφέρθηκε:

Στα αποτελέσματα των εκλογών της 15ης Μαΐου του ΣΥΡΙΧΑ-ΠΣ: « Η κοινωνική εγρήγορση δείχνει ότι θέλει πολιτική αλλαγή. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, ήτανε στοίχημα γιατί υπήρχε μια ιδιομορφία στην εκλογική διαδικασία, ήτανε μια εκλογική διαδικασία- ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Προέδρου. Δεν υπήρχαν συνυποψήφιοι, ήταν η επικύρωση στον Πρόεδρο μας και αρχηγού  του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ήταν ένα ρίσκο , αλλά φαίνεται ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο κάποια πράγματα και το κατέδειξε εμφατικά. Το ότι εγγράφηκαν 110.000 νέα μέλη ήταν πέραν κάθε προσδοκίας, γιατί  έπρεπε να είναι μέλος συγχρόνως. Υπήρχαν πολλοί συμπολίτες μας που προσήλθαν στις κάλπες  στην Κεφαλονιά και δεν ψηφίσανε τον Πρόεδρο γιατί δεν θέλανε να γίνουν νέα μέλη. Δεν θέλει όλος ο κόσμος να είναι οργανωμένος πολιτικά για πολλούς λόγους. Το νούμερο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο εάν δεν υπήρχε η διαδικασία της εγγραφής νέων μελών. Έπαιξε μεγάλο ρόλο το ότι ο κ. Τσίπρας περιόδευσε σε όλη τη Ελλάδα και έτσι πρέπει να είναι και από δω και πέρα , όχι μόνο για τον πρόεδρο, αλλά και όλα τα στελέχη μας . Πρέπει να βγούνε στην επαρχία , πρέπει να επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος  και το πρόγραμμα μας και να γίνει  μια εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα».

Στο μήνυμα των εκλογών: « Το μήνυμα είναι ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Η πολιτική που εφαρμόζεται και που κάνει τους λίγους να θησαυρίζουν κατάφορα εις βαρύς των πολλών, πρέπει να σταματήσει. Μέχρι εδώ με τα golden boys , με τα κομματικά βιογραφικά, με την ασυδοσία στον δημόσιο πλούτο».

Στη χρονική συγκυρία σε σχέση με τις εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ : « Δεν υπάρχει κάποια σχέση, πανδημικοί λόγοι καθόρισαν τις αναβολές του συνεδρίου και των διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά το ότι έγινε και το συνέδριο της ΝΔ, ενδεχομένως να δείχνει όλη αυτή η προετοιμασία των μεγάλων κομμάτων , ότι οδεύουμε προς κάλπες και μάλιστα σύντομα. Είναι ένα σενάριο που παίζει δυνατά ,ο κόσμος περιμένει αυτό το καλοκαίρι να τονωθεί η οικονομία μας και  αν πάει καλά, θα είναι μια καλή αφορμή για να προχωρήσει σε Εθνικές εκλογές με τον κόσμο λίγο πιο ευχαριστημένο από ότι είναι τώρα».

Στην συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με  το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: « Αρθρογραφώντας πρόσφατα γι αυτό, είχα στο μυαλό μου μία συνεργασία που είχε συμβεί κατά το παρελθόν  μεταξύ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και ΠΑΣΟΚ το 90. Εάν το πρόταγμα είναι και για τους 2 χώρους να φύγει ο Μητσοτάκης, εάν οι προγραμματικές μας θέσεις έχουν κοινά σημεία , δεν είπα ότι είναι μονόδρομος, είπα ότι ενδεχομένως πρέπει να αξιολογηθεί από τις ηγεσίες των 2 κομμάτων αν μπορούν να συμπορευθούν. Πρέπει να ξεδιπλώσουν τα κόμματα τα προγράμματα τους και να δούνε για το καλό του τόπου τι πρέπει να γίνει ,που πρέπει να συμφωνήσουνε και που όχι. Δεν μπορούμε διαρκώς να πηγαίνουμε με μια συγκρουσιακή σχέση οι πολιτικές δυνάμεις σ αυτό τον τόπο. Πρέπει να αναπτυχθεί η κουλτούρα συνεργασιών, επί προγραμματικών θέσεων. Όταν ήμασταν κυβέρνηση συνεργαστήκαμε με ένα χώρο, που δεν είχαμε και τα περισσότερα κοινά σημεία».

 Στα χαρακτηριστικά των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : « Η μικρογραφία συνήθως δίνει κάποια εικόνα και ήμουν πολλές ώρες στις τοπικές κάλπες, αυτό που είδα μεταξύ των νέων μελών που προσήλθαν , ήταν μια ποικιλομορφία. Δεν θα λεγα ότι κυριάρχησε η νέα γενιά και φαντάζομαι ότι το ίδιο έγινε πανελλαδικά. Ήταν άνθρωποι από όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές τάξεις».

Στον αριθμό ψηφισάντων στην Κεφαλονιά: « Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι , γιατί αυτή τη στιγμή τριπλασιάζουμε τα ενεργά μέλη μας και αυτό σημαίνει ότι οι οργανώσεις παίρνουν μια τελείως νέα φυσιογνωμία. Τώρα το μεγάλο στοίχημα, πως θα διαχειριστούμε οργανωτικά όλο αυτό τον κόσμο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το κλασικό παραδοσιακό μοντέλο των κομμάτων έχει τερματιστεί και πρέπει να βρεθεί ένας νέος τρόπος επικοινωνίας με τον κόσμο και να μην χαθεί αυτή η δυναμική του 3πλασιασμού των ενεργών μελών μας. Μετά από αυτή την συμμετοχή δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε».

Στις δράσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : « Εμείς λειτουργούμε στη βάση της συλλογικότητας, με τα μέλη μας έχουμε αμφίδρομη σχέση συνεχόμενη, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, προσπαθούμε να  έχουμε μηνιαίες ολομέλειες στα γραφεία μας, έχουμε θεσπίσει μέρες ανταλλαγής απόψεων, είχαμε μια αντικειμενική δυσκολία με την πανδημία μέχρι και σήμερα, θέλω να πιστεύω ότι υποχωρώντας η πανδημία θα βρούμε τους ρυθμούς μας και θα είμαστε συνέχεια κοντά με τα μέλη μας. Το κάθε χωριό και μια ομάδα, δεν μπορεί να συμβεί σήμερα. Μέσω του διαδικτύου αναπτύσσονται πλέον τα πάντα και θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να είμαστε και στα χωριά και παντού, γι αυτό υπάρχουν και οι οργανώσεις και πολλαπλασιάζεται η ζύμωση και η πολιτική συζήτηση. Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να κάνουμε καλή δουλειά και με την προοπτική ότι ενδεχομένως να έχουμε και Εθνικές εκλογές το Φθινόπωρο».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250