Συγκλονίζει η Τασία από το Φισκάρδο: «Βρέθηκα στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς σε κωματώδη κατάσταση, χίλια ευχαριστώ στους ανθρώπους του που με επανέφεραν, η λέξη άψογοι είναι λίγη!»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 11:54

Συγκλονίζει η Τασία από το Φισκάρδο: «Βρέθηκα στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς σε κωματώδη κατάσταση, χίλια ευχαριστώ στους ανθρώπους του που με επανέφεραν, η λέξη άψογοι είναι λίγη!»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, φιλοξενήθηκε η φημισμένη  μαγείρισσα Τασία Δενδρινού, η “Αρχόντισσα της γεύσης”, η οποία μίλησε εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου για το Φισκάρδο, που είναι συνυφασμένο με το όνομα της, κάνοντας παράλληλα και μία συγκλονιστική εξομολόγηση για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και σώθηκε χάρη την προσπάθεια των ανθρώπων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Φισκάρδο και Τασία συνυφασμένα, μια πραγματικότητα γεμάτη προβολή και γεύσεις: «Μόνος του δεν κάνει κανείς τίποτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Χωρίς συνεργάτες δεν γίνεται τίποτα. Έκανα γνωστό από την πλευρά μου, όσο μπορούσα, το Φισκάρδο, αλλά να μην ξεχνάμε ότι το Φισκάρδο είναι ένα από τα ευλογημένα μέρη του κόσμου. Σε μας ήταν πολλά τα θετικά και έτυχα και σε εποχές που η τηλεόραση και τα μέσα ενημέρωσης, ασχοληθήκανε πολύ με αυτό τον τομέα».

Τι σηματοδοτεί η καλοκαιρινή περίοδος του 2022 για το Φισκάρδο: «Την περιμένουμε με μεγάλη αγωνία, το Φισκάρδο είναι με ένα πινέλο στο χέρι, αυτή η ιστορία με την Ουκρανία και τη Ρωσία μας κρατάει σε μεγάλη αγωνία , θεωρώ ότι θα επηρεαστεί πολύ ο τουρισμός, όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και δεν μπορούμε να καταθέσουμε και τα όπλα. Εμείς θα το παλέψουμε. Εμείς είναι επιλογή μας να ανοίξουμε μετά το πρώτο 15ενθήμερο του Μαΐου, γιατί θεωρούμε ότι τότε θα είναι και καλύτερα, όμως να ξέρει ο κόσμος ότι ήδη λειτουργούν μαγαζιά και για το Πάσχα θα είναι πάρα πολλά σε λειτουργία και εντός και εκτός του χωριού. Ήδη έχουμε και τα πρώτα κότερα και η εικόνα του Φισκάρδου είναι τα κότερα. Εύχομαι να πάει καλά η χρονιά για όλους, γιατί δεν παύει όλα να είναι αλυσίδα και έχουμε περάσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια και απανωτά. Η πανδημία ήταν κάτι πολύ σοβαρό ,παρ όλο που η Κεφαλονιά εκτός από το τελευταίο δίμηνο τα είχε πάει πολύ καλά. Κάθε μέρα δίνουμε και μία μάχη, είναι μία δουλειά που επηρεάζεται από όλες τις συνθήκες».

Για το πολύ σοβαρό περιστατικό υγείας που αντιμετώπισε: « Ήταν μία μεγάλη μάχη, δυστυχώς ανήκω στην κατηγορία που δεν πρόσεξα τον οργανισμό μου, τα πράγματα φτάσανε σε πολύ άσχημο σημείο και την 1η Απριλίου με πήγανε στο Νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Μες την ατυχία μου ήμουν πάρα πολύ τυχερή, ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τάχιστα, που ήταν σε ταχύτητα σαν να έφτασε ελικόπτερο! Έχουμε την μεγάλη τύχη τα τελευταία χρόνια εδώ στο χωριό να υπάρχει ένας εξαιρετικός γιατρός και φίλος ο Στέφανος Παπαδάκης , ο οποίος πρώτος με περιέθαλψε, αλλά εκεί που θέλω να εστιάσω γιατί όλοι από εκεί κρεμόμαστε, είναι ότι το Νοσοκομείο, παρ όλες τις μεγάλες ελλείψεις που έχει, έχει γιατρούς που δεν θα ονοματίσω, γιατί από το νούμερο ένα γιατρό, τον Διευθυντή, μέχρι την τελευταία νεαρή νοσοκόμα, η λέξη άψογοι είναι λίγη.

Με επαναφέρανε στην κυριολεξία και θέλω να τους πω για χιλιοστή φορά ευχαριστώ, να τους ευχηθώ σ αυτούς και τις οικογένειες τους από καρδιάς ένα καλό Πάσχα , μη παραλείποντας κανέναν. Ένα μπράβο τους είναι λίγο, γιατί ειλικρινά εμένα με έχουν πάρει «αιχμάλωτη». Ήταν πολύ σοβαρό, αλλά είπα ότι μου χρώσταγε ο Θεός ακόμα να “παιδεύω” τους ανθρώπους που “παιδεύω”, όσο για τα γευστικά ταξίδια, είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι. Στο Νοσοκομείο δίνουνε μάχες, δίνουνε αγώνα, μπράβο τους και να μην ξεχνάμε ότι έχουνε ανάγκες και πρέπει πάντα να προσπαθούμε και να τους στηρίζουμε. Όλοι ό,τι μπορούμε πρέπει να το κάνουμε, γιατί σ’ αυτό το Νοσοκομείο είναι κρεμασμένη η τύχη δύο νησιών, ας μην το ξεχνάμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-ta-15-4-2022?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250