Καππάτος στον COSMOS 96,5 για το νέο δρόμο Αργοστόλι - Πόρος - Πότε θα ξεκινήσει

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 15:39

Καππάτος στον COSMOS 96,5 για το νέο δρόμο Αργοστόλι - Πόρος - Πότε θα ξεκινήσει

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος

Για την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» των έργων αγροτικής οδοποιίας των Δήμων Ληξουρίου και Σάμης, συνολικού προϋπολογισμού 7.428.000€

 Για το Δήμο Ληξουρίου 4.073.400€ και για το Δήμο Σάμης 3.354.200€.

Διευκρίνισε ότι για τον Δήμο Αργοστολίου οι 800.000 ευρώ που είχαν ανακοινωθεί, δεν αφορούν στην αγροτική οδοποιία αλλά την αστική οδοποιία . «Μιλάμε για μια αγροτική οδοποιία που οι δρόμοι δεν θα χρειάζονται συντήρηση , μιλάμε για ασφαλτόστρωση. Είναι σημαντικές εξελίξεις, έχουν το δικαίωμα να συμβασιοποιήσουν οι Δήμοι άμεσα τα έργα αυτά και να προχωρήσουν. Πιστεύω ότι μετά το καλοκαίρι θα δούμε τα έργα αυτά να εκτελούνται. Ο κ. Τριαντόπουλος ζήτησε από τους Δημάρχους να συμβασιοποιούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα έργα του Αντώνης Τρίτσης, για να εκτελεστούν και να προωθηθούν τα χρήματα»

Για τη νέα Οδηγία της ΕΕ 2022/542 για την τροποποίηση των συντελεστών φόρου προστιθέμενης αξίας  μόνο στα νησιά του Αιγαίου από το 2025 έως 30% χαμηλότερα, ο κ. Καππάτος ανέφερε ότι αφορά συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου και όχι όλα  και ότι κατά πάσα πιθανότητα το Ιόνιο δεν θα ακολουθήσει. 

«Περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για οριζόντια μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά τα οποία είναι του καλαθιού της νοικοκυράς. Ποτέ δεν υπήρξε συζήτηση για τα Ιόνια, γιατί αν υπάρχει για τα Ιόνια, είναι για όλα τα νησιά της Ελλάδας και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συζητάει κάτι τέτοιο.» Εξήγησε στην συνέχεια τους λόγους στους οποίους βασίζεται η νέα Οδηγία της ΕΕ και ότι δεν είναι θέμα της παρούσας Κυβέρνησης, γιατί και η προηγούμενη έπραττε τα ίδια.

Για την αντιπαράθεση του ιδίου με την  ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης για τα περί «ναρκοθέτησης» του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε:

« Τους απάντησα  ότι το έργο το 2014 πριν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, ήτανε έτοιμο να δημοπρατηθεί, εγκεκριμένο από την ΕΕ και όταν ήρθε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για δικούς της λόγους που είναι προφανείς και τους αναλύω στο δημοσίευμα μου, σταμάτησε το έργο για να το κάνει 8 εργολαβίες για να το πάρει συγκεκριμένος εργολάβος, τον οποίο τον είχαν βρει και ήτανε μία μεταξύ τους συναλλαγή. Να τους βοηθήσει να πάρουνε τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος θα ήτανε ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, με αντάλλαγμα να του δώσουν τον δρόμο σε 8 εργολαβίες.

 Θα θυμίσω ότι δεν κατάφερε ο κ. Καλογρίτσας να βρει  εγγυητικές επιστολές, ούτε με τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη , που δεν ήταν ούτε καν δικά  του, με ενοχική σύμβαση θα τα παίρνε και αναγκάστηκε η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2019, λίγες μέρες πριν γίνουν οι εκλογές, να κηρύξει έκπτωτο τον κ. Καλογρίτσα. 

Άρα φαντάζεστε το φιάσκο  που έπαθε η προηγούμενη κυβέρνηση και τολμούν να μιλάνε για μας, που μεσολάβησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  για να ξαναενταχθεί πάλι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  στα επιλέξιμα έργα το έργο. Και τώρα το έργο έχει ανατεθεί  στην Ολυμπία Οδό, υπάρχουν 4 εργολάβοι, υπάρχει χρονοδιάγραμμα, έχουν εγκατασταθεί και το έργο έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το κομμάτι Πύργος Αχαγιά  μέχρι τέλος του 24 και το πρώτο 6μηνο του 25 το Αχαγιά Πάτρα.

 Είμαι υπερήφανος,  δεν ντρέπομαι, χαίρομαι, προσκλήθηκα επειδή η Κεφαλονιά έχει σχέση με την έναρξη αυτού του δρόμου και όπως θα είδατε στην ανακοίνωση μου, έχει και συνέχεια αυτός ο δρόμος. 

Σε λίγο διάστημα επιφυλάσσομαι για τα καλύτερα. Αναφέρομαι στον δρόμο Αργοστόλι –Πόρος, δουλεύουν πυρετωδώς στο Υπουργείο, για τον δρόμο αυτό. Ελπίζω πως σύντομα θα μπορούμε να προκηρύξουμε το έργο, θα αναδείξει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τις μελέτες του έργου και θα δούμε πράγματα τα οποία όλοι τα θέλαμε να γίνουν. Όταν θα έχουμε έτοιμες τις μελέτες, θα βρεθεί η χρηματοδότηση και ο Πρωθυπουργός θα πει από πού την έχουμε, το έργο θα έχει χρηματοδοτηθεί και θα προχωράει. Δεν θα έχει ξεκινήσει πριν από τις εκλογές του 23αλλά θα έχει προχωρήσει πολύ.»

Σχολίασε τα όσα κυκλοφορούν για πρόωρες εκλογές το 2022 : «Πολλά ακούγονται, εδώ μια ηλεκτρονική εφημερίδα  και ένας συντάκτης  από τους «φίλους» μου,  μου γράφει ότι δεν θα είμαι βουλευτής εδώ και 1μιση χρόνο θα είχε τελειώσει η θητεία μου. Αυτά είναι του αέρα, ο σκοπός του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της 4ετίας, γιατί έχει μια άλλη φιλοσοφία ο Πρωθυπουργός, θέλει να αναδείξει το έργο του στο τέλος της 4ετίας και να συγκριθεί με την προηγούμενη  κυβέρνηση. Μόνο αν συμβεί κάτι πάρα πολύ αναπάντεχο μπορεί να έχουμε κάτι στραβό. Για μένα οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 23. Λογικό είναι να υπάρχει μία δραστηριότητα από τα κόμματα, αλλά οι εκλογές θα γίνουν 14 μήνες πιστεύω από σήμερα.»

Τέλος ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από τον κ. Σκυλακάκη η καταβολή των επιδομάτων των ενοικίων για τις Εργατικές Κατοικίες του Ληξουρίου. Θα κληθούν οι δικαιούχοι όπως ανέφερε από την αρμόδια υπηρεσία της Κεφαλονιάς  να καταθέσουν τις αποδείξεις για  3 3μηνα,τα 2 τελευταία του 21 και το πρώτο του 2022 , θα γίνουν τάχιστα οι διεργασίες γιατί τα χρήματα υπάρχουν και θα πληρωθούν τις επόμενες μέρες. Η καθυστέρηση  όπως εξήγησε, οφειλόταν στο ότι στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς δεν γίνονται ποτέ πληρωμές. 

Για τον «Ιανό» συμπλήρωσε, έχουν συμπληρώσει  όλες τις αιτήσεις , γνωρίζουν ποιοι είναι ι δικαιούχοι που πρέπει να πληρωθούν , αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι ενστάσεις. Για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη υπολείπονται 6.εκατομύρια ευρώ, τα οποία έχουν ζητηθεί επισήμως και όταν θα τα πάρουν θα πληρωθεί ο κόσμος.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης. 




00 inkefalonia general ad 300X250