Αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική στα σπήλαια - Όσα ανέφερε ο Σπύρος Σπαθής στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 16:35

Αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική στα σπήλαια - Όσα ανέφερε ο Σπύρος Σπαθής στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Σάμης Σπύρος Σπαθής για θέματα που αφορούν στον τομέα αρμοδιότητας του και γενικά  στον Δήμο Σάμης.

Με το «Δουλεύουμε σκληρά για να ανταπεξέλθουμε σ αυτά που πρέπει να γίνουν στην περιοχή μας.», ξεκίνησε ο κ. Σπαθής  να περιγράφει το σήμερα του Δήμου Σάμης.

Για το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας ανέφερε ότι τα έργα έχουν ξεκινήσει με εργασίες στον χερσαίο χώρο και ο καθαρισμός της λεκάνης του λιμανιού θα έχει ολοκληρωθεί  έως τις 30 Απριλίου

Οι εργασίες στον χερσαίο χλωρό του λιμανιού, δεν θα έχουν ολοκληρωθεί ως τότε, όμως θα μπορεί να λειτουργεί για τουριστικά σκάφη.

Όσον αφορά τον δρόμο Αγίας Ευφημίας, Καραβόμηλου, αποσαφήνισε ότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας .Οι ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Δημοτικής αρχής, ήταν να προτείνουν   στον κ. Τραυλό αν δεν δίνατε η Περιφέρεια  να κάνει την περιβαλλοντική μελέτη, να την κάνει ο Δήμος. Διευκρίνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή  και έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ σ αυτό τον τομέα. Η χρηματοδότηση υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια συμπλήρωσε.

Για το οδικό δίκτυο της Σάμης ενημέρωσε ότι γίνονται παρεμβάσεις καθημερινά και θεωρεί ότι είναι σε καλή κατάσταση το Δημοτικό δίκτυο. Όσον αφορά το επαρχιακό δίκτυο στα διοικητικά όρια του Δήμου, σημείωσε ότι χρήζει μεγάλης επισκευαστικής προσοχής. 

Τόνισε  , ότι ο Δήμος είναι σε αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς και η συνεργασία που προέκυψε με τις παρατάξεις σε επίπεδο Δημοτικής Αρχής, έχει  αρχίσει να αποδίδει και να «τρέχει»  έργα. « Όλες οι παρατάξεις βάλαμε πλάτη από την πρώτη στιγμή, μας ζητήθηκε να συμμετέχουμε και από θέσεις ευθύνης από τον Δήμαρχο, στηρίξαμε την προσπάθεια για το καλό του Δήμου μας. Το αποτέλεσμα θα κριθεί.»

Για την διαχείριση των λιμνοσπηλαίων της Σάμης , ενημέρωσε ότι θα αρχίσουν να λειτουργούν τις προσεχείς ημέρες , έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για το προσωπικό, η προκήρυξη θα βγει στη δημοσιότητα και έως τις 15 Μαϊου, θα προσληφθούν. Ως τότε τα σπήλαια θα λειτουργούν με προσωπικό του Δήμου. Όσον αφορά τα εισιτήρια, ελήφθη η απόφαση από την Οικονομική  Επιτροπή του Δήμου να υπάρχουν 2 κατηγορίες εισιτηρίων , το ενιαίο που θα ισχύει και για τα 2 σπήλαια με 10 ευρώ και το εισιτήριο για ένα σπήλαιο ,που για την Μελισσάνη θα είναι 8 ευρώ και για την Δρογκαράτη  5 ευρώ.

Κλείνοντας ο κ. Σπαθής  ενημέρωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σάμης για το 2022 ανέρχεται  σε 9.500.000 ευρώ  για έργα με τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις τους είτε από χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε από τη ΣΑΤΑ, είτε από ιδίους πόρους. Για να υλοποιηθεί όμως αυτό το πρόγραμμα χρειάζεται στελεχιακό προσωπικό  και ο Δήμος Σάμης διαθέτει 2 υπαλλήλους στην Τεχνική Υπηρεσία και δεν μπορεί να συστήσει ούτε επιτροπές για να δημοπρατήσει. Γι αυτό έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας ,του Δήμου Αργοστολίου και του Δήμου Ληξουρίου και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που παρέχουν στον Δήμο Σάμης. «Κάνουμε έναν αγώνα και ο αγώνας μας αυτός δικαιώνεται μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί και παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό. Στην Σάμη τα έχουμε καταφέρει, έχουμε ένα μέτωπο αρραγές και όλοι μαζί προσπαθούμε να υλοποιήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε  και προσπαθούμε για το καλύτερο.»

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης. 




00 inkefalonia general ad 300X250