Λεβεντάκου στον COSMOS 96,5 : Να μείνει εκτός η Κεφαλονιά από τη χρήση ιπποειδών

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 22:10

Λεβεντάκου στον COSMOS 96,5 : Να μείνει εκτός η Κεφαλονιά από τη χρήση ιπποειδών

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε το μέλος του Κόμματος για τα ζώα Βάσω Λεβεντάκου για την εκπεφρασμένη αντίθεση του κόμματος για την επικείμενη αδειοδότηση της χρήσης ιππήλατων αμαξών στο Αργοστόλι.

Η κ. Λεβεντάκου ανέφερε ότι καταρχάς το οδικό δίκτυο της πόλης δεν το επιτρέπει, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που γίνεται το αδιαχώρητο. Αν προστεθούν οι ιππήλατες άμαξες και τα διώροφα λεωφορεία και τα τρενάκια η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

Σχετικά με τις ιππήλατες άμαξες τόνισε ότι το αρμόδιο Υπουργείο είχε γίνει αποδέκτης πάρα πολλών καταγγελιών και δημοσιευμάτων κακομεταχείρισης των ιπποειδών και συμπλήρωσε ότι είναι η κρίμα η Κεφαλονιά να συμπεριληφθεί στους νομούς οι οποίοι χρησιμοποιούν ιπποειδή. 

Επίσης δήλωσε ότι τα άλογα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες δραστηριότητες, υπάρχουν όμιλοι που μπορεί κανείς να εξερευνήσει με άλογο τον φυσικό χώρο και το άλογο να είναι στον φυσικό του χώρο. Στάθηκε στην τάση του κόσμου να μην χρησιμοποιεί πλέον ζώα για τις δραστηριότητες του γιατί είναι πιο ευαισθητοποιημένος.

Για νησιά και περιοχές που δεν έχουν ασφαλτοστρωμένο δίκτυο και χρησιμοποιούν ιπποειδή, είπε ότι σ αυτές τις περιοχές είναι πιο εύκολο να αναρριχηθεί το ζώο και δεν επιτρέπεται να φέρει βάρος μεγαλύτερο του 1/5ου του βάρους του. Όταν δεν υπάρχει λύση, γίνεται λελογισμένη χρήση των ζώων και όπου γίνεται κατάχρηση και κακοποίηση, έχει επιληφθεί πλέον το αρμόδιο Υπουργείο για να επιβάλλει κυρώσεις

Η κ. Λεβεντάκου αναφέρθηκε επίσης  στα εστιατόρια που έχουν συμπεριλάβει στα μενού τους χορτοφαγικά πιάτα και ενθάρρυνε τους επιχειρηματίες να τα αναπτύξουν περισσότερο και σε όσους δεν το έχουν επιχειρήσει ακόμα συμβούλευσε να ενθαρρυνθούν και να μπουν στην διαδικασία και για την υγεία του κόσμου, αλλά και για να μείνουν τα ζώα έξω από τα πιάτα μας.

Τέλος για τις εκδηλώσεις στον Κούταβο εάν θα επιχειρηθούν την καλοκαιρινή περίοδο , δήλωσε ότι θα προσπαθήσουν να τις αποτρέψουν και για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για τα νέα δενδρύλλια που πρέπει να προστατευθούν. 

Κλείνοντας έκανε παράκληση σχετικά με το καταφύγιο των ζώων για την ενίσχυση του με φάρμακα και με είδη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα ζώα. 

Όσον αφορά την μεταφορά της έδρας του Φορέα του Αίνου στη Ζάκυνθο, κατέθεσε τον προβληματισμό της και την ανάγκη να περιφρουρηθούν κάποια κεκτημένα της Κεφαλονιάς. 

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

 




00 inkefalonia general ad 300X250