Έρτσος για Σπαθή από τον COSMOS 96,5: Μας αγνόησε - Ξεχάστηκαν οι μικρές επιχειρήσεις

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 19:55

Έρτσος για Σπαθή από τον COSMOS 96,5: Μας αγνόησε - Ξεχάστηκαν οι μικρές επιχειρήσεις

To μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Παναγής Έρτσος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο και καυτηρίασε τις επιλογές του Προέδρου Σταύρου Σπαθή.

Οι βραβεύσεις του Επιμελητηρίου

«Μέσα από τις βραβεύσεις, επιβραβεύονται οι επιχειρηματίες και η προσπάθεια τους. Όμως για το ποιοι έπρεπε να βραβευτούν, αυτό θα έπρεπε να είναι θέμα σε ένα ΔΣ για να γίνουν προτάσεις και να αποφασίσουμε ποιοι πρέπει να βραβευτούν. Οι αντίρρησή μου εμένα είναι ότι σε ένα μικρό Επιμελητήριο όπως είναι το δικό μας, δεν γίνεται να βραβεύονται μόνο μεγάλες επιχειρήσεις και πάνω από όλα να βραβεύεται μια μονοπωλιακή επιχείρηση, όπως η Levante Ferries. Υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις που κάνουν ζηλευτή προσπάθεια και όλοι αυτοί ξεχάστηκαν…».

«Είναι σωστό να γίνονται βραβεύσεις αλλά θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος. Δεν θα έπρεπε να συζητηθεί σε ΔΣ το ποιες επιχειρήσεις θα βραβευτούν; Να καταθέσουμε τις προτάσεις μας; Αποφασίστηκε ερήμην του ΔΣ ποιοι θα βραβευτούν. Υπήρξαν αστοχίες. Βράβευσε μια εταιρεία εκτός Κεφαλονιάς και επίσης πρέπει να γίνουν δράσεις για να βοηθηθούν όλες οι μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες».

Αδελφοποίηση με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο

«Όλη η διαδικασία με την αδελφοποίηση επίσης έγινε χωρίς να περάσει από το ΔΣ. Απλώς υπήρξε μια ενημέρωση και τίποτα άλλο. Δεν μπορούσαμε να έχουμε άποψη».

Δωρεά στο Ορφανοτροφείο και προσκλήσεις

«Την ημέρα που μας ενημέρωσε για τον φιλανθρωπικό αγώνα και το που θα δοθούν τα χρήματα, είπα ότι αφού ήταν παρών ο Μητροπολίτης, να μας δώσει την γνώμη του. Συμφώνησε και ο Μητροπολίτης για το Ορφανοτροφείο και δεν υπήρξε άλλο θέμα».

«Στην εκδήλωση δεν πήγα, γιατί δεν μας έστειλε πρόσκληση. Δεν θα μπορούσα να πάω από μόνος μου, γιατί ο Πρόεδρος έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη να καλέσει τα μέλη του ΔΣ. Μας αγνόησε και το έχει κάνει πολλές φορές».